Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 RDA Cloudchasing for viderekomne

RDA bygging for viderekomne: Cloudchasing

build2Du har snurret et par coiler, veket og kost deg. Men nå ønsker du å få litt mer futt og jakter på de litt større skyene.

OBS!! Ingenting i denne guiden er ment for nybegynnere. Dette er en avansert guide til cloudchasing og er ment for de som har basiskunnskapen inne og vel så det. Les en intro til RDA / Drippere her.

Dette er en liten teoriguide og det er viktig å faktisk lese alle punktene og utforske litt på egenhånd. Jeg har derfor ikke brukt illustrasjonsbilder som kan være missvisende eller som viser et spesifikt build.

Her er et par tips:

 1. Når det er snakk om Cloudchasing så trenger du en RDA som har rikelig med luftehull og gjerne en ganske åpen driptip av typen «Wide Bore». Jeg vil anbefale en UD Hunter til de aller fleste. Den er billig og har noen ekstremt enkle løsninger når det kommer til avkjøling
 2. Legg merke til hvor luftehullene sitter. Du vil helst at coilen er omtrentlig på samme høyde og har «bredden» av selve coilen mot luftehullene og ikke bomullen.
 3. Ikke vær sparsommelig med bomull. Den må være løs og luftig, men du kan godt bruke mye mer bomull enn du ser i guides for nybegynnere. (slik som jeg gjorde i UD Hunter guiden)
 4. Vær kreativ med bomullen. Det er ingen regel om at bomullen MÅ være inni selve coilen. Så lenge bomullen kommer nær coilen så får den samme effekt. Du kan f.eks lage en slags ribcage-løsning og presse bomullen mot senterstolpene.
 5. Vurder litt mer avansert bomull. Koh Gen Do og Nakamichi funker bra, men er det skyene du er på jakt etter så er muligens Cellucotton litt mer interresant. Den brenner seg ikke som Japansk organisk bomull gjør, og den gir heller ingen indikasjon på dryhits når det kommer til fargen. Cellucotton har omtrentlig samme konsistens som cotton-candy og har ekstremt lange fibre som gjør at den er svært enkelt håndterlig.
 6. Høy watt og kortere trekk. Dette er ikke noe jeg anbefaler nybegynnere, men for de som er lekne på 0.2 og under, så er det høy watt og korte trykk på fyringsknappen som gjelder. 70-80w på 0.2 ohm i 1 sekund gir rikelig med futt. Merk at her er det en sjanse for at bomullen kan ta fyr og oppføre seg ganske sprakete..
 7. Selve coilingen er også ganske relativ. Det er mye enklere å jobbe med litt tykkere typer wire. Du kan selv variere avstanden mellom omgangene slik som du foretrekker selv, men med løse omganger så kan motstanden plutselig variere litt. Hvis du har helt tette omganger så er sjansen større for at motstanden holder seg på en gitt mengde, men det øker samtidig sjansen for at bomullen brenner seg.
 8. Unngå hotspots.. Wire som krysses kan gi hotspots og særdeles ujevn varme. I veldig mange tilfeller så kan hotspots forårsake kortslutning og at wiren rett og slett brennes bort og ryker på det punktet.
 9. Bruk riktig og rikelig med juice.. Rene VG løsninger kan gi mer damp, men har du veldig mye bomull, eller tar i bruk Cellucotton så er det en fordel at juicen ikke blir for tykk. 70/30 VG/PG f.eks er langt tryggere enn 100% VG når det kommer til absorberingseffekt. 100% VG som ikke trekkes lenge nok har en tendens til å bare legge seg på toppen av bomullen. Når man bruker en Dripper så er det i all hovedsak for kosen sin skyld og man fyller på væske omtrentlig for hver dampesession. Da er det en fordel at juicen absorberes fort og er klar til bruk så og si momentant.

Lykke til med cloudchasingen! Har du noen flere tips til avanserte byggere så bruk gjerne kommentarfeltet under!

 • Haraldball

  Cellucotton er merkevare for både rayon fiber og vanlig organisk bomull. Jeg går ut ifra at det er rayon du snakker om her. Har en gigantisk boks med Cellucotton her hjemme, og det er standard organisk bomull.

 • Pingback: Intro til RBA - Innkjøpsliste()

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper