Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Sjefspumpens Blogg - Oppbevaringsløsninger!

Sjefspumpens Blogg – Oppbevaringsløsninger

Hva kan man si. Jeg er en rotebukk. Men samtidig så kan jeg ha ganske kraftig OCD som slår ut på helt idiotiske ting.

HjemmekontorDet er noen svært hektiske dager. Jeg har akkurat begynt i ny jobb. Det sier seg selv at Skypumpen er umulig å leve av. Det begynner å rulle inn noen få kroner, men det er fremdeles et ganske kraftig tapsprosjekt rent økonomisk. Men damputstyr og alt som hører til er noe jeg har helt minimalt av utgifter på. Den nye jobben tror jeg blir veldig spennende. Det er som innholdsleverandør av tekstbaserte tjenester til en rekke nettbutikker for et større konsern innenfor kategoriene sminke, klokker og joggesko blant annet. Tekst er tekst! Og best av alt så kan jeg jobbe hjemmefra..

Her på visning av de nye flotte leilighetene på Fornebu. Endte op med å bli for lite og dyrt. 65000,- pr kvadratmeter ble litt for drøyt.

Her på visning av de nye flotte leilighetene på Fornebu. Endte opp med å bli for lite plass og altfor dyrt. 65000,- pr kvadratmeter ble litt for drøyt.

De siste 2-3 månedene har min kjære og jeg vært på husjakt. Vi ønsket å bo i omtrentlig samme nærmiljø som vi har bodd i de siste tre årene. Bærum er norges desidert dyreste kommune, så det har vært alt annet enn enkelt.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Bærum begynner å bikke 50 000 kr, så vi har vært nødt til å se for oss smarte og effektive romløsninger og oppbevaring. Etter intens leting, flere visninger og budrunder så har vi endelig kjøpt.. Men det blir relativt trangt om plassen. Jakten på smarte oppbevaringsløsninger er derfor i gang..

Men hvor mye plass trenger man egentlig? Oppbevaring er noe som jeg alltid har vært opptatt av.. og da jeg skjønte at damputstyr kom til å ta både mye tid og plass så startet jakten på smarte løsninger.

Kjekk og ryddig oppbevaring på sofakanten.

Kjekk og ryddig oppbevaring på sofakanten.

Samlingen min av damputstyr har økt gradvis i løpet av de siste månedene, og det er en daglig kamp om hvor mye stæsj jeg egentlig får lov til å ha på stuebordet. Hvis jeg overstiger grensen på antall duppeditter, så blir de effektivt «flyttet» til andre steder uten at jeg har kontroll på hvor. Min normale arbeidsmaskin tok kvelden for et par uker tilbake og kjøpte meg en MacBook så det er ingenting som egentlig begrenser meg til Mancaven lenger. Normaltvis så kunne min kjære nyte en stor hjørnesofa for seg selv mens hun så på høylydte ufyselige kvinnfolk krangle i diverse realityprogrammer mens strikketøyet okkuperte de øvrige sofaputene.

Disse type settekassene kan i grunn brukes til det meste.

Disse type settekassene kan i grunn brukes til det meste.

Nå jobber jeg litt overalt. Og med jobbing så mener jeg egentlig sitte å dampe på minst 5 forskjellige anretninger samtidig. I tillegg så har jeg gjerne en eller to drippere som jeg stadig vekk ser behov for å coile og veke. Dette medfører at jeg også alltid har en dorull, våtservietter og «litt verktøy» også i nærheten. Men tro det eller ei; Jeg har et system.

Min quest etter smarte oppbevaringsløsninger begynte vel sånn ca en gang i Februar/Mars hvor jeg skjønte at jeg forlengst hadde krysset grensen mellom hobbyist til ekstremist.

Mitt første prosjekt ble å ordne oppbevaring for all juicen jeg aldri kom til å bruke. Folk påstod stadig vekk at grusom juice «plutselig» ble god etter kanskje noen uker eller måneder. Dette stemte forsåvidt med noe for min del også, mens andre ting har gått fra grusomt til dommedag. Jeg har faktisk juice i hylla som startet helt blank, men som nå er helt sort.

Ganske fascinerende. Men dette er faktisk sånn normale ting «bryter ned» over tid. Jeg har sett utstilling av cheeseburgere og pommes frittes fra McDonalds som er like apetittelige 5 år etter på en godt luftet tallerken. Ikke et fnugg av mugg eller nedbrytning. Slike reaksjoner er langt mer urovekkende spør du meg.

Settekasser

Hvor var jeg… jo. Oppbevaring.  Løsningen min ble «settekasser». Jeg husket disse godt fra barndommen hjemme hos mormor og bestefar. Masse små rom med små.. og enda mindre kuriositeter. Friskt i minne så var det et stort overtall av bittesmå plastokser med rød sløyfe -uten at jeg egentlig forstod hva disse var før jeg ble litt eldre.

Disse settekassene fant jeg på Søstrene Grene som bobler over av nye og morsomme ting hver uke. Husker ikke prisen, men 55 kr var nok omtrentlig en riktig pris. Jeg malte dem og fikk juicen min på plass. Ble ikke så verst egentlig.

En risposer er utrolig enkelt å lage og kan brukes til det aller meste.

En risposer er utrolig enkelt å lage og kan brukes til det aller meste.

Neste prosjekt ble å ordne meg en smart pipestand. Jeg kom over et bilde som Mayeliz Øystensdatter postet i NDS gruppa. Jeg sendte henne kjapt en PM og spurte om jeg kunne få låne ideén. Rett og slett en enkel rispose. Jeg måtte låne samboers symaskin og fikk det til på første forsøk. Jeg hadde ikke brukt en symaskin siden ungdomsskolen så det var ganske tilfredsstillende å faktisk få det til.

Jeg begynte å lage min egen onepiece uka etter.. den har foreleløpig to ben og 1 arm. Jeg har planer om å fullføre den en dag, men det ble plutselig så mye annet å sette fingra i.

Denne compartment-boksen fant jeg på Jula for rundt 300 kr

Denne compartment-boksen fant jeg på Jula for rundt 300 kr

Mitt neste skritt var å finne en grei verktøykasse og en smart anretninger som frakte ting trygt og sikkert. Jeg spurte den allvitende facebook, og kom frem til at det jeg var på jakt etter også er kjent som en sminkeboks eller en compartment box. De hadde en rimelig løsning på Jula som kostet rundt 300,- Slike bokser koster stort sett en formue om man titter i sminkebutikker.

Disse kjekke akrylstativene er til salgs hos Søstrene Grene omtrentlig annenhver måned og koster mellom 35 og 57 kr.

Disse kjekke akrylstativene er til salgs hos Søstrene Grene omtrentlig annenhver måned og koster mellom 35 og 57 kr.

Tankene og moddene mine tar mest plass. Siden jeg er verdens mest ubesluttsomme type så liker jeg å ha «alle» de mest aktuelle tilgjengelig. Jeg har også et behov for å finne dem enkelt når jeg lager omtaler for å sammenligne dem rent størrelsesmessig med andre ting. Problemet med de aller fleste tanker er at de bør stå oppreist til enhver tid. Man kan selvfølgelig legge dem ned om tanken er tom, eller om man har et greit underlag. Jeg har vært på jakt etter oppbevaringsløsninger lenge. Har funnet mange bra løsninger på eBay, men pga. størrelsen så har de blitt ganske dyre å bestille.

En ting som jeg ofte glemmer er at det finnes andre produkter enn damputstyr. Da disse kjekke akrylboksene dukket opp hos Søstrene Grene så kunne jeg juble høyt. Disse passer helt utmerket til tanker opp til 24mm i diameter og det ble god plass til å plassere mods. Disse kan brukes til absolutt alle typer hobbyer om det så er tegne og maleutstyr, sminke eller smykkeproduksjon.

Hvordan oppbevarer du damputstyret ditt?

  • Jeg bruker også slike akrylstands. For de som ikke har en Søstrene Grene i nærheten så kan de kjøpes på e-bay ved å søke på «acrylic makeup organizer»

    I tillegg har jeg en verktøykasse fra clas ohlson, og en boks med skuffer fra samme sted.

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper