Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Wismec Noisy Cricket - Skypumpen

Omtale: Wismec Noisy Cricket

Noisy Cricket

Wismec er uten tvil «The One to Watch». I løpet av rekordkort tid, så har de klatret seg helt i tet i racet om de beste produktene. Noisy Cricket er deres serie-mech og blåser det meste av banen.

Men dette er overhode ikke noe for nybegynnere…

Produktet i denne omtalen ble levert vederlagsfritt fra Dampshop.no. Mine uttalelser må anses som subjektive og ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet eller være rettet opp i nyere utgaver.

INTRODUKSJON
Mech mods er litt for spesielt interreserte. Selv om det er under 10% av Skypumpens lesere som bruker mech-mods, så er det et av de hyppigste spørsmålene jeg får om å skrive mer om.  At jeg ikke har dekket området kommer av mange årsaker. Tilgang, etterspørsel, pris og kunnskap. Det er svært sjeldent at en mech-mod får store salgstall. De fleste norske forhandlere som tar inn mech-mods opplever at disse resulterer i direkte tap. Overraskende nok så gjelder dette også RDA.

Saken er at man bør være særdeles habil når det kommer til Ohms lov, og ha godt over gjennomsnittlig god innsikt i hvordan batterier fungerer for å kunne ta disse i bruk på en trygg måte.

Jeg kan ikke anbefale mech-mods til nybegynnere. Det er rett og slett en fallgruve jeg ikke ønsker å grave. Batterisikkerheten rundt damping er rett og slett altfor slapp. Sannheten er at alle «voksne» i dagens samfunn er oppvokst med batterier fra barndommen, og tror de vet det som trengs, eller at det ikke er så farlig. Men det er stor forskjell på batteriene du har i fjernkontrollen og de vi bruker til damping.

Vi har blitt så vant til å kjøpe billige batterier fra IKEA, Nille og Clas Ohlsson til våre andre hverdagslige dupeditter, at vi ikke tenker over hvilket stress batteriene blir utsatt for i mer krevende løsninger.

Kort fortalt.. man spøker ikke med batterisikkerhet når det kommer til damping. Feil batterier i feil mod, eller feil belastning ment for batteriene kan få katastrofale følger.

Mech mods med ett batteri er én ting. Mech mods med to batterier øker risikoen for ulykker betraktelig.. og spesielt om det er med en seriekobling.

Jeg kan ikke understreke hvor viktig dette er.. og jeg vil fortsette å terpe på dette om og om igjen, så lenge Skypumpen er i business.

La oss nå ta en nærmere titt på Noisy Cricket.

>> Kjøp Noisy Cricket hos Dampshop for 299,- <<

Noisy_cricket_mod_04

DESIGN OG UTFORMING
Noisy Cricket er designet av Jaybo og produsert av Wismec. Dette er samme team som også har gitt oss produkter som Indestructable, Reulaux DNA200/RX200, Presca og en del annet snacks. Wismec har ikke helt nådd det store forbrukermarkedet i Norge før på høstparten 2015 hvor Reulaux DNA/X200 ble lansert. Det levner liten tvil om at disse folka vet hva de driver med. Jeg er ekstremt imponert av hva de har fått til så langt.

Noisy Cricket er overraskende liten.. Selve innpakningen er på en absolutt minimalt nivå. Det er nesten litt rart å få plass til to 18650 batterier. Jeg er rimelig sikker på at modden er laget av rustfritt stål med en slags børstet matt coating. Batteriene er serie-koblet dvs. at det ene batterier peker den ene veien, mens det andre peker motsatt retning. Dette gjør at man kan få doblet volt-outputten, men selve batterikapasiteten blir uendret. Hvis batteriene hadde vært paralellkoblet så hadde vi hatt dobbelt så mye batterikapasitet, mens volt-outputten hadde blitt begrenset til batteriets styrke.

Den har gullbelagte koblingspunkter som gir en overlegen sliteevne og nærmest lossless strømoverføring.

Det er en SMPL fyringsknapp som kan justeres for å få bedre kontakt med batteriet i likhet med 510 koblingen. Gjengene på disse kan virke litt «harde» til å begynne med, men vil gå seg til ganske fort.

Battericoveret er eneste negative punkt mtp. at man er nødt til å fysisk skru ut skruer i bunnplaten for å skifte batteriene. Akkurat dette oppleves som svært tungvint og kan være en sikkerhetsrisiko. HVIS uhellet skulle være ute, så er det absolutt null sjangs for å få skrudd ut batteriene raskt nok. Viktigheten ved å ha riktige batterier og ikke stresse batteriene mer enn absolutt nødvendig er derfor ekstremt viktig, om ikke livsviktig.

MEN.. siden både hybrid/510 koblingen og fyringsknappen kan skrus ut, så går det også an å ta ut batteriene fra den siden også. Så det er strengt tatt ikke nødvendig å slite ut skruene hver gang man bytter batteri.

Normaltvis ville neste punkt i omtalen være «Funksjonalitet», men siden dette dreier seg om en mech-mod så er det ingenting å si om akkurat dette.

Modden er oppkalt etter våpenet Will Smith får utdelt i Men In Black. Lite, men latterlig kraftig.

BRUK OG YTELSE
Mech-mods er virkelig ikke til å spøke med. Man bør være særdeles godt kjent med ohms lov og ha respekt for batterisikkerhet.

Noisy Cricket er en ekstremt hardtslående mod, men pga. batteridekselet f.eks så er det en svært liten toleranse for feilmargin. Coiler osv. MÅ Sjekkes i en ekstern løsning. (gjerne en vanlig mod). Kortslutning eller hotspots kan føre til feilbelastning og sende hundrevis av watt gjennom modden i løpet av få sekunder. Kort fortalt.. Jeg kan og vil ikke anbefale mech-mods og spesielt seriekoblede til nybegynnere.

Det mest ideelle bygget for denne modden er bygg på over 0.6 ohm. Går du stort lavere så vil du sannsynligvis oppleve at coilen blir rekordraskt varm og at bomullen nærmest forkulles i løpet av få sekunder. Årsaken er såre enkel. Med fulladet batteri så vil modden pushe 8.4 volt noe som på 0.4 ohm er det samme som 176.4 watt.. Altså veldig lite behagelig. Går du ned til 0.2 ohm så vil det tilsvare 352 watt og da begynner vi å snakke uansvarlig og farlig.

Det er stor forskjell på mech og regulerbar mod. På en regulert mod så kan du på visse modeller gå helt ned til 0.05 ohm og watten vil likevel være stabil. (på det du har regulert den til). Det er fordi at det er en chip som begrenser moddens watt og styrke. Det er det ikke på en mech mod. Her bestemmes styrken og ytelsen på batteriene og koblingspunktene i modden.

Men.. når dette er sagt, så kan jeg absolutt anbefale Noisy Cricket. Så lenge man bruker den på et ansvarlig nivå, så er det ikke noe problem. Man kan jo lure på hva som egentlig er poenget med seriekoblede mech-mods, men det er egentlig helt uvesentlig når det kommer til omtale av akkurat dette produktet.

Jeg er også nødt til å spesisifere at Noisy Cricket kun bør brukes sammen med RDA..

>> Kjøp Noisy Cricket hos Dampshop for 299,- <<

Teknisk informasjon

Batteri 2 seriekoblede 18650
(medfølger ikke)
Fordamper Medfølger ikke
Standard 510
Materiale Rustfritt stål
Størrelse 22mm x 40mm x79mm

 Pakkens innhold

1stk Wismec Noisy Cricket
1stk Gaveeske
Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper