Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Ut og fly med dampen? Her er alt du trenger å vite! - Skypumpen

Ut og fly med dampen? Her er alt du trenger å vite!

flight1320x742Er du usikker på regler og sikkerhet når du skal ut å fly med dampen? Hvordan skal du pakke ting, og er det noen sjanse for at utstyret ditt ikke kommer gjennom innsjekk? Fortvil ikke, her er alt du trenger å vite både inn og ut av landet.


Er det lovlig/ulovlig?
Det er foreløpig ingen lover i Norge som forbyr deg å eie damputstyr. Selv om det har kommet noen lover som forbyr uregulerte dampere i visse land, så er sjansen minimal for at du blir fratatt noe som helst på flyplassen eller av lokale myndigheter.  Men reiser du til en destinasjon hvor det ikke er tillatt å dampe (mot absolutt all fornuft ), så er det ikke verre enn å bare være litt forsiktig og ikke dampe i full offentlighet. New York har f.eks innført totalforbud av kjøp og salg. Det er lov til å vise hensyn og respekt til andre lands lover, selv om du antageligvis ikke blir arrestert for det. Vi må huske på at kampen for dampen ikke bare er en personlig ting. Én damper kan ødelegge for alle ved å bare ta seg til rette. Dubai er også et av landene som har i den siste tiden slått ned på dampere og konfiskert utstyr brukt i offentlighet.

Flyplass og flyet
Norwegian_SkjermdumpNYDet samme gjelder på selve flyplassen og på flyet. Selv om det ikke finnes et skilt som sier at det ikke er lov til å dampe, så bør man tenke seg om og ikke bare ta seg til rette. Det er stort sett ulovlig å dampe både på flyplass og på flyet. Hvis du absolutt MÅ ha deg et trekk så finnes det metoder for å «stealth-dampe», altså gjøre det så diskré som mulig og gjør at dampen som kommer på utpust er minimal / ikke eksisterende. Et godt tips til stealth-damping er å først ta et normalt trekk, deretter ta to nye innpust av kun luft… Voíla! Praktisk null damp kommer ut av kjeften.

Alt som SER UT som røyk på flyet og flyplassen blir sett på som svært alvorlig grunnet flysikkerheten. Man kan argumentere om forskjellen mellom røyk og damp så mye man vil, men for å øke sikkerheten og ikke minst berolige andre passasjerer så bør man respektfullt ta hensyn. Det har blitt rapportert at folk har blitt kastet av flyet for å ha dampet på flyet, og denne slags type omtale vil vi ikke ha, og setter oss alle i negativt syn.

Pakkingen
Husk at det oppstår et helt annerledes trykk inne i flyet og oppe i lufta enn det er på bakken. Åpne flasker må være ordentlig skrudd igjen og aller helst i glassflasker i innsjekket bagasje. Skal du ha med deg noe på flyet så må det være i gjennomsiktige tuber og ikke overstige en total på 100 ml. Plastikkbeholdere med nåletuber vil med meget stor sannsynligvis lekke pga. trykket, så hvis du har åpne plastbeholdere så bør disse ha en skrukork. (selv disse kan lekke, så putt det gjerne i en ziplockpose med noe papir eller bomull oppi).

Batterier
Batterier til mods, både boxmods og løse batterier bør være i håndbaggasje. Det går skrekkhistorier om forskjellig «stråling» eller «mistenksom form» på innsjekket damputstyr / batterier hvor kofferter har blitt åpnet og i verste fall har blitt detonert fordi det har blitt forvekslet med en bombe. (EKSTREMT lite sannsynlig, og det er større sjanse for at mistenksomme ting i bagasjen din er en barbermaskin eller en dildo.). Du kan fint ha med deg mod-batterier i håndbagasjen. Det kan hende du blir stoppet i sikkerhetskontrollen, men da er det ofte bare av ren nysgjerrighet og med et smil når du forteller hva det er for noe.

Nikotinholdig juice og utstyr
Det er lovlig med nikotinholdig-juice i de aller fleste land, med kun noen få unntak. Dette betyr forsåvidt ikke at det finnes juice tilgjengelig overalt, og det er ofte mye dyrere i butikk enn i nettbutikk. Det er også mange forfalskninger spesielt i syden. Pass på at du har med deg rikelig med juice for hele reisen sånn i tilfelle. Men om du leter litt, så er sjansen stor for at det finnes mer enn én butikk i nærheten som selger juice. Undertegnede har funnet nikotinholdig juice på alt fra dagligvare til apotek i f.eks Spania.

Har du noen noen erfaringer eller tips til dette temaet? Sleng inn en kommentar!

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper