Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: UD Zephyrus V2 - Skypumpen

Omtale: UD Zephyrus V2

zephryus-v2-youde-tank

Guden for vestavind er tilbake! Zephyrus V2 har vært ordentlig etterlengtet og ikke mint forventet. Nå er den endelig her!

Førsteutgaven av UD Zephyrus fikk strålende kritikk verden over. Ferdigfordamperhodene var skikkelig oldschool, og ytet ekstremt godt. RBA-basen var det en del som sleit med.

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for vederlag av Dampshop.no. Produktet i seg selv har ingen annonseverdi og mine uttalelser må anses som subjektive og basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet, og kan være rettet opp i nyere utgaver.

INTRODUKSJON
UD Zephyrus viste muskler vårparten 2015 og ble raskt en av mine absolutte favoritter. Dette var den første tanken med ferdigfordamperhoder som ga en tilnærmet følelse av det å bruke en godt oppsatt dripper. Selve fordamperhodene var laget på en ordentlig oldschool type hvor det både var synlig wire og bomull. Dette har blitt ganske vanlig i etterkant, men akkurat da, var dette en ganske stor nyhet.

UD Zephyrus var også en av de første tankene hvor det også fulgte med RBA base og lot en få vikle egne coiler med omtrentlig likt oppsett som ferdigfordamperhodene. Selve basen i seg selv var betraktelig smartere anlagt enn mye annet på den tiden, så tanken gikk fort inn i historiebøkene som en av de aller beste tankene i 2015.

RBA decket var det likevel en del problemer med, og det ble fort enten full lekkasje eller strupet juiceinntak og brentsmak.

UD Zephyrus v2 har et litt større og bedre byggdeck, men alt annet er praktisk talt helt likt. Det har også kommet toppfylling som da drar den opp til dagens standard. Den er også tilbake-kompatibel med fordamperhodene for forgjengeren.

>> Kjøp UD Zephyrus v2 hos Dampshop.no for 389,– <<

Zephyrus v2

DESIGN OG UTFORMING
UD Zephyrus v2 er veldig lik forgjengeren. Godt definert topp og bunnseksjon med Zephyrus logoen inngravert. Den har synlige tetningspakker som også kan skiftes ut i ulike farger for å gi et annet uttrykk. Jeg bruker gjerne slike tetningspakker for å signalisere enten fordamperhodet som sitter i, eller for å indikere om det er med eller uten nikotin. Rent estetisk sett, så kan de selvsagt også tas i bruk kun for å matche fargen på modden.

Toppfyllingen er svært intelligent. Det er to hull i topcappen som kommer til syne om man vrir på topcappen. Dette er en veldig intuitiv prosess, og det er svært tydelig når påfyllingshullet er åpent og når det er lukket.

Den har «normal» montering av fordamperhoder i basen, og selve byttet er helt problemfritt. Man får rikelig med grep på basen og fordamperhodet løsnes enkelt og greit. Det er likevel snakk om gjenger, og bør behandles med omhu. Ikke bruk kraft eller skru til mer enn at det bare «stopper».

Luftventileringen er helt grei, men kunne nok vært et lite hakk bedre. Det er totalt 4 luftehull, men disse opereres samtidig, så selv små justeringer kan får store følger. Det er vanskelig å få til et trangt/restriktivt trekk, men på den andre siden så er det mulig få et veldig godt og luftig trekk.

RTA/RBA basen har to stolper med to festehull. Det er litt bedre plass på decket enn på forgjengeren og den har ikke samme innsnevring som gjorde byggingen problematisk på v2.

Det er en 510 driptip og den medfølgende har en syklonutforming på innsiden som gir en svært behagelig damp.

Tanken rommer 6 ml med væske.

Zephyrus v2

BRUK OG YTELSE
UD Zephyrus v2 har en omtrentlig lik ytelse som forgjengeren. Det er svæt lite som skiller på selve opplevelsen. Når det er sagt, så betyr dette at den fungerer godt selv på relativt lav watt. Det medfølger «to fordamperhoder» hvorav den ene er på 0.3 ohm (Kanthal A1) mens den andre egentlig er RBA basen som er ferdig oppsatt med et kanthal A1 bygg på 0.2 ohm. Fordamperhodene gjør seg veldig bra rundt 45-50w.

Det finnes også et hav av utskiftbare fordamperhoder til denne i et ganske stort omfang med clapton, ulike typer temperaturkontroll og keramiske løsninger. Disse tingene må kjøpes utenom og følger ikke med, men det ER mulig å få tak i. Disse nye fordamperhodene skal også passe til Zephyrus v1.

KONKLUSJON
En særdeles sterk tank som yter svært godt både med ferdigfordamperhodene og med RBA-basen og gjør den til en av de beste RTA’ene på markedet. Som ren selvbyggertank så tør jeg påstå at den forbigår publikumssuksesser som f.eks Billow v2 eller Bellus.

Med det medfølgende ferdigfordamperhodet så yter den svært godt, men når nok ikke helt opp i toppen blant Crown, TFV4, Steam Engine Stentorian eller Aspire Cleito.

Utformingen er likevel såpass interresant, og pga. selvbyggermulighetene rett ut fra boksen så blir den en av de aller mest nyttige tankene som har et liv lenge etter at det første ferdigfordamperhodet har «gått ut på dato».

Zephyrus er en tank jeg har hatt stor utnytte av i nesten et helt år nå, og med forbedringene på Zephyrus v2 så er det ingen tvil om at denne vil være i bruk i enda et nytt år.

>> Kjøp UD Zephyrus v2 hos Dampshop.no for 389,– <<

Teknisk informasjon

Batteri Medfølger ikke
Fordamper 0.3 ohm Dual OCC
0.2 ohm RBA (Montert)
Standard 510
Materiale Rustfritt stål
Størrelse 22mm

Pakkens innhold

1stk UD Zephyrus V2
1stk Erstatningsglass
1stk RBA base (Montert)
1stk 0.3 ohm dual OCC
1stk Single coil adapter
1stk Ekstra silikonpakninger
1stk Ekstra skruer
  • Kenneth Svensen

    Sjekket diverse youtube reviews og måtte bare bestille den. $24(201kr) fra fasttech.

  • Anne Merethe Eriksen

    Har denne tanken og er strålende fornøyd..:) Sammen med Istick 100w TC (nå oppgradert til 120) er det en super kombinasjon..:)

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper