Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Startsett for nybegynnere Del 1

Startsett for nybegynnere Del 1

Gratulerer! Du har fattet interesse for e-sigaretter, eller damping som vi foretrekker å kalle det. Tiden er inne for å finne et passende startsett til deg.

I akkurat denne guiden så ser jeg bortifra Cigalikes med ampuller som f.eks XSmoke, og jeg vil ikke ta med boxmod varianter. Dette vil jeg skrive mer om i en separat artikkel. Det er også en fordel å ha lest: Hva er damping? Hva er E-sigaretter som gir en liten innføring.

Rask anatomi-innføring:
Alle startsettene i denne guiden er så og si klar til bruk. Du har et batteri, en tank med et fordamperhode og et munnstykke eller driptip. Det er en medfølgende lader og alt du trenger er å finne en juice du liker. Det er ikke tillatt å selge nikotinholdig e-væske i Norge. Men å bestille fra Sverige er en mulighet. Du kan ikke kjøpe e-væske med nikotin fra Danmark. Sjekk ut noen lover og regler her.

OPPDATERING 26. Okt. 2015
Det ser ut til at nikotinholdig e-væske kan bli tillatt for salg i Norge. Oppdaterer med ny informasjon så fort det foreligger noe konkret!

Hva klassifiserer et startsett for nybegynnere?

  • Enkelt å bruke
  • Komplett med batteri, tank og lader
  • Utskiftbare fordamperhoder
  • Over 1.6 ohm (kald damp) og tar det meste av e-væske
  • Beregnet på munn-til-lunge trekk
  • Billig
  • Mulighet for påfylling av juice av eget valg

Du finner samtlige produkter i denne oversikten hos Skypumpens leverandører:
Dampshop.no , Dampoteket.no og Damping.no –  Prisene kan variere på disse produktene og samtlige nettbutikker har tidvise kampanjer med nedsatte priser. Prisene i denne artikkelserien er estimater og kan avvike noe fra prisen i nettbutikkene.

La oss ta en titt på hva som finnes:

Aspire Starter Kit

1. Aspire Startersett – Dette er en fin starterpakke hvor du finner alt du trenger for å kunne sette i gang. Selve batteriet har en batterikapasitet på 900 mAH som burde rekke gjennom et helt døgn. Det er en medfølgende lader som lar det lade denne når det blir nødvendig. Du kan ikke lade den under bruk.

Tanken som følger med er på 1,5 ml. Dette er en relativt liten mengde, men fordi at tanken og fordamperhodet som sitter i er ganske sparsomt, så bør dette kunne holde i opptil en dag eller to.

Fordamperhodet som sitter i er på 1.6 ohm noe som betyr at dampen bør holde seg relativt kjølig, og du bør bruke juice som er relativt tynn. LiQua f.eks er et helt greit sted å starte. Siden denne e-sigaretten er laget i karbonfiber så er den også veldig lett, noe som kan være en stor fordel. Det medfølger 5 ekstra fordamperhoder som du bytter ut etter 2-3 uker. Varigheten på disse kan variere alt ettersom bruk.

Ca pris. 389,-

Ego CE4

2. Ego CE4 – Disse finnes i flere forskjellige størrelser. 650 mAH og 1100 mAH. Forskjellen er rett og slett batterilevetiden. 650 mAH kan blir litt for snaut for en som bruker den hele døgnet, og du må lade den relativt ofte. Det positive med Ego CE er at det følger med 2 batterier, så du kan jo bare lade det ene batteriet mens du bruker det andre. Merk at 650 mAH versjonen er noe kortere enn 1100 mAH noe som gjør den mer diskré og enklere å ta med seg. Disse finnes i en rekke ulike farger.

Disse tankene har en slags snor, eller veke som går gjennom hele tanken og trekker væsken til fordamperhodet. Dette fungerer veldig bra så lenge du har relativt mye væske på tanken. Når tanken blir tom så kan de bli en ulempe da du må «vri og vende» litt på den for at den skal trekke opp væsken som er inni tanken. Ikke noe stort problem, og denne funker helt greit bare for å få testet hvordan ting fungerer. Fordamperhodet er på 2.0 ohm noe som er ganske høyt og dette vil medføre at det blir produsert relativt lite damp, men at den til gjengjeld holder seg kald og usjenerende. Denne bruker «bruk og kast» tanker og du kan ikke bytte ut fordamperhodet. I stedet for å bytte ut et fordamperhode, så må du bare kjøpe en ny tank. Disse er også ganske billige, så alt i alt så er dette en veldig billig løsning.

Dette er et av de mest populære startsettene ( mtp. omsetning), men selve teknologien er ganske gammel og det finnes bedre løsninger. Dette er til gjengjeld testens billigste, så om du ikke vil bruke for mye penger bare for å få en viss følelse så er dette et helt OK alternativ. Samtidig er jeg nødt til å si at det kan være at du finner det litt «svakt» og med «lite futt», dette har altså da sine naturlige årsaker.

Ca pris 249,- for liten og 299,- for stor

Kangertech E-Smart

3. Kangertech E-Smart –  Disse har kun 320 mAH batterikapasitet, så disse er nok mest egnet for de som har en crossover periode hvor man både røyker og damper i løpet av et døgn. Jeg ser på det som meget positivt om man bare klarer å bytte ut noen få sigaretter i døgnet med sporadisk bruk av en e-sigarett. Helsegevinsten er enormt stor, og hver eneste anledning til å redusere tjære-opptaket, men likevel få i seg litt nikotin er meget positivt. Selve tanken rommer 1,2 ml væske.

Det medfølger 2 komplette sett i denne pakken, noe som lar deg lade den ene, mens du bruker det andre. Disse finnes også i et stort utvalg farger. Fordamperhodet som sitter i er på 1.8 ohm noe som gjør den brukbar på det aller meste av e-juice.

Ca pris 229,-

Gå Videre til Del 2

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper