Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Wismec Reuleaux RX200s - Skypumpen

Omtale: Wismec Reuleaux RX200s

Wismec Reuleaux RX200s

Nydelig etterfølger til storfavoritten RX200, med stor super-tydelig skjerm og høy presisjon.

Produktet i denne omtalen ble levert vederlagsfritt fra PGVG.no for å skrive en omtale. Mine uttalelser må anses som subjektivt og ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet eller være rettet opp i nyere utgaver.

INTRODUKSJON

Som jeg skrev i omtalen av Wismec Reuleaux RX200, så kom den litt overraskende ut i test. Jeg var alt annet enn nådig da jeg forhåndsdømte både utseendet og følelsen med å ha den i nevene. Ettersom firmwareoppgraderingene pøste på så ble jeg rimelig frelst selv, og den ble en storfavoritt som hjemme-mod pga. både tyngden og forutsigbare effekten.

RX200 (altså forgjengeren) var første stor-kommersielle mod som tok 3 x 18650 batterier og ble en yndling over land og strand i hele verden på ekstremt kort tid. Før dette så hadde egentlig Wismec gått ganske stille i gangene, og det var bare noen få individer som hadde allerede oppdaget produktene deres. Nå skal det sies at etter at RX200 kom på markedet så eksploderte også salget på alle de andre produktene deres også, og det har kommet en hel haug av nye produkter derfra som f.eks en stor utvidelse av Presa-serien.

Noisy Cricket har også blitt en stor suksess og frir til nerdene med sitt sære bruk og minimale form.

Men jeg var ikke bare positiv til RX200. En ting jeg oppdaget fort var at den ikke virket like hardslående som andre aktuelle kraftige mods. Jeg opplevde at jeg f.eks måtte opp så mye som 20 watt på RX200 i forhold til f.eks Minikin for å få omtrentlig samme styrke og effekt. I tillegg så kunne RX200 være litt ekstra kjip på ramp-up time. (tid det tok før coil ble varm nok).

Men både pga. Reuleaux DNA200 og RX200 utgaven så har wismec et glimrende utgangspunkt i å utvide serien. Men hvor stort hopp er det egentlig til RX200s? Kjør test!

>> Kjøp Wismec Reuleaux RX200s for 689,- hos PGVG.no <<
Bruk koden skypumpen for 10% rabatt!

DESIGN OG UTSEENDE

Reuleaux-RX200S_15RX200s er mer eller mindre klin identisk til Reuleaux DNA200 bare med litt større skjerm. Den er stor og feit og holder på 3×18650 batterier som er seriekoblede. Men på tross av dette så føles den veldig mye mindre enn mye annet. Tyngden derimot er ganske merkbar, og den havner i et øvre sjikte tyngdemessig noe som kan være både positivt og negativt. Personlig så forbinder jeg tyngde med kvalitet. Det er ingenting som er mer skuffende om du plukker noe opp og den veier og skriker «OBS OBS PLAST!». Dette er overhode ingen følelsen du får med RX200s. Den virker faktisk en smule tyngre enn forgjengeren, men er ellers helt lik når det kommer til selve formen.

Den kompakte formen gjør den utrolig god å holde selv om man har litt små hender. Tyngden gjør nok at man holder den litt hardere enn andre mods, noe som også forårsaker at man kan bli litt «sliten» i hånda, eller få en fornemmelse av f.eks senebetennelse. Personlig så bare bytter jeg litt på hvilken hånd jeg bruker og setter den ned på bordet når den ikke er i bruk.

Luftventilene på RX200s er veldige gode og er i nøyaktig samme stil som forgjengeren. Det er full luftventilering som sørger for at både batteriet og innmaten får luft og sørger for at modden ikke blir for varm.

Det er en 510 kobling i toppen som er fjærbelastet og kompatibel med det aller meste. Det er likevel verdt å merke seg at Wismec har uttalt at de ikke anbefaler SMOK TFV4 til denne siden de har litt annerledes gjenger. Det er forventet at SMOK TFV8 derimot skal være kompatibel.

USB porten finner du på «fremsiden» sammen med knappene og skal KUN brukes til oppgradering av firmware. Jeg har sett en hel haug med bilder og spørsmål fra folk angående dette hvor folk prøver å lade modden via USB porten. Dette er noe jeg fraråder sterkt, og det kan ikke bare ødelegge modden, men kan også forsårsake alvorlige ulykker.

Det er utrolig viktig å bruke riktige batterier i forbindelse med damping. (20a +) og ALLTID lade batteriene i en ekstern lader. Spesielt om det er snakk om enn seriekoblet mod hvor all strømmen vil gå tvers gjennom det ene batteriet.

Skjermen har blitt betydelig større fra forgjengeren og ikke minst mye mer tydelig. RX200 kunne være litt vanskelig å lese av i sterkt sollys, men det er noe som er null problem med RX200s. Jeg er litt usikker på hvem som har utviklet chippen til RX200s, og jeg har ikke sett noen firmwareoppgraderinger enda (01/06/2016). Men jeg antar at Wismec teamet jobber på spreng for å sørge for at også RX200s skal holde seg up-to-par.

RX200 kan f.eks pushes opp til hele 250w, men RX200s står fremdeles stille på 200w.

Reuleaux-RX200S_06

FUNKSJONALITET

Det har ikke kommet noen nye moduser siden RX200s. Jeg kan faktisk ikke se noen endringer i funksjoner i det hele tatt. Det vil si at den har har moduser for Power/watt, TEMP-NI, TEMP-SS, TEMP-Ti og TCR, noe som burde holde for de aller fleste. Med TCR så er det mulig å egentlig tilpasse og bruke hvilken som helst tråd til temperaturkontroll om man er mer enn teknisk begavet. Jeg vil forsåvidt fraråde å eksperimentere med dette med mindre du har en master eller doktorgrad innenfor elektronikk. TCR er egentlig beregnet på ulike versjoner av Stainless Steel i den formen den er i dag. Teknologien for andre metaller er allerede på vei inn på markedet, så jeg ser ikke bortifra at det kommer en firmwareoppgradering i nærmeste fremtid som f.eks også tillater temperaturkontroll på gull og sølv i tillegg til NiFe.

Man skrur modden av og på med 5 raske trykk på fyringsknappen. Modusene fungerer som før og du kan bla det mellom de ulike modusene ved å trykke 3 ganger på fyringsknappen og deretter bla deg gjennom de ulike funksjonene. Det er ikke Bluetooth støtte på denne, og du kan ikke koble den trådløst til mobilen.

RX200s har alle standarsikringer inkludert Reverse Polarity Protection.

Reuleaux-RX200S_04

BRUK OG YTELSE

RX200s har egentlig temperaturkontroll som hovedkjerne. Det er det den er spesielt laget for. I Power/watt modus så føles den som alle andre mods, og kan også virke en smule svakere enn råskinn som Minikin eller The Helve f.eks. Den taper også i kampen mot nye eLeaf iStick 200w, og det er en merkbar forskjell i utgangseffekt og strømstyrke. RX200s er på sin side betraktelig mer behagelig å holde, og det er mindre sjanse for å tørrbrenne coilen ved lengre trykk på fyringsknappen. Det er selvsagt utrolig viktig å presisere at RX200s er helt sinsykt kraftig for folk flest. Det er mer et presisjonsverktøy enn en hammer og gir en utrolig jevn og god brukeropplevelse.

Jeg kan ikke anbefale RX200s til nybegynnere. Men jeg kan fint anbefale den til litt viderekomne brukere som er i startgropa av sub-ohm, selvbyggertanker eller bare ønsker noe som er solid laget.Hvis man jobber utendørs så vil jeg anbefale at man bruker noen små kroner på å gå til innkjøp av et et silikoncover. Disse får man tak i for 2-3 dollar hos f.eks Fasttech eller Gearbest. Jeg har ikke sett RX200s utgavene enda, men RX200 coverne passer også helt fint.

HELHETSINNTRYKK OG KONKLUSJON

En vanvittig tøff mod som det lyser kvalitet av. Den nye skjermen var et gigantisk hopp fra RX200 utgaven. Skjermen kan se litt 60’talls inspirert ut med den nydelige fonten. Skjermen er betraktelig mer tydlig og den er et realt blikkfang.Jeg er litt overrasket over at de ikke introduserte RX200s som en 250 watts mod+ spesielt fordi at det har dukket opp mods som tar 3 x 18650 mods som pusher opp til 300w og fordi at RX200 kan pushes opp til 250 med seneste firmware. Jeg antar at 250watts firmwaren til RX200s er rett rundt hjørnet og at de bare ville legge den ut på 200w for å være på den sikre siden og ikke skilte med tall som er helt urealistisk å egentlig bruke.

Jeg tror jeg aldri har gått høyere enn 100w på noe som helst i den senere tid. Jeg lekte meg noe med SMOK TFV4 på 160 watt en gang i tiden, men det sliter også ut fordamperhodene raskere og det blir for varmt til å kunne kjededampe. Smaksmessig så dør det meste over 120 watt, så å gå langt høyere må i såfall kun være for show med enorme skyer.

Helhetsinntrykket mitt er veldig bra. Rent ytelsesmessig så føles den egentlig helt lik RX200 (forgjengeren). Jeg hadde tvilsomt kunne skille disse to fra hverandre i en blindtest. Det samme er nødt til å sies om DNA200 utgaven.

Trenger du en bekreftelse på at dette er en mod som det er verdt å investere i, så har jeg absolutt null betenkeligheter med å gjøre det. Men jeg er nødt til å presisere viktigheten av å bruke ordentlig skikkede batterier og lade disse i en ekstern løsning. Man må virkelig aldri ta snarveier eller prøve å spare penger på batterier. 20-25a minimum, og man kan ofte identifisere dette utifra mAh som ikke bør være høyere enn 3000 mAh max. Jeg kan selv anbefale batterier som Sony VTC 4/5, LG HG2, og Samsung INR 25a.

Prismessig så havner RX200s på omtrentlig likt nivå som RX200.

Strømforbruket er kanskje litt høyere enn RX200, men ikke veldig merkbart. Med kontinuerlig bruk på høy effekt (50+) så må man lade batteriene hver dag uansett.

Det store spørsmålet på alles lepper er:

«Hvis man har RX200 fra før, er denne en stor oppgradering?»

Foreløpig så er svaret nei. Det er mest en kosmetisk oppgradering, men rent funksjonsmessig så er den helt lik. Det har ei heller kommet noen firmwareoppgradering enda, så det er vanskelig å si på dette tidspunktet.

>> Kjøp Wismec Reuleaux RX200s for 689,- hos PGVG.no <<
Bruk koden skypumpen for 10% rabatt!

Pakkens innhold:

 • 1 stk – Reuleaux RX200S (ingen celler)
 • 1 stk – USB-kabel
 • 1 stk – Brukerveiledning

Parametere:

 • Størrelse: 50 x 40 x 84 mm
 • Gjengetype : 510 fjærbelastet tråd
 • Batteri 3 x Høy hastighet 18650 celle (utlading nåværende bør være over 25A)
 • Utgangsmodus: VW / TC-Ni / TC-Ti / TC-SS / TCR Mode
 • Utgangseffekt: 1 – 200W
 • Resistance Range: 0.05 – 1.5ohm for TC moduser
 • Resistance Range: 0,1 – 3.5ohm for VW-modus
 • Temperaturområde : 100 – 315 ° C / 200 – 600 ° F (TC moduser)
 • Skjerm: 0,96 tommers OLED-skjerm
 • Jan Arild Gjemble

  Spørsmålet for mange er sikkert. Er det verdt å oppgradere fra RX200 til RX200S om man har RX200 fra før? Er den så mye bedre enn sin forgjenger, eller blir det hipp som happ?

  • Foreløpig så ser jeg ingen andre oppgraderinger enn litt større og tydelig skjerm. Det har ei heller kommet noen firmware-oppgradering så det er vanskelig å si. Litt hipp som happ som du sier og går nok mest på smak og behag utseendemessig.

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper