Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Juiceomtale: Tobakkssmak? Det er Midaz det! - Skypumpen

Juiceomtale: Tobakkssmak? Det er Midaz det!

midaz

Dette er noe jeg har hørt siden jeg begynte å bli aktiv i norske dampegrupper. Tobakkssmak er utrolig vanskelig å få riktig, det gledet meg derfor stort når en norsk produsent har valgt området med en 100% satsningsprosent.

Tobakk, eller rettere sagt; Tobakkssmak er utrolig viktig å ha tilgang på. Det er noen som klarer å hoppe rett til tivolismakene, men i en startfase så er det en stor fordel om dampen smaker omtrentlig likt som tobakken. Så kan man heller avansere litt etterhvert når smaksløkene begynner å komme tilbake som følge av røykeslutt.

Å finne en god tobakkssmak kan være en lang og vanskelig prosess. Utvalget er overraskende lite når det kommer til dette området. I hele min karriere som anmelder, så har jeg kanskje testet 20-30 tobakkssmaker, mens jeg har smakt på hundrevis av andre varianter.

Produktene i denne omtalen ble levert vederlagsfritt fra eciggs.se. Mine uttalelser må anses som subjektive og er på ingen måte noen fasit eller ment som en «definisjon». Hvordan smaker oppleves er svært individuelt, og kan påvirkes av mange ulike faktorer.

>> Kjøp Midaz N.E.A.T Cut’z serien hos eciggs.se fra 299,- <<

Et av de største problemene med tobakkssmak er at det er relativt dårlig merket hvilken type tobakk det er snakk om. For ordentlige tobakkskjennere så er det utrolig stor forskjell på f.eks Cuban vs Virginia eller en Teddy uten filter. Nå er det åpenlyse årsaker til at man ikke kan kalle en juice for f.eks Marlboro eller Prince uten å tråkke over opphavsrett. Mange nettbutikker har derfor valgt å bruke ordlag som «minner om, eller smaker omtrentlig som», noe som er sånn halvveis innafor. Problemet er bare at det ikke alltid stemmer, eller at selve opplevelsen varierer altfor mye på nikotininnholdet og damputstyret man tester det på.

En annen stor misoppfatning er at folk virkelig tror at tobakk er en ren biologisk vare, og består kun av naturlige ingredienser. Dette gjelder først og fremst røykerne som tviholder på tobakken fordi at damping er noe ukjent og dermed skummelt. Tradisjonell tobakk er alt annet enn rent biologisk, og selv om størsteparten av innholdet er en tørket og behandlet vare, så avgis det tusenvis av kjemikalier som bindes ved hjelp av tjære og nikotin som har et skadeomfang som de aller fleste av oss har i det minste slått fred med. I dampen så finner vi 3-400 ulike kjemikalier og det sier seg selv at det er vanskelig å legge et puslespill som normaltvis har 5000 biter med bare 300 tilgjengelige (og godkjente) biter.

Tobakkssmak i dampvæske er derfor en møysom prosess å få riktig. Siden vi ikke har noen forbrenning i damputstyr så må smaken i GODE tobakksmaker ha en slags simulert «brent» følelse i tillegg til å ha de rette forholdene av f.eks nøttesmak, jordsmak, tobakksplante og riktig «spiss» og «fylde».

Midaz, eller Rudolf som han egentlig heter har holdt på med dette i mange år nå og gjort det til et slags livsprosjekt. Han har godt over 50 ulike tobakkssmaker på sitt reportoar. Jeg har i første omgang fått smake på de 6 mest solgte juicene han har utviklet, og er svært imponert av nøyaktigheten.

Jeg fikk disse gjennom eciggs.se som har tatt inn nettopp disse, og slik jeg har forstått så selger de veldig godt.
Hvis vi ser bortifra Z-endingene på alt, så har disse juiceflaskene et tidløst og klassisk utseende som er godt merket med blandingsprosent og nikotininnhold.

midaz-redroyal-1

MIDAZ N.E.A.T. CUT’Z -Serien

Red Royal’z
Bra halsrøsk, og har en ganske mørk smak av «Blended tobacco».  Er en smule tørr og kan minne litt om Rød Prince. En god juice som balanserer godt mellom brent og fyldig.
60/40 VG/PG

Red Stetzon’z
Veldig lik Red Royal’z bare med en litt skarpere finish. Denne kan minne litt om Marlboro eller Lucky Strike.
60/40 VG/PG

Red Cut’z No. 3
Sterk, fyldig og rund smak. Veldig kompleks og smaken kan minne litt om en fersk og god Tiedemanns Rød 3 tobakk.
60/40 VG/PG

Blue Cut’z No. 3
Sterk, fyldig og rund smak. En litt mer Virgina-versjon av Red Cut’z No.3 med litt mildere smak av tobakk og med en lys ettersmak. Denne kan lett sammenlignes med Petterøes 3 tobakk.
60/40 VG/PG

Yellow Cut’z No. 3
En god blanding av lyse og mellomsterke toner. Fyldig, rund smak med en liten spiss finish. Ganske tørr ettersmak uten å bli ubehagelig. Den minner om Tiedemanns Gul 3, men kan også minne litt om Marlboro Gold.
60/40 VG/PG

Original Cut’z No. 1
En betraktelig «sterkere» smak enn de andre med rike og fyldige toner av ganske mørk tobakk. En litt spiss ettersmak og middels fuktighet.
60/40 VG/PG

>> Kjøp Midaz N.E.A.T Cut’z serien hos eciggs.se fra 299,- <<

HELHETSINNTRYKK
Kanskje det nærmeste «ekte» tobakk jeg smakt. Brentsmaken er en sterk gjenganger og det kan være vanskelig å skille disse fra hverandre i en blindtest. Ingen av disse egnet seg veldig til bruk på en dripper. Det ble kanskje litt «mye» og smaken ble litt vel kraftig. Denne juiceserien gjør seg utrolig godt på «vanlige» tanker hvor motstanden er godt over 1 Ohm. På Nautilus eller Gs Air så er denne serien helt perfekt og får en fin balanse.

Jeg fikk også en veldig god opplevelse på 0.75 ohm på iStick Basic.

Jeg kan nok ikke anbefale denne serien til kraftig sub-ohm og høy watt, da det kan bli litt «mye» av alle de komplekse smakene. Egner seg ellers svært godt i en overgangsfase mellom røyk og damp, eller for de som faktisk foretrekker smaken av «røyk».

Blandingsforholdet på 60/40 VG/PG gjør at juicen i seg selv er kompatibel med det aller meste av tanker og fordamperhoder på markedet.

 • Lisbet Supermainn Fjølstad

  Er det noen spesiell grunn for at du ikke har nevnt pris her? Den var dyr da!
  For å sammenligne pris med en annen bestselger så tar de 149kr for RA, mens Z-juicene koster 299..
  Det er mulig folk synes det er verdt det da? Selv har jeg aldri brukt tobakksmaker. .

  • Prisen står skrevet i lenkene til nettbutikkene, alle sammen koster 299,- for 30 ml

  • Tobakkssmak ble min store redning, men jeg måtte gjennom veldig mange før jeg fant noe jeg likte. Jeg har min egen DIY mix som det går 30 ml av hver eneste dag også i tobakkssjangeren. Godt med frukt og dessert en gang i blant, men hverdagsdamp er 100% tobakkssmak :)

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper