Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Wotofo Sapor RDA

Omtale: Wotofo Sapor RDA

Wotofo Sapor RDA

Det finnes drippere for ethvert formål. Det kan være vanskelig å «se» disse tingene om man er ny på feltet, men når man har testet en del og gått litt «videre» på coilbyggingen så blir disse tingene mer og mer tydelig.

Produktet i denne omtalen ble levert av Dampevarer.com fritt for vederlag. Produktet i seg selv har derfor ingen annonseverdi, og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser.

Wotofo er kanskje et av de mest kjente «merkenavnene» når det kommer til drippere. De har produsert et høyt antall griselekre drippere tilpasset lommeboka til «folk flest». De har på ingen måte vært noe dårligere enn de «grisedyre» heller så det positive omdømmet er så absolutt berettiget.

Sapor tror jeg er siste tilskuddet på stammen. Helt sikker er jeg ikke. Det er enten denne eller Lush, men for alt jeg vet så ble de lansert samtidig. Lush er nok en mer tradisjonell dripper som et bygget på kjente og kjære konsepter som funker. Sapor ser jeg på som en litt mer «eksperimentell» greie. Den har noen helt unike luftventiler som gjør den meget spesiell og interresant.

Lufteventilene er plassert i toppen, noe som dytter den over til en smaksdripper. Men disse luftventilene fungerer på en litt annen måte, og har et eget «system» i stedet for å bare være hull man kan dekke til. Dette gjør at dampen blir nedkjølt ganske kraftig før den blir inhalert. Skrur man igjen luftventilene slik at det bare blir et lite hull, så blir det utrolig god smak. Men disse luftventilene gjør desverre at selve dampproduksjonen blir litt «forhindret». Når det er sagt så finnes det tusenvis av drippere som leverer både pose og sekk.. Det er derfor langt mer interessant når man kan putte ting i kategorier og heller dra frem drippere for ulikt formål.

>> Kjøp Wotofo Sapor hos dampevarer.com for 229,- << 

Man definerer gjerne en RDA som en «smaksdripper» når luftenventilene er «små». Men når det blir mulig å regulere luftinntaket .. og også HVORDAN luften kommer til å blir det straks litt mer komplisert. Jeg mener likevel at dette blir en smaksdripper fordi at den holder utrolig godt på selve dampen og fremhever aromaen. I tillegg så kommer luften ovenfra og NED på coilen, noe som gjør at den blir uegnet for cloudchasing. En ting som har irritert meg med smaksdrippere sånn rent generelt er at de ofte har et svært begrenset trekk, noe som har gjort det «håpløst» for direkte lungedrag. Siden luftventileringen er justerbar, så blir den også godt egnet for denne typen trekk.

Her med et Paralell Clapton bygg. Ikke veldig ideelt, men det så bra ut på bilder..

Her med et Paralell Clapton bygg. Ikke veldig ideelt, men det så bra ut på bilder..

Til å begynne med så likte jeg ikke Sapor i det hele tatt. På de første testene mine så behandlet jeg den som om den skulle være en cloudchaser og bygget lavt. Veldig lavt. 0.1 – 0.2 et sted. Det første bygget var med en dual paralell clapton og var nok egentlig en fryktelig dårlig idé i utgangspunktet, men jeg ville bygge noe som så bra ut på bilder. Jeg legger alltid ut bilder av nye ting jeg får inn på Instagram, og skal jeg være helt ærlig så handler alt om utseendet i et slikt media.

…men da jeg gikk litt høyere, altså noe rundt 0.3-0.4 så kom smaken for fullt og det ble mer og mer klart for meg hva denne dripperen egentlig er mest egnet for. Det optimale bygget for denne ble derfor en dual clapton med 2,5 mm ø 6 wraps.

Sapor har 4 stolper med hvert sitt hull. Hullene er plassert så og si nøyaktig på linje. Hullene i seg selv er relativt romslige, så du har god plass til både å bruke en veldig tykk eller kombinert wire. Siden denne tanken er såpass god på smak, så er den også godt egnet for temperaturkontroll. Selve nedkjølingen er såpass kraftig at det blir ganske naturlig å også begrense selve varmen inni tanken.

Det følger med 2 forskjellige munnstykker til denne. Den ene er en bred wide bore variant, mens den andre er betraktelig smalere og beregnet for 510.

Den tar i bruk Umbraco-skruer med dype hull, noe som gjør at de ikke detter av umbraconøkkelen. Tanken i seg selv er 22 mm bred og ser bra ut på det aller meste. Den finnes i et veld av farger.. så her har man mulighet for å både kjøre på et klassisk sort look til de mer spenstige variantene med paint-splatter eller carbon.

Brønnen er veldig dyp og gjør at man får plass til rikelige mengder med bomull og juice. Siden luftventilene er plassert såpass høyt oppe, så får man plass til betrakgelig mer juice enn på løsninger hvor luftventilene er plassert på linje med byggdecket. Her har man altså da en dripper som gir massevis av smak og gir godt over gjennomsnittlig antall trekk før man trenger å påfylle.

Sapor er en helt fantastisk dripper om man bare skjønner hva den gjør, hvordan den ser ut og hva den egner seg for.

>> Kjøp Wotofo Sapor hos dampevarer.com for 229,- << 

 

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper