Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Sjefspumpens Blogg - VapeExpo Del 1 - Avreisen

Sjefspumpens blogg – Vapexpo 2015 Del 1 – Avreisen

Årets store begivenhet gikk av stabelen 20-22 sept i Paris, Frankrike. Skypumpen var der og fikk med seg alle de store nyhetene.

Skypumpen selfieJeg skal innrømme at jeg grugledet meg ganske kraftig til VapExpo. Når sant skal sies så har jeg ganske kraftig sosial angst, og jeg har vært ute blant folk på et absolutt minimalt nivå de siste årene. Første gang jeg var ute blant folk i en sosial setting på nesten 3 år var faktisk på et dampetreff for bare noen få måneder siden. Deretter har det sakte men sikkert blitt mer og mer. Damping har ikke bare «reddet livet mitt». Det har også gitt meg et helt nytt liv. Depresjon har også vært et stort problem, men etter at jeg sluttet å røyke så har hverdagen stort sett blitt betraktelig lysere.. Bare for å sette ord på hvor alvorlig angsten har rammet meg, så snakker vi om årlige innleggelser i perioder hvor jeg ikke klarte å ta ett skritt over dørterskelen.

Jeg er på ingen måte noen supermann. Sårbarheten min kommer ikke så veldig godt frem i omtalene da de ofte er et resultat av 4-5 opptak og mye klipping og redigering.

Coiling og mannen

Forrige uke gikk stort sett med på å bare stirre i laptoppen. Her med noe enkel coiling med «dramatikken» fra Mannen i bakgrunnen.

Skrivesperra slo inn på ordentlig omtrentlig en uke før avreise. Hver gang jeg satt meg ned med en artikkel, så stoppet det helt opp. Ikke en eneste setning ga mening, og jeg ble bare sittende å stirre blankt inn i skjermen. Nå har det riktignok ikke vært helt stille fra min kant. Facebook, Instagram og Snapchat (Skypumpen) har blitt oppdatert flere ganger daglig, men selve  nettstedet skypumpen.no fikk ordentlig lide.

Jeg la meg fryktlig tidlig Lørdag 19 september. Flyet gikk fra gardermoen kl. 06.40, så jeg ble nødt til å reise hjemmefra i 4-tiden natt til Søndag. Jeg våknet forståvidt rundt 01.30 og så ble det helt umulig å sovne igjen. Reisenervene slo sånn ordentlig inn og jeg hadde egentlig ikke vært så veldig flink til å pakke kvelden før.

Venting på flytoget

Venting på flytoget

De siste timene før avreise gikk både ekstremt sakte og veldig fort på en og samme tid.. Jeg hadde kontinuerlig kontakt med Dampshop -gutta for å koordinere med dem. De reiste fra Bergen via Amsterdam, og mitt fly gikk direkte fra Gardermoen så vi trengte å opprettholde kontakten slik at vi fant hverandre på flyplassen og kom oss til hotellet vi skulle bo på. For ordensskyld så var både fly og hotell sponset av Dampshop.

Jeg har faktisk ingen direkte affiliasjon med dampshop selv om det kan virke sånn. Jeg har bare møtt dem én gang før i forbindelse med en filmjobb jeg var med på i Bergen. Selv om jeg føler at jeg kjenner dem godt via Facebook, så er det noe helt annet å skulle dra på tur sammen og leve tett på hverandre i flere dager, så at det skulle bli en sukess var på ingen måte gitt.

Venting på Gardermoen

Venting på Gardermoen

Taxien kom kl. 04.30 og jeg gikk ombord på flytoget kl. 04.49 og lå ca 15 minutter foran skjema. Innsjekkingen gikk helt fint og så var det bare å vente.. Boardingen begynte klokka 06.15 og så satt jeg der på flyet og ventet på avgang.. men så kom det en melding over høyttalerene om at vi måtte forlate flyet pga. tekniske problemer på ubestemt tid.. Vi ble deretter shuttlet tilbake til flyplassen, og måtte bare pent vente på ny informasjon.

I det øyeblikkte så jeg hele paristuren gå opp i damp.. Så for meg venting på flyplassen i timesvis og kanskje opptil flere døgn. Jeg har da sett på nyhetene og vet hvor ille det KAN bli dersom et fly blir satt på bakken. Bagasjen var også innsjekket, så det ville på ingen måte bli enkelt å bare booke om til et annet fly.

Krisen løsnet heldigvis etter 30 minutter og flyet tok av med retning for Paris 45 minutter senere..

Han mannen bak der hadde øynene oppe og hadde falkesyn når det kom til mitt misslykkede forsøk på stealth-damping.

Han mannen bak der hadde falkesyn når det kom til mitt misslykkede forsøk på stealth-damping.

Jeg snek meg til en liten blås mellom shuttlebussen og flyet.. det hadde tross alt gått et par timer siden sist. Jeg fikk særdeles rask beskjed om at «e-sigaretter ikke er tillatt på noen norske flyplasser eller fly også forsåvidt» fra Avinors oppsynsbetjent. Var ingen stor sky, men stor nok til å bli lagt merke til desverre.

Del 2 finner du her!

Jeg har tatt hundrevis av bilder og timesvis med videoopptak. Jeg jobber med en liten dokumentar som jeg forhåpentligvis får presentert i løpet av neste uke. Dokumentaren omhandler enkelt og greit reisen for en damper fra det svært anonyme dampenorge, og til det å oppleve damping på en massiv skala i Paris.

Stor takk til Dampshop.no for turen. Og det var en glede å treffe på den norske go’gjengen. Ellers så var det svært hyggelig å også få tatt en ordentlig kvalitetsprat med gutta fra Dragedamp. Det vanker helt klart et tett samarbeid med de også fremover.

  • Tom Imingen

    En glede og møte Skypumpen personlig i Frankrike, sammen med Dampshop :)
    Lite kommunikasjonsproblemer mellom mennesker med samme intresse.
    Takker for turen og ser frem mot resten av historien din :)
    Mvh: Dragedamp.

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper