Guide: Twisted Coil – Nikkel & Kanthal

En enkel guide til en Twisted Coil bestående av ni200 og kanthal.

Formålet med å tviste disse to sammen er for skape en lett håndterlig wire som fungerer med temp-kontroll. Å lage en nikkelcoil kan være noe ordentlig herk. Man trenger en veldig tynn wire og veldig mange omganger for å komme opp i en grei motstand. Når man tvister den med kanthal så får vi både en lengre reiselengde for selve strømmen, og en tykkere wire som det er enklere å forme.

Det som skjer er at strømmen ledes gjennom nikkelen, siden den har lavest motstand, mens kanthalen fungerer som en slags slave.

Beregning av motstand blir forøvrig veldig vanskelig, og det blir rett og slett en øvingssak. Det er også viktig å merke seg at en kombitråd har en større feilmargin enn ren nikkelwire på temperatur. Normaltvis så holder jeg meg på ca 280-290 grader celsius på ren nickelwire, mens jeg måtte ned til 210 grader for å treffe en sweetspot som jeg trives på når det kommer til temperatur.

Det skapes også en naturlig spacing i selve coilen som gir oss et rikere juiceopptak samtidig med at motstanden holder seg meget stabil.

Denne coilen er spesielt egnet på temp-mode.

Mye enklere enn det ser ut! Lykke til!

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper