Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Uwell Rafale - Skypumpen

Omtale: Uwell Rafale

Uwell Rafale

Massiv tank fra Uwell med et brutalt utseende, toppfylling og gode luftventiler. Men når den opp til storsuksessen Crown?

Produktet i denne omtalen ble levert vederlagsfritt fra Dampshop.no. Mine uttalelser må anses som subjektive og ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet eller være rettet opp i nyere utgaver.

INTRODUKSJON
Det har tatt meg veldig lang tid å få ut denne omtalen av flere årsaker. Jeg var tom for fordamperhoder til Crown, og jeg klarte å ødelegge første sett med fordamperhoder til Rafale. På toppen av det hele så var det en kraftig skrivesperre som forhindret meg i å fatte setninger som i det hele tatt ga mening.

En annen ting som gjorde at ting har tatt ekstra lang tid er rett og slett at jeg følte at Rafale skuffet litt.. Men forstå meg rett. Rafale er en brutal tank i absolutt alle sammenhenger, den når rett og slett ikke opp til Crown når det kommer til hele opplevelsen. Jeg måtte derfor gjennom en kraftig omstilling for å forstå hva denne egentlig er til.

Uwell har stått på til de grader den siste tiden. Uwell Crown 2 er rett rundt hjørnet og har vært på pre-order en stund nå, og skal jeg tro ryktene så vil den nå norske forhandlere allerede til uka ( om de ikke har fått den allerede). Nøyaktig hva som gjorde Uwell Crown så utrolig god har jeg ikke ordentlig kommet til bunns i. Ved første øyekast så ser den utrolig simpel ut og fordamperhodene er ikke av et eksepsjonelt kaliber heller. Jeg tror at hemmeligheten til Crown egentlig ligger i at skorsteinen ikke har noen innsnevringer og at det er et helt rett før som bare forlenger fordamperhodets originale «hull» i midten av den vertikale coilen som sitter inni.

Crown har likevel hatt noen småproblemer som jeg regner med blir fikset i v2 som f.eks fare for lekkasje om man glemmer å skru igjen luftventilene under påfylling, kondens i luftventilene og en viss fare for spitback. Noen opplever dette som en real sprut inn i kjeften, mens andre, som meg egentig bare ser på det som positivt i hvertfall for smaksoppelvelsen. Jeg vil ei heller kalle det direkte spitback, men mer som dugg med ekstra god smak.

Det er vanskelig å kalle Rafale for en «oppgradering» fra Crown fordi den føles helt ulikt. Jeg velger derfor å tolke Rafale som en helt ny tank, totalt urelatert til Crown.

Og please folkens.. Det uttales og staves RAFALE.. (Som kan oversettes til «Gust of wind/en frisk bris)  og ikke RAFAEL som jeg ser mange YouTubere gjør.. i likhet med å gi SIGELEI navnet SIGELLI.. Det er rett og slett feil, og ganske pinlig.

authentic_uwell_rafale_sub_ohm_tank_top_fill_5ml_silver_1__1.jpg.5eb36f719f1a0dde922e922bfcc0f914

UTSEENDE OG DESIGN
Dette er en rett og slett brutal tank. Utseendet er såpass unikt og tøff at den havner i en helt egen klasse på kulhetsfaktoren. Den er stor, tung, rommer mye væske og har nydelige utskåringer og definerte seksjoner. Den er 24mm bred og blir derfor litt større enn veldig mye annet, men det forsterker det brutale utseendet og den er en perfekt følgesvenn for de som elsker store tunge ting. Den er helt fantastisk i kombinasjon med større Boxmods som RX200, RX200s, Laisimo 200w og Snowwolf f.eks. Den vil og kan få et lite overheng på modder som er spesielt tilpasset for 22mm tanker (som f.eks Snowwolf eller sylindermods av ulike slag).

RAFALE er utrolig pen å se på. Det er uten tvil et svært tiltrekkende design hvor alt fra luftventiler til base, toppseksjon og driptip har et distinkt utseende som også er svært praktisk og behagelig å justere.

Den rommer hele 5 ml med væske noe som er 1 ml mer enn Crown.

En ting som er litt rart er at driptippen ikke kan tas av eller byttes ut. Den bruker i stedet et slags kondomsystem for å kjøle den ned og sørge for at den ikke blir «skitten».

Toppfyllingen er også veldig annerledes og justeres ved at man skrur og holder tak i driptippen, så vil to påfyllingshull komme til syne. Man heller juicen inn i det ene hullet og så vil luften presses ut av det ene. Dette kan resultere i at det pipler noe juice ut av hullet på motsatt side, men hvis man bare har litt papir i nærheten så er dette en veldig smertefri prosess. Jeg tror nok at jeg foretrekker påfyllingen til Crown siden det gir en mulighet til å bare «helle» juice oppi, mens RAFALE trenger en spiss dyse eller nåletube for å få juice oppi. Det kan også ta litt tid å fylle tanken helt full, men dette er mer pirk fra min side, enn noe direkte negativt.

uwell-rafale-parts

BRUK OG YTELSE
Den bygger på mange av de samme prinsippene som Crown og har fordamperhoder som er ganske like, men kanskje en smule tykkere. Den var litt seigere med å få i bruk, og jeg opplevde kanskje at den ikke trakk til seg juice like raskt som crown.

Et lite tips med nye fordamperhoder, i stedet med å vente 15-20 minutter med å trekke, er å bruke vakumprinsippet ved å skru igjen luftventilene når du har byttet fordamperhode og fyllt på juice. Du suger bare rett og slett på driptippen og dekker til luftventilene med fingrene ytterligere til du får smaken av juicen i kjefen. (eller mer «lukta» enn direkte juicen). På denne måten så vet du med sikkerhet at fordamperhodet er fullstendig gjennomtrukket og klart til bruk.

Rafale er en fantastisk opplevelse i seg selv. Den føles ekstremt badass pga. sitt brutale utseende og gode tyngde. Den føyer seg uten tvil i klassen 3.generasjons sub-ohm tank, og selv silikon-kondomet til driptippen er rett og slett en glimrende idé. Det eneste negative med dette er at dersom du har fått litt kondens eller juice på innsiden av denne, er at den blir litt glatt og kan skli av.

Jeg tror denne egner seg godt for de som er tilfreds med god damp og smak. Den er milevis bedre enn f.eks Toptank, Arctic Tank og ting som jeg betegner som 2.generasjons sub-ohm tanker, men den skuffer litt i sammenligning med Crown. Fordamperhodene har en betydelig høyere sjanse for dryhits enn Crown og jeg tror nok at «feilen» ligger i altfor hardpakket bomull. Dette kan løses ved å perforere bomullen i fordamperhodet med en nål eller lignende, men IKKE dytt nålen tvers gjennom da dette kan føre til hotspots eller kortslutning på wiren.

Uwell-Rafale-0.5-and-0.2-Coils

HELHETSINNTRYKK OG KONKLUSJON
Kanskje den tøffeste sub-ohm tanken når det kommer til utseende. Den leveres også i en supertøff sylinderformet boks med bobleplast inni for optimal beskyttelse under frakt. Den leverer rikelige mengder med smak og damp og opererer best på middels watt. Jeg vil ikke anbefale å bruke den på høy watt. Man bør nok ligge 10-20 watt under anbefalt effekt. (som det står skrevet på fordamperhodene og i tekniske detaljer).

Jeg har brukt denne med samme juice som jeg bruker til alt med 88% VG. RAFALE er nok litt mer egnet for ting med en litt lavere prosentandel VG og jeg vil tro at 70/30 VG/PG er helt perfekt.

Men tro meg på mitt ord… denne er tørst og regelrett drikker juice.

PLUSS
– Brutalt utsseende
– Stor og Tung
– God luftventilering

Minus
– 24 mm som kan gi den et overheng på ting.
– Toppfyllingen
– Stor og tung
– Dyre fordamperhoder
– Ikke mulig å bytte driptip

Mine pluss og minus er svært subjektive, så føl deg fri til å bytte plass på dem.

Stor takk til Dampshop.no for å ha levert produkt til omtale!

uwellrafaletankstainlesssteel-14590930154l8cp

PAKKENS INNHOLD

 • One Uwell Rafale Parallel Coil Sub-Ohm Tank
 • 0.2 ohm Parallel 316 Stainless Steel Coil (Preinstalled)
 • 0.5 ohm Parallel 316 Stainless Steel Coil
 • Additional O-Rings
 • Additional Quartz Glass Tank Section
 • Uwell Sticker, Manual, and Authenticity Card

SPESIFIKASJONER

 • Price: 280kr – 360 kr
 • Wattage Range: 40-80W (0.5ohm) 60-120W (0.2ohm)
 • Tank Capacity: 5ml
 • Coils Available: 0.2 ohm and 0.5 ohm 316 Stainless Steel Parallel Coils & 0.1Ohm Ni200
 • Wicking material: Organic Japanese Cotton
 • RBA: Vertical RBA deck available (purchased separately)
 • Diameter: 24mm
 • Chris Alan Korsbø

  håper det bare er en liten trykleif når du lister opp hva coiler som er i pakken,

  » 2 ohm Parallel 316 Stainless Steel Coil (Preinstalled)
  5 ohm Parallel 316 Stainless Steel Coil » skulle nok vært 0,2 og 0,5 event .2 og .5 :) ellers sitter jeg med stort samme inntrykk av den som deg, etter lengre tids bruk. venter forøvrig med spenning på vrba kitet som jeg har bestilt til den. :)

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper