Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Guide: UD Zephyrus RBA coiling og veking

Guide: UD Zephyrus coiling og veking

UD Zephyrus RBA
Et mer klønete og vrient RBA deck skal man lete lenge etter. Det tok nærmere to uker å finne et build som leverer gang på gang.

UD Zephyrus ble levert av Dampshop.no fritt for vederlag til testing. Produktet i seg selv har derfor ingen annonseverdi.

UD Zephyrus klatret likevel til topps i min kåring av Topp 5 sub-ohm tanker Juni 2015. Men det var mer takket være det ferdige fordamperhodet som fulgte med. RBA -byggingen viste seg å være blod, svette og tårer, men likeledes en enorm utfordring.

Jeg ga opp å prøve å filme denne prosessen, og det gikk med timesvis med opptak og batterier før jeg kom frem til den «endelige» løsningen. Har lagt merke til at det er flere som sliter med denne prosessen, så ønsker derfor å dele et build som funker veldig godt for meg om og om igjen.

Skorstein og juicekanaler til bry
Decket er virkelig mikroskopisk, og med en skorstein som går litt innover gjør arbeidsplassen mye mindre enn man tror. I tillegg så er det veldig store juicekanaler som i 7/10 tilfeller betyr total gjennomstrømning om man ikke veker nøyaktig.

Etter enormt mye frem og tilbake med bomull og kanthal ut av vinduet, så kom jeg frem til følgende setup som har fungert i utskiftning 3-4 ganger..

24 awg kanthal, 2mm omkrets i 6 tette omganger x 2 = 0,4 ohm

Hvilken tykkelse du bruker har faktisk veldig mye å si på akkurat dette decket, for tykkelsen vil også innsnevre arbeidsområdet. Jeg måtte ned til 2mm diameter omganger for å få nok med plass etter vekingen.

Coilen bør være relativt tett. Jeg prøvde først å ha litt løse omganger, men det viste seg å ha en altfor varierende motstand fra trekk til trekk, noe som ga meg et par meget ubehagelige opplevelser. Med så liten arbeidsplass så er det ikke bare størrelsen på selve coilen som spiller inn, men også mengden med bomull.

Utfordrende veking
I anretninger som Lemo 1 & 2, Expromizer og Kayfun så er juicekanalene såpass små at vakumeffekten hjelper en under vekingen, men pga. de store juicekanalene på Zephyrus så ble det ikke mulig å stole på denne effekten her.

Først og fremst så må bomullen være løs og fluffy. Tvinner du den for godt sammen så kveler du bomullen inni coilen og kutter av juiceopptaket..

Bomullen må klippes av kanskje en halv millimeter utenfor kanten på decket.. og det beste resultatet får du om du lar noen få fibre med bomull gå inn i juicekanalene, men ikke så mye at det blir tett. Før du gjør dette så løft bomullen oppover slik at den peker oppover som på bildet her. Flytt så noen få fibre til juicekanalene. Dette er en øvingssak og tar lang tid å få riktig.

På med skorsteinen..
Prøv å la mesteparten av bomullen peke oppover når du skrur på skorsteinen med bare noen få fibre i selve juicekanalene. Skru så på skorsteinen. Det vil da se omtrentlig slik ut. Når du har skrudd skorsteinen ordentlig fast så bruker du en tynn flat skrutrekker til å dytte ned bomullen igjen og spre den langs kantene på skorsteinen.

zephyrus6Før du skrur sammen resten av tanken så må du dryppe litt juice rett i bomullen for å sørge for at det første trekket ikke blir så ubehagelig.

Fyll så LITT juice i tanken via toppfyllingen. Du vil få en klar indikasjon om tanken er tett innen få sekunder og relativt lite væske. Vent med å fylle tanken helt til du er 100% sikker på at den er riktig veket. Når du ser små bobler komme fra juicekanalene etter noen trekk, så har du gjort det riktig.

zephyrus

Hvis det kommer små bobler som dette etter et trekk.. og null væske kommer ut av luftventilen.. så er du i mål og kan forhåpentligvis få et par gode dampesessions ut av det før du må til pærs igjen..

 • Haraldball

  Høres bra ut, fin forklaring. Min optimale er på 27awg med 8,5 spaced vindinger på 2,4mm diameter, men med bomulla har jeg kommet frem til omtrent tilsvarende som deg, bortsett fra at jeg først fukter, så dytter, så skrur på dekk-kapslen bittelitt og så dytter bomulla i kanalene en tanke opp igjen med en skrutrekker. Men til syvende og sist blir den liggende noenlunde på samme måte som din, med fin juiceflow og null lekkasje :)

  • Nice! Takker for innspill! Da prøver jeg din metode neste gang for litt variasjon :D

   • Haraldball

    Og jeg skal prøve din ;)

 • Pingback: RDA Cloudchasing for viderekomne()

 • fredrikstad

  Hva med nikkel coil da Skypumpen? Er det mulig å få til med 28 gauge ni200? Har lett og søkt, men finner ikke disse Stock coilene med ni200. Noen som kan hjelpe med en link?

  • Jeg finner dem ikke jeg heller, men når jeg inspiserer dette bildet, så ser det ut som at de har brukt en 26 awg ni200 wire med dual 8 wraps. Så det går an å prøve. Jeg ville nok hardnet wiren først.. Hvis du har en hånddrill så bare snurrer du selve wiren litt rundt. (ikke kryss den med seg selv) bare snurr rundt selve wiren slik at den blir litt hardere og enklere håndterbar.

   Men det skal være mulig og jeg har sett andre får det til. Hvis du har en god tempmod så skal vel de fleste klare seg helt fint på 0.15 ohm samlet :)

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper