Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Sjefspumpens Blogg - Vapemailen må frem!

Sjefspumpens blogg – Vapemailen må frem!

image

I 2009 kjørte Posten en massiv reklamekampanje under mottoet «Posten må frem». Dette er noe jeg har vært ganske ambivalent til.. helt til jeg begynte å dampe.

Jeg skal innrømme at jeg ikke har vært veldig flink til å sjekke postkassa opp gjennom årene. Det har rett og slett ikke vært noe gøy. Når man kommer hjem fra jobb eller skole så har man egentlig mest lyst til å bare stresse ned og kose seg. Det er ingenting som er verre enn å bli møtt med regninger til mangfoldige tusen kroner med betalingsdatoer som overhode ikke passer inn i kalenderen.

En sjelden gang i blant så kunne man glede seg over flotte postkort og håndskrevne konvolutter.. som etter ivrig opprivning viste seg å være en reklame fra Frelsesarmeen eller Hjertelotteriet.

SMOK X CUBE II (v2)Vapemail er et fenomen som er vanskelig å beskrive. Den ubeskrivelige gleden over å åpne postkassa og den er fyllt med duppeditter som man har brukt timesvis på å lese seg opp om og studert gjennom dataskjermen. Jeg begynner å kunne postens leveringstider utenat. Jeg vet at dersom jeg bestiller noe før klokken 13.00 fra en norsk forhandler så rekker de sannsynligvis postmannen som kommer og henter rundt klokken 14.00. Jeg vet også at dersom jeg er litt for treig så må jeg sannsynligvis vente i ca 2 arbeidsdager.

Svenskene bruker ca 3-4 dager på levering, mens post fra England kan ta alt fra 7-10 dager, og det er med normal postgang og såfremt man har bestilt noe for under 350kr inkludert frakt. Alt annet er rent lotteri. Det er lenge siden jeg har bestilt noe fra utlandet som har kostet over tollgrensa. Jeg tok en råsjans og bestilte noe nikotinholdig væske fra Sverige for noen måneder tilbake… som kostet 10 kroner over tollgrensa. Jeg ba nettbutikken skrive på pakka at det kostet under 350 kr inkludert frakt. Et par dager over normal postlevering så kom det omsider post.. som først hadde vært innom tollen. Avsender hadde nemlig lagt pakkseddelen med min kommentar i vinduet utenpå pakka. Hurra. Nei.

Koopor MiniKinapost er kanskje noe av det morsomste. Jeg har vært en ivrig eBayer i godt over et tiår, så jeg er godt kjent med hvordan ting kan ta 4-5 uker før det omsider kommer frem.. om det gjør det i det hele tatt. Jeg har hatt uflaks et par ganger. Så dette er noe jeg har blitt ganske forberedt på. Fasttech er en fryktelig morsom nettbutikk. Man må undersøke nøye med om det er på lager eller ikke og ofte så står det estimater om shipping. «Will ship in 3 days. Will ship in 5 days» Osv osv. Men dette er ofte totalt missledende estimater. Fra Fasttech så bestiller jeg absolutt alt separat. Om det så koster 12 kroner så får det et eget sendingsnummer.

Kinesiske myndigheter bestemte at all vanlig post skulle være gratis. Dette var et tiltak for å øke eksporten og sørge for at kinesiske bedrifter skulle settes på kartet. Disse lovene kom FØR internett ordentlig tok av, og det var ingen som på det tidspunktet trodde at det skulle bli vanlig, og ikke minst trygt å bestille noe via en Personal Computer fra andre siden av kloden med noen få tastetrykk.

Vapemail er alltid gøy. Uansett størrelse og uansett avsender. Men Vapemailen må også frem.

Jeg skjønner at jeg nærmer meg midtlivskrisa når jeg i løpet av kort tid faktisk har sendt inn flere klagemeldinger til Posten Norge når posten har blitt levert senere enn kl. 18.00, og når postmannen har tatt seg uannonsert ferie og ikke dukket opp i det hele tatt. Dette har skjedd 3-4 ganger så langt i år allerede, og når man får vapemail såpass hyppig som meg og VET at jeg egentlig skulle ha fått noe.. så er det ren tortur mot mannehjertefølelsene mine. At jeg er selvstendig næringsdrivende og jobber hjemmefra er selvsagt også viktig, men det er litt underordnet vapemailen selvsagt.

Når alt dette er nevnt så vil jeg også oppfordre alle til å primært handle damputstyr fra Norge. De norske prisene er som regel svært konkurransedyktige om man medregner frakt, fortolling og merverdi fra utlandet. Men i blant så må man ty til utlandet for å få tak i de særeste tingene.. men da må man også forvente å betale for særheten også.

Uansett.. Vapemailen kom omsider frem og jeg kunne glede meg over 3 nye ting fra Dampshop.noSMOK X CUBE II, Koopor Mini og Dual RBA basen til SMOK TFV4. Omtalene vil dukke opp om en ukes tid!

Så beklager om jeg blir litt stille utover kvelden. Nå skal far leke.

Andre viktige ting om damputstyr i posten

 • Nikotinholdig væske kan kun bestilles fra EU/EØS land med unntak av Danmark, Ungarn, Finland og om man skal tro de seneste oppdateringene ei heller fra Nederland (?). Bestiller du nikotinholdig væske fra noen av disse unntakene eller fra USA eller Kina f.eks så risikerer du en bot på 5000 kr.
 • Toll.no sier at man kun kan handle legemidler fra EØS-land. Ved fremvisning av legeattest så er det mulig å importere opptil 3 mnd. forbruk. Les mer hva legemiddelverket sier om import av dampvæske og utstyr her. Det er ingenting som forhindrer en fra å kjøpe nikotinholdig juice som et rent nytelselmiddel, men om man ønsker å importere som et firma eller som privatperson i større kvanti som et røykeavvenningsprodukt (spesifisert) så trer disse regelverkene i kraft.
 • Hvis du bestiller damputstyr fra USA så oppgi spesifikt til leverandør at de ikke må sende med noe juice som ekstra overraskelse. Dette kan i verste fall føre til bot, men om det ikke står oppgitt så sender de det i beste fall bare i retur..Tollen sjekker ikke alltid om det er nikotin i juicen. De tar ofte avgjørelser basert på tankegangen om at Juice alltid innholder nikotin.
 • Prøv å holde deg under 350,- inkl frakt. Om det er mulig så del heller opp forsendingen i flere mindre pakker. Les mer om tollgrensa her
 • Det finnes ansatte hos tollen overalt. Ikke skryt på facebook eller andre steder at du har sneket deg unna og vært «heldig med toll-lotteriet».
 • Cid_TheOne

  Ingen væske fra USA? :o Å nei :( så jeg risikerer bot for å bestille f.eks fra zamplebox?

  • Ja desverre :S Drippa.co.uk er et alternativ som er mye raskere og ikke minst tryggere :/

   • Cid_TheOne

    uff. får avbestille ZB etter at jeg har fått min neste forsendelse,og prøve Drippa da.

  • Christian Mathistad

   Dette er feil. Du kan fint bestille væske fra USA, så lenge den ikke inneholder nikotin.

 • Cid_TheOne

  Er helt villt dette med toll og MVA i Norge. Håper ting begynner og skje her til lands også når det gjelder vaping, som et sunnere og bedre alternativ til røyking. Så at England har kommet ut med at vaping er 95% mindre skadelig enn røyking

 • Christian Mathistad

  EU er misvisende. Det burde stå EØS-land, siden det er med EØS vi har en hovedavtale for handel.

  • Jeg endret til EU/EØS land. Toll og legemiddelverket sier EØS så lenge det er spesifisert som et legemiddel eller som et røykeavvenningsprodukt. Men dette er egentlig mest tiltenkt om man vil importere litt større kvanti. Som rent nytelsesprodukt og i små mengder så faller det litt utenfor hjemmelen som spesifiserer EØS direkte. Jeg har oppdatert teksten til å inneholde litt mer informasjon og med lenker til den spesifikke lovteksten fra legemiddelverket.

   • Cid_TheOne

    Hvis jeg først bestiller væske fra utlandet så er det som regel med nikotin. Er bare synd at man som regel må holde seg til 30/60 ml flasker for å klare å holde seg under 350kr grensen (spesielt når det kommer til «kvalitets» væsker).

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper