Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Wismec Reuleaux RX200 - Skypumpen

Omtale: Wismec Reuleaux RX200

Wismec Reuleaux RX200

Robust og kraftig boxmod med overlegen batterikapasitet.

Wismec Reuleaux RX 200 var en mod jeg virkelig ønsket å hate. Det var ingenting som var applerende til meg med denne da de første bildene begynte å sirkulere. Den så ut som plast og jeg likte ikke formen. Det var også derfor jeg ikke gadd å stresse noe særlig med å få tak i den. Etter rundt en måned med å se bilder, lese folks erfaringer og se den ble nevnt overalt.. så skjønte jeg at slaget var tapt. Jeg måtte få tak i den, for å kunne bidra i diskusjonene rundt den og ha en «legitim» stemme i hvorvidt denne kan anbefales eller ikke.

Produktet i denne omtalen ble levert av Dampshop.no fritt for vederlag for å skrive en omtale. Mine uttalelser må anses som subjektivt og er basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet og være rettet opp i nyere utgaver.

Wismec er et selskap som dukket litt opp ut fra intet. Jeg vet de har hatt noen mods her og der, men markedsføringen rundt Wismec Reuleaux DNA200 da den kom var helt avsindig. Da RX200 dukket opp, så begynte jeg å se tegninga. DNA200 og RX200 utgaven er identiske. Det eneste som skiller er fargene og chippen i seg selv. (DNA200 er sort og grå, RX200 er enten helt sort eller hvit og grønn foreløpig)

Jeg har aldri vært noen stor fan av for avanserte chips og prisen til DNA200 utgaven av denne modden (149 USD) er rett og slett for drøy for folk flest. Et par uker etter at Wismec Reuleaux DNA200 ble lansert, så kom altså RX200 -utgaven som bruker en Joyetech chip. Dette førte til at internett kokte , og vipps så hadde vi et billigprodukt som folk gikk over berg og dal for å anskaffe. Den store fordelen med RX200 er at den er svært enkel i tillegg til å være billig.

Wismec innledet et stort samarbeid med Joyetech og Vape Forward, og det jeg har sett til nå virker særdeles lovende. Wismec har også hatt enorm suksess med mech-modden Noisy Cricket. Designeren som går under navnet «Jaybo» har fra før gitt oss drippere som Bambino og Indestructable.

Selve sirkuset rundt Wismec Reuleaux RX200 er omtrentlig samme følelse som da Karl Lagerfelt lagde en kleskolleksjon for H&M.

>> Kjøp Wismec Reuleaux RX200 hos Dampshop.no for 689,- <<

P1000715_fixed

UTSEENDET
Wismec Reuleaux RX200 har en helt disinkt form som vi ikke har sett på noe annet til nå. I hvertfall ikke som en kommersiell mod ment for det allmenne publikummet. Den bruker i likhet med DNA200 utgaven 3 batterier for å kunne pushe ekte volt/watt uten å blande inn PWM eller boost-teknologi. Dette gjør at den havner i en helt egen klasse for min del. Jeg kan ikke putte mods som bruker ulike antall batterier i samme bås. Det blir rett og slett en urettferdig kamp.

Den er sekskantet hvor den ene siden er godt avrundet, mens motsatt side har knapper og LED skjerm. Dette gjør at den sitter overraskende godt i hånda og føles egentlig ikke veldig mye større enn boxmods som tar 2 batterier. Batteridekselet har nydelige linjer som også gjør at den sitter utrolig godt fast.

Den har luftventiler både på undersiden til batteriene, og noen små hull plassert lengre opp på modden inn til chippen. Dette gjør at det blir et lite gjennomtrekk, og har en faktisk funksjon.

Det står «Jaybo» på fyringsknappen som er navnet på designeren. Knappene er svært solide og har distinkte klikkelyder når man trykker de inn. Jeg har ikke opplevd at disse henger seg opp. LED skjermen er veldig fin og tydelig og viser kun absolutte nødvendige opplysninger som Volt, Motstand, Effekt/temperatur, og har en batteriindikator.

Batteridekselet er av aluminium, mens selve bodyen er av hardplast. Den føles ekstremt solid i hånda og tyngden gjør den svært sexy i mine øyne. Jeg er en av dem som faktisk foretrekker at ting veier mye. Men at denne kanskje kan bli for tung for mange er jeg veldig klar over. Batteridekselet sitter utrolig godt på takket ære den spesielle utformingen og 4 kraftige magneter som er svært strategisk plassert.

510 koblingen i toppen er fjærbelastet, gullbelagt og har et lite nedsøkk med diameter på 22mm.

Modden måler 50mm x 40mm x 84mm og blir derfor kortere enn de aller fleste boxmodder med 2 batterier, med omtrentlig samme bredde. Omkretsen er noe større, men pga. formen så føles den nesten mindre enn de som er helt firkantet.

P1000732_fixed

FUNKSJONALITET
Modden yter helt opp til 200 watt i power-mode. Og det gjør den uten problemer eller uten en boost. Med 3 x 18650 batterier så må man se på det slik: De 3 batteriene er seriekoblet noe som resulterer i maks 11v. Dette er hvordan den lett når 200w, i tillegg til å få en overlegen batterikapasitet. Kommer du noensinne til å kjøre 200w? Svært usannsynlig, men at det går an er meget «betryggende»

Man kommer inn i menyen ved å klikke 3 ganger på fyringsknappen. Deretter kan du bla deg gjennom menyen ved å bruke justeringsknappene. Dette er absolutt noe jeg foretrekker ovenfor veldig mange andre ulike styringsmenyer. Den har temperaturkontroll på nikkel, titanium og stainless steel med mulighet for 3 memory funksjoner for tempkontroll. For å få temp-kontroll på SS så må man oppdatere firmware ved å laste ned programvaren fra Wismec sine nettsider, koble i kabel og så følge instruksene i programvaren. Denne prosessen tar sånn ca 5 minutter, og er helt smertefri. Programvaren er tilgjengelig både for Mac og Windows.

Firmware-oppgraderingen skjer på nøyaktig samme måte som Joyetech-produkter som Evic VTC Mini og Cuboid.

>> Kjøp Wismec Reuleaux RX200 hos Dampshop.no for 689,- <<

YTELSE og BRUK
Bruksområdene til Wismec Reuleaux RX200 er svært allsidige. Men jeg ser egentlig lite poeng i bruke denne om man har svært enkle behov og foretrekker tanker som f.eks Nautilus eller GS Air. Eneste er i såfall at man har batterikapasitet til å holde gjennom mange dager. For meg blir det litt som å skyte spurv med kanon. (Ikke at jeg noensinne har prøvd). Jeg tenker nå at denne egner seg best for de som har litt mer avanserte behov som f.eks en sub-ohm tank som krever 70-80w for å fungere optimalt som f.eks Uwell Crown, Steam Engine Stentorian eller SMOK TFV4.

Den egner seg også utrolig godt til RTA og RDA pga. dens råe kraft og batterikapasitet. Modden takler motstand helt ned til 0.05 Ohm, så det sier seg selv at denne egner seg utmerket for de litt mer vågale coilbyggerne. For å trygt kunne kjøre så lav motstand, så MÅ man ha batterier av typen High Drain 25a+ eller mer. Aller helst så bør man over 30a per batteri.. Feilbruk av batterier til denne kan være katastrofalt, og er ikke et sted man bør prøve å spare penger.

Temperaturkontrollen er av en veldig standarisert type, og er ikke av den mer avanserte formen som f.eks Asmodus Helve og Minikin har hvor det er en ekstra chip som står for temperaturavlesning. Jeg kan ikke si at jeg har merket noe stor forskjell med tempkontrollen på denne og andre mods lansert mellom Juni 2015 og frem til nå, med unntak av nettopp Helve og Minikin.

Det sier seg selv at 3 batterier trenger enda høyere batterisikkerhet enn løsninger som tar 1 og 2. Man bør alltid bruke parrede batterier, (Batterier kjøpt samtidig, av samme produsent og navn) og lade de i en lader som støtter uavhengig lading for 3 batterier samtidig. Laderen bør ha en skjerm som viser volt-output i prosent slik at man kan sørge for at alle tre batteriene er trygge og har omtrentlig lik strømstyrke. Hvis ett av batteriene har et stort avvik så bør man i teorien kjøpe inn 3 nye batterier og starte batteriprosessen på nytt.

P1000716_fixed

KONKLUSJON
Wismec Reuleaux RX200 har en fantastisk ytelse, men den er ikke blant de kraftigste jeg har testet. Asmodus sin Helve og Minikin fyrer betraktelig hardere og har omtrentlig lik batterilevetid. Jeg opplever at jeg må opp i effekt ganske kraftig på RX200 i forhold til hva jeg trenger på f.eks en Surric X eller Helve. Men i sammenligning med mer kommersielle mods så er den godt on par, og har en totalt overlegen batterikapasitet.

Denne modden vokser stadig på meg, og jeg regelrett elsker at den er så tung. Men dette er noe som mange antagelig vil se på som negativt.

Jeg har «noe» OCD-problemer, så 3 batterier kan føles ubalansert. Nå er de riktignok skjult inni modden, og resten av modden er svært symmetrisk så det er null problem rent utseendemessig. Likevel så har jeg visse bekymringer rundt stresset på batteriene, og at mine ladere som kun tar 2 batterier ikke kan eller bør brukes for å lade disse batteriene.

Jeg kan trygt anbefale Wismec Reuleaux RX200 til de som er interreserte i den. Slik jeg ser det, så er dette første modden med denne formfaktoren og løsningen på å holde 3 x 18650 batterier. Denne går derfor inn i historiebøkene som en innovativ og nyskapende mod, selv om det ikke er noe stort løft rent teknologisk.

>> Kjøp Wismec Reuleaux RX200 hos Dampshop.no for 689,- <<

Teknisk informasjon

Batteri 3 x 18650 High Drain 25a+ (Medfølger ikke)
Fordamper Medfølger ikke
Standard 510
Materiale Aluminium og hardplast
Størrelse 50mm x 40 mm x 84mm

Pakkens innhold

1stk Wismec Reuleaux RX200
1stk Brukermanual
1stk USB-Kabel
 • Jan Arild Gjemble

  Bare for å tydelig-gjøre slik at det ikke blir noen misforståelser. Det «ser ut» som om det er 2 batterier paralell-koblet og ett i serie, men i realiteten er dette en ren seriekobling med 3 batterier. Den leverer 11,1 volt nominelt (3.7+3,7+3,7 nominelt) eller 12.6 volt (4.2 volt x 3). Ingen av batteriene er paralell-koblet i RX200 eller DNA200-versjonen :)

  • Japp, endret det raskt etter første publisering. Takker for ellers finfine ekstra-detaljer! :)

 • Eva Mehlum

  Du har notert 3 x 18650 high drain 25a+ under Teknisk informasjon. Jeg bruker batterier med 20A. Bruker ikke tank eller dripper under 0.3ohm. Risiko?

  • Du skal være trygg så lenge du holder deg over 0.3 da i teorien, men denne sjekker motstanden ganske ofte, og hvis den feilrapporterer (noe som kan skje i blant) så kan det også føre til overbelastning. Jeg tror nok at jeg på generelt grunnlag må si at 25a er et absolutt minimum på en mod som kan gå lavere enn 0.3. Samsung INR 25a, LG Hg2, Hb2, HE4 eller Sony VTC 4/5 er nok de jeg vil anbefale til denne.

   • Ove

    Lærte akkurat av Andreas Skavikeng på norsk dampselskap at hva slags coil som brukes ikke spiller noen rolle på en regulert mod. Det er antall watt man kjører på med som har noe å si. Med 3 seriekoblede batterier så kan du trygt gå opp til 170 watt på 20A. Sony VTC 5 er forøvrig et 20A batteri.

  • Ove

   Bruker 20A batterier på 0,16 ohm coil uten problemer. Se svaret mitt lengre ned.

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper