Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Sjefspumpens VLOG - DanSmoke og Cigalikes - Skypumpen

Sjefspumpens VLOG – DanSmoke og Cigalikes

Rett før jul så fikk jeg tilsendt en enorm pakke fra DanSmoke med litt av hvert i deres sortiment. I dagens VLOG får du mine føstereaksjoner mens jeg jobber meg gjennom pakka.

Produktene i denne testen ble levert fritt for vederlag direkte fra DanSmoke. Mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser og må anses som subjektivt.

DanSmoke er et godt etablert selskap med hovedbase i Danmark. De baserer seg på nettsalg og har en stadig voksende nettbutikk. Jeg vet også at det snart vil komme et oppgradert batteri som vil øke batterikapasiteten med ca 25%. Sjekk ut DanSmoke sine nettsider her.

Se Skypumpens DanSmoke omtale her:

 

Hva er en Cigalike.. og hva er formålet?
DanSmoke er én av mange produsenter med cigalikes som hovedbase. En Cigalike kjennetegnes ved at de rett og slett ligner på vanlige sigaretter. En forutsetning er også at man ikke trenger å trykke på en knapp for å få den til å fyre. En Cigalike bør autofyre så straks man tar et trekk for å etterligne effekten til en vanlig sigarett.

Formålet til en Cigalike er å skape en enkel overgang fra røyk til damp. Intet mer.. intet mindre. I min karriere som «Sjefspumpe» så har jeg snakket med hundrevis eller tusenvis av dampere på ulike stadier. Folk sine grunnkunnskaper er svært forskjellige, og for noen så er alt annet enn noe som ligner en «sigarett» både «flaut» og «ubeleielig»… og det er helt ok. Jeg husker da godt hvordan det var å begynne med dampen. Aldri i livet om jeg skulle ha en sånn boks. Det så jo bare teit ut. «Nei, min sorte og anonyme Evod var best. Hadde ikke så mye å si hvilket merke det var heller. De passet jo sammen uansett..»

Mye har forandret seg siden den tid. Jeg har et stort overtall av disse boksene nå… og det gjør ingenting om de er store, klumpete eller tunge. Men jeg er fryktlig klar over at man skal være på et visst punkt i sin dampekarriere for å finne den slags interresant i det hele tatt. For noen så er dampingen intet annet enn et middel for å slutte å røyke. Hobby-aspektet er rett og slett ikke interresant for «folk flest».. og å ha det som livsstil blir jo da helt utelukket.

maxresdefault

Damping for ulikt formål
Det er nok mange som også starter med den tanken om at dampen også bare skal være en overgang til det å slutte helt, og det er også helt ok. Sånn synes jeg folk skal kunne velge selv. De aller fleste av oss ble kanskje presset til å ta den første røyken.. så ikke pokker om jeg skal være en av dem som absolutt skal tvinge dampen ned i halsen på folk heller.

Jeg er fornøyd bare vi kan enes om ett enkelt utsagn: «Damp er mindre helseskadelig enn røyk». Punktum. Så lenge man er inneforstått med det som en fundamental sannhet, så kan folk bruke dampen til å gjøre hva enn de vil. Jeg har også venner og familie som damper av helt andre årsaker, som f.eks et substitutt for godterispising.. og vet du hva? Det synes jeg også er helt ok. Da beveger vi oss faktisk inn på enda et stort samfunnsproblem som dampen kan være en stor skadereduserende faktor.

Jeg liker ikke å lese at folk ber andre «ligge unna» visse typer damputstyr. Folk glemmer at de også var nybegynnere en gang, men flertallet baserer også uttalelsene sine på ting de har hørt eller lest andre steder. Da blir man ikke noe bedre enn anti-damp bevegelsen som både påstår at damping fører til røyking, popcorn-lunger eller dyre abonnement. Å stadig lese at sine egne valg eller øyemål er «feil» er svært lite hensiktsmessig og veldig demoraliserende. Jeg har enda ikke hørt om noen som gikk rett på «det beste» og at de har holdt seg til det i all senere tid. Smak og behag følger oss dampere i ALLE ledd.. om det så er på utseende, kapasitet, ytelse, teknologi, tank, juice eller hva nå enn annet damprelatert.

La folk gjøre feil, og oppdage sin egen smak.

Vi er våre verste fiender
Anti-damp bevegelsen blir bare større og større. Vi slåss mot gigantiske pengemaskiner som har finansiert statskasser verden over siden tidenes morgen. At damping truer næringen er det ingen som helst tvil om. Men likevel så er det vi dampere som er våre verste fiender. Er det virkelig nødvendig å lage lange diskusjoner i brukerfora når folk ber om en enkel tilbakemelding eller et konkret spørsmål? Hvorfor må vi absolutt pushe folk over på mer teknisk utstyr? Jeg sier ikke at det er noe som alle gjør, men det er likevel en gjenganger.

SSB anslår at vi er ca 100 000 dampere i Norge, men likevel så er det bare litt over 10 000 medlemmer i Norges største brukergruppe på Facebook: Norsk Dampselskap. Jeg har sett flere som har snudd i døra etter bare noen få timer eller dager. De synes rett og slett at vi er tullinger og fanatikere hele gjengen.. men er det egentlig så rart?

Dette ble en kraftig avsporing, men poenget med dette innlegget er at Cigalikes har sin plass på markedet, og at de har kommet for å bli. Ja. Det finnes andre løsninger som både skaper mer damp og mer smak, men la nå folk få velge selv om det er noe de gidder å tenke på.

Den opprinnelige DanSmoke omtalen er fremdeles gjeldende
Min opprinnelige DanSmoke omtale står fremdeles, men jeg ønsker å legge til at jeg er svært imponert over DanSmoke sine smaker. Det er også verdt å legge merke til både nye ladeboks og bedre batterier. Jeg har også endret ordlyden noe i den opprinnelige omtalen og ønsker også å beklage til DanSmoke, og Cigalike-industrien i seg selv. Etter å ha lest gjennom artikkelen, så innså jeg at jeg kun bidro til utstyrsjaget ved å stadig nevne at det finnes «bedre alternativer». Sannheten er at DanSmoke sannsynligvis er helt perfekt for veldig mange.
Les Skypumpens opprinnelige DanSmoke omtale her.

 • Jan Arild Gjemble

  Fantastisk bra artikkel og virkelig noe å sette søkelyset på.
  Jeg
  har selv stilt meg de samme spørsmålene i det siste og er overbevist om
  at for flertallet dampere så er «utstyrshysteriet» fullstendig
  uinteressant. Det der kun spennende for oss som har det som hobby og
  livvsstil og ikke for flertallet av damperene der ute smile emoticon

  Takk for at du skrev denne «Sjefspumpe»

 • Trulte Holmsen

  Veldig god artikkel. Jeg er en av de som har sluttet å si noe på nds facebook gruppe pga av dette du tar opp her. Jeg ser det sånn at vi som bruker e-sigaretter/damp er i ferd med å drepe mulighetene til damping/e-sigaretter selv uten hjelp av myndighetene hvis vi ikke svelger noen kameler og kjemper sammen isteden for mot hverandre. Tror ikke jeg er alene om å mene dette, så igjen takk for en meget god artikkel.

 • Kenneth Svensen

  God gjennomgang. Noe man kan anbefale til de som ikke liker å fylle på veske etc.
  Selv er jeg ikke så begeistret for slike cigalike løsninger, men så lenge de ikke kommer fra «Big Tobacco» så er jeg fornøyd. Håper de fleste som går over til damping boikotter alt som kommer fra tobakks industrien, støtt heller de små så lenge det varer.

  Folk er forskjellig. Jeg har en kollega som ikke røyker, men han vil ha en skikkelig mod med muligheter til både cloud chasing og vanlig nikotinfri damping når han er på jakt og ute i båten(dette istedet for cigarillos som han røyker når han driver med jakt etc).

  Selv startet jeg for få måneder siden med Joyetech eGo ONE XL og iStick 40W med Eleaf GS air-m. Likte ikke subohm i starten(p.g.a. 50/50 e-væske), men da jeg fikk e-væske for subohming ble jeg hektet. Nå har jeg to Eleaf iJust2 og 4 tanker til subohming med max VG væske som jeg bruker ute. Inne bruker jeg istick 40W bruker jeg nå kun med TC fordamper hode og 50/50 VG/PG. En NeBox fra Kangertech er i bestilling, gadgets er morro:-)

 • Roger M

  Som det sies her….vi ødelegger potensialet selv… Dampere klager på skyjegere, og de igjen klager på andre, noen klager på 1.gen utstyr, andre på siste versjoner…… Vi mangler tildels det genuine samholdet for samme sak : Et skadereduserende alternativ, mye bedre enn røyk, også helsemessig!

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper