Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: SMOK Guardian E-Pipe 3 - Skypumpen

Omtale: SMOK Guardian E-Pipe 3

SMOk E-pipe 3

Piper har vært et gubbesymbol gjennom årtusener. Fascinasjonen smittet over til den elektroniske varianten helt i starten, men effekten har til nå vært litt begrenset.

Produktet i denne omtalen ble levert av Dampshop.no vederlagsfritt for å skrive en omtale. Alle uttalelser må anses som subjektivt og ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet, eller være rettet opp i nyere utgaver.

INTRODUKSJON
Det er ingen som vet hvem som oppfant pipa. Mayaprester brukte noe som lignet en pipe for å blåse røyk mot de fire verdenshjørner. Aztekerne hadde piper laget av tre, bein og leire. Indianerne i Nord-Amerika hadde en litt annen variant og brukte gjerne piper som var lange og hadde to deler. De vanligste og mest utbredte pipene er de som får plass i én hånd. Det finnes et veld av ulike utforminger, noen er i én form, mens andre har flere avtagbare deler. Bare utformingen kommer i alle former og størrelser. Rent teknisk sett så er «alt» en pipe, men det er likevel bred enighet om at en «pipe» er noe avkrummet og har et hode som er plassert slik at det blir en «L» form i forhold til pipestammen. Lær mer om historikken til piper på Wikipedia.

For damping så har det dukket opp mange rare/tøffe løsninger. En av de kanskje mest utbredte har vært pipene formet som en firkant/sylinder og går gjerne under navnet «hammer» eller lignende. Det er faktisk så mange e-pipe-varianter at jeg ikke har noen ordentlig oversikt. Men én ting er ganske klart. Så langt har effekten vært svært begrenset. De aller fleste pipene har brukt ett 18350/18500 batteri, eller hatt ett innebygget batteri, og har dermed begrenset bruksområdet til relativt høy motstand og «lav» effekt.

Min første pipe var en SMOK Guardian E-Pipe 2, og det er trolig den eneste pipa som har ordentlig appelert til meg pga. det klassiske designet med et stort avrundet hode og kompaibilitet med 510 22mm tanker som Nautilus med hollowed tank. Limelight pipene har også vært populære, men er i et prissjikte som gjør de egnet til de helt spesielt interreserte. Kamry er også et merke som har gjort stor suksess. Et enkelt søk på Google viser et hav av e-piper, men det er kanskje bare 2% av disse som har nådd det norske markedet.

Nok digresjon.. la oss ta en nærmere titt på SMOK Guardian E-Pipe 3.

>> Kjøp SMOK Guardian E-Pipe 3 fra 749,- hos Dampshop.no <<
(Begrenset tilbud på 599,- for kun pipa akkurat nå 30. Mars)

 

1452650920706243

UTFORMING OG DESIGN
Denne oppfyller så absolutt kravene for at den skal kunne betegnes som en pipe. Nydelig avkrumming som automatisk plasserer den i en pipe-klasse. Selve hodet er godt avrundet, og har en nydelig finish i sort pianolakk. Det er plassert et display på hodet med nydelig rund skjerm, og med en metallramme rundt glasset. Pipa er kanskje en smule større enn E-Pipe 2, men er på ingen måte ubehagelig stor. Det skal godt gjøres å ikke ha hender som omfavner pipa på en behagelig måte. Uansett om man har små eller store hender så får man godt tak og kommer lett til fyringsknappen som er plassert på «svanehalsen».

Dette er såvidt jeg vet den første e-pipa som tar i bruk ett 18650 batteri og tillater både sub-ohm og effekter opp til 75w. I kittet så følger det med en SMOK Micro TFV4, men den vil jeg publisere en egen omtale for. Kort fortalt så er SMOK Micro TFV4 en veldig kort utgave av SMOK TFV4 og spiller på mange av de samme strengene, men uten å nå helt opp til den større varianten av mange ulike årsaker.

Pipa har bare én knapp.. og det går ikke an å trykke på displayet på noen som helst måte. Akkurat dette gjør justering en smule mer komplisert enn andre ting, men selve menystyringen er svært intuitiv og det skal ikke mange trykk til for at man mestrer det fint. Det hjelper svært godt at pipa er utstyrt med seneste Bluetooth teknologi og har en fantastisk kobling til appene som finnes både for iPhone og Android-baserte smarttelefoner.

Batteridekselet er kanskje det eneste jeg ikke liker på denne skjønnheten. Dekselet er laget av hardplast, og har mange luftehuller til batteriet. Jeg kan egentlig ikke se noen stor funksjon eller grunn for å ha så mange luftehull, og selve kvaliteten på dekselet føles «billig».

Pipa er ellers utformet slik at den ikke kan stå «oppreist» med pipehodet pekende oppover uten en eller annen slags form for støtte. Uten støtte så vil den dette overende (uten at det egentlig skal ha noe å si).

Et annet stort ankepunkt for meg er selve størrelsen på 510 koblingen. Selve koblingen er altfor stor.. for tja. Alt. selv SMOK TFV4 med sine 24,5 mm får et ganske stort og irriterende «hakk». Selve pipa i seg selv er såpass forseggjort at akkurat dette føles utrolig unødvendig. Det ødelegger estetikken noe, men det er selvsagt bare en kosmetisk ting som egentlig har null betydning. På en annen side så er pipa godt forberedt om det skulle komme en ny standard og enda bredere tanker i fremtiden.

Pipa er laget av en blanding av polykarbonat, glass, rustfritt stål og hardplast.

SMOK E-PIPE 3 Bluetooth

FUNKSJONALITET
I tillegg til effekter helt opp til 75w, så har Guardian E-Pipe 3 temperaturkontroll-muligheteter på Nikkel, Titanium og Stainless Steel, og ser ut til å fungere helt on-par med andre TC-mods med grader som kan justeres fra 100-315 grader Celsius. Man kan endre fra Fahrenheit/Celsius ved å justere helt opp til topp/bunn-punktet og så trykke en gang til på fyringsknappen.

Selve menyen kommer frem ved å trykke 3 ganger på fyringsknappen, derfra er det ett trykks-funksjoner for å bla seg videre og deretter justere med fyringsknappen som også fungerer som en rockerswitch. (Trykk på venstre side av knappen for – /bakover og høyre for +/forover).

Jeg anser meg selv som en svært teknisk person og er godt kjent med hvordan multifunksjonsknapper fungerer, og jeg må innrømme at det er visse ting med denne som jeg opplever som knotete. Det er f.eks fort gjort å trykke seg forbi ønsket modus eller justeringsområde. HELDIGVIS så er bluetooth og app-mulighetene en ordentlig velsignelse og fungerer helt utmerket. Ved å laste ned appen for enten iPhone eller Android så får man full kontroll gjennom et svært brukervennlig grensesnitt. Bluetoothen skrur seg også av automatisk etter en stund, så den tapper ikke batteri i all evighet.

Det er også TCR muligheter for de ønsker full kontroll over følsomheten til termostaten, noe som i teorien gjør det mulig å bruke temperaturkontroll på et hvilket som helst metall. I utgangspunktet så er TCR mulighetene egentlig beregnet for bruk med Stainless Steel.

Modden har også mulighet for å vise klokkeslett og begrense antall puffs (hvorfor man trenger dette har jeg ingen anelse om).

Modden har 3 hovedmoduser: Normal (Viser watt, motstand, volt og følsomhetsgrad), Simple (Viser kun watt) og TC-Mode (Motstand, temperatur, volt og følsomhetsgrad)

Følsomhetsgradene (Min, Soft, Normal, Hard, Max) går på hvor raskt coilen når ønsket temperatur/effekt. På et helt nytt fordamperhodet så er det en fordel å stille den inn på < Normal. På et godt trukket fordamperhode eller på tanker/fordamperhoder som tåler høy temperatur så kan man fint ha på > Normal. Merk at man også må justere selve inhaleringen på høyere følsomhetsgrad. Å holde fyringsknappen inne i mer enn kanskje 3 sekunder på Hard eller Max kan bety døden for fordamperhodet..

MODE GUARDIAN EPIPE III

BRUK OG YTELSE
Selve teknologien bak pipa er på ingen måte nytt. Den er veldig on-par med andre nyere ett-batteri mods. Det som skiller denne fra andre mods er selvsagt «pipe-utformingen» og at den bare har én knapp. Vanskelighetsnivået er nok litt høyere enn «normalen» og den er ikke like enkel å ta i bruk som andre enklere piper. Men klarer man å finne frem til bluetooth-funksjonen og laste ned appen, så er mye gjort.

Denne pipa egner seg godt for de som ønsker en klassisk pipeformet mod og ønsker å bruke den sammen med en sub-ohm tank eller tc-tank. Den kan selvsagt også brukes sammen med enklere type tanker, men det finnes allerede så mange andre piper som er laget for akkurat den hensikten.

Batteriet holder overraskende lenge på moderat effekt, men kjører man på full guffe så vil den tappes raskt. Modden tar ett 18650 batteri av typen High-Drain og man bør nok holde seg på over 25a for å være på den sikre siden.

KONKLUSJON OG HELHETSINNTRYKK
Jeg kan ikke anbefale denne til nybegynnere av veldig mange årsaker. Man bør ha høy teknisk forståelse og nok med tålmodighet. Man bør også ha en nyere smart-telefon som kan bruke SMOK appen. Husk å skru på bluetooth på både pipa og på telefonen..

Denne pipa har vært svært etterlengtet fordi den har en makseffekt opp til 75w, at den kan trygt kjøre sub-ohm og fordi den også har muligheter for avanserte tc-modus.

Selve pipa er direkte nydelig og sitter utrolig godt i hånda. Modden føles som et ordentlig smykke, og er kanskje en av de peneste moddene på markedet akkurat nå.

Jeg håper det kommer en 510 extender av noe slag som gjør at man kan få en helt sømløs overgang til 24,5/22mm tanker. Rent estetisk sett så er overgangen slik den er nå en aldri så liten «eye-sore» om man først er interresert i design og likevekt.

Modden får et ekstra stort pluss i boka for muligheter for firmwareoppgraderinger (som også kommer).

>> Kjøp SMOK Guardian E-Pipe 3 fra 749,- hos Dampshop.no <<
(Begrenset tilbud på 599,- for kun pipa akkurat nå 30. Mars)

Teknisk informasjon

Batteri 18650 25a+ (Medfølger ikke)
Fordamper Medfølger ikke
Standard 510
Materiale Polykarbonat og glass
Størrelse 101,8 mm x 59,1 mm x 46,3 mm
Vekt uten batteri 119g

 

Pakkens innhold

1stk SMOK Guardian E-Pipe III 75w
  • Anne-Lise Jakobsen

    Heisann. Vet du hvor jeg kan få kjøpt epuffer piper?☺️

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper