Vanlige brukerfeil del 2

e-cigs-vaping
Her kommer endelig oppfølgeren til Vanlige Brukerfeil Del 1. Selv om e-sigaretter er svært enkelt i teorien, så er det mange måter å gjøre det feil i praksis, som kan få ubehagelige konsekvenser.

Hvis du ikke fikk med deg del 1 så kan du lese den her.

Forrige del ble såpass lang, at jeg tror at flere falt litt av på lasset. TLDR er et kjent begrep når det kommer til internett. «Too Long Didn’t Read». Så jeg skal prøve å holde dette kort og heller lage en oppfølger senere.

1. Stengt luftventil
Det kommer ikke noe damp, Den er veldig tung å trekke
Det er noe som hindrer at det kommer luft gjennom luftventilen. Det kan være at du holder over hullene med hendene, har en pynte-gummiring plassert litt feil, eller noe så enkelt som at ventilen manuelt er skrudd igjen. Det er fort gjort å stenge luftventilene når du skrur av eller på tanken. Merk at luftventil ikke er det samme som Juicekanal, eller juicetilførsel.

2. Stengt juicekanal
Det kommer ikkke noe damp, det smaker bare brent
Mrk! Dette er ikke det samme som en luftventil. Dette skjer oftest på nyere sub-ohm tanker og er en av de hyppigste årsakene til at det ikke kommer noe damp og at det smaker brent fra første trekk. Det er utrolig viktig å studere fordamperhodene på nye tanker du får i hus. Hvert eneste fordamperhode har sin egen løsning på hvordan den trekker til seg juice. Det kan være både små og store hull hvor bomullen er synlig. Hvis du skrur «chimney’en» for hardt igjen, så kan det være at du blokkerer disse hullene, og derfor ei heller tar opp nok juice. Når en tank sier at den har «regulerbart juiceopptak» så betyr det nettopp dette, altså at den chimney/skorsteinen i midten kan justeres slik at juicekanalene blir mer eller mindre blottet.

3. Nikotinstyrke på sub-ohm
Det kommer som regel alltid som et sjokk på folk hva slags effekt høy nikotinstyrke har på sub-ohm. Mange nybegynnere starter på høy nikotinstyrke, gjerne 18mg eller 24mg og i en enkel spinner, så fungerer det veldig greit. Det funker også helt fint på viderekomne startsett som f.eks istick 30w og med en nautilus eller Gs Air tank. Men i det øyeblikket du putter 24mg nikotin i en tank med f.eks 0,5 ohm’s coil, så er sjansen stor for at du får et heftig sjokk. Effekten blir i mange tilfeller fordoblet eller tredoblet på lavere motstand.. så 6 mg føles omtrent likt ut som 18 mg, mens 24 føles som noe rundt 50.. (på sub-ohm vs vanlig tank)

4. Juice med høyt PG innhold
Høyt PG innhold i juice resulterer i en relativt tyntflytende væske. Det fungerer veldig fint på vanlige tanker, eller med coil over 1 ohm, men har en tendens til å brenne seg på lavere motstand, eller skape en «gummi-bismak». Når det er sagt, så fungerer høy PG-juice veldig godt på nyere sub-ohm tanker som ; Arctic Tank, SMOK VCT Pro og Sense Herakles på grunn av de massive juicekanalene i fordamperhodet. Men på første-generasjons sub-ohm tanker som Kanger Sub-Tank, Atlantis og Delta 2 som har relativt små juicekanaler så kan Høy PG være svært ubehagelig. Det er desverre ingen regel at Produsentene opplyser om blandingsforhold, så dette er noe som du må google deg frem til.

5. Inhaleringsteknikk / sugeteknikk
Jeg bare hoster, det kommer ikke noe damp ut av munnen
«Vanlige trekk» referrerer ofte til hvordan folk inhalerte vanlig sigarettrøyk . Altså å først dra til munnen og så trekke til lungene. Damp trives faktisk mye bedre ved direkte lungetrekk. I svært mange tilfeller så starter nybegynnere med munn til lunge og også da holder fyringsknappen inne i under 1 sekund. 1 sekund er ofte ikke lang nok tid til at coilen blir tilstrekkelig varm til å produsere damp. For å unngå hosting, så anbefales faktisk direkte lungedrag og holde fyringsknappen inne i minst 1,5 sekund. Resultatet blir mer damp og mindre luft. (er det mer luft enn damp så kan dette resultere i hosting). Når det er sagt så er direkte lungedrag mye enklere med bedre luftehull. På løsninger med relativt trangt trekk, så er det mye enklere å ta munn til lungetrekk. Dette blir en øvingssak og en personlig referanse, men opplever du hosting og/eller prøver sub-ohm så kan det være verdt å prøve direkte lungedrag.

Håper at dette kommer til nytte! Keep on vaping! Setter enormt stor pris på en LIKE i denne posten, og i sidestolpen for Facebooksiden til Skypumpen.

Les også:
Hva er damping, hva er e-sigaretter?
De vanligste brukerfeilene Del 1
De 10 dampevettsreglene

Del 3 kommer snart! Tips til flere brukerfeil tas i mot med takk :D Bruk kommentarfeltet under!

  • Pingback: De vanligste brukerfeilene... Del 1()

  • Paul Vollen

    Godt skrevet. :)
    Bra manual for folk som ikke tør å spørre av redsel for å virke dumme. Her får de svar på det de lurer på uten å spørre noen. ;)

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper