Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: UD Goblin Mini v2 - Skypumpen

Omtale: UD Goblin Mini v2

UD Goblin Mini V2

Helt klare forbedringer fra forgjengeren. Større byggdekk og toppfylling gjør denne atter en gang til testvinner i mini-RTA klassen.

YouDe fortsetter å imponere. UD Goblin Mini v1 var en av mine store vinnere for fjoråret selv om den hadde tidenes mest klønete påfylling.

Produktet i denne omtalen ble levert vederlagsfritt fra Dampoteket.no. Alle uttaleleser må anses som subjektivt. Ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet eller være rettet opp i nyere utgaver.

INTRODUKSJON
Mini RTA’s (Rebuildable Tank Atomizer) har vist seg å være et vanskelig område å få «riktig». Men små tanker og drippere er noe som mange tiltrekkes av. Jeg vet ikke hvor mange store RTA’s eller tanker med RBA segment jeg har. Jeg tipper et sted mellom 20 og 30 stk. I tillegg så kommer det nye store RTA’S hele tiden, og det er vanskelig å egentlig holde seg oppdatert.

Med inntoget av bittesmå modder, som C.O.V Mini Volt, Pico, eller Kimsun 40w.  Så har det blitt et mål å finne en tank som matcher når det kommer til størrelsen. På mech-mods eller andre «enklere» løsninger så ser det også utrolig bra ut med en liten nett tank på toppen.

Men mini-tanker er ikke for alle. Veldig mange jeg snakker med er veldig bekymret for at tanken blir fort tom. Det er overhode ikke noe jeg tenker på. Jeg er så vant med å stort sett bruke drippere uansett, så har alltid en juicebeholder med meg. Med UD Goblin Mini v1 så var det litt kinkig siden man trengte å skru ut en skrue i bunnen av tanken for å kunne påfylle, men det slipper man da altså på v2 siden den har fått seg en ganske standardisert toppfylling.

Utfordringen med mini RTA’s ligger også i selve decket da det er begrenset hvor mye man får plass før tanken egentlig går over til en mer «normal/stor» formstørrelse. Den andre store utfordringen er hvordan luftinntaket skjer og sjansen for lekkasje. Mini-tanker har kanskje redusert størrelsen på, eller fullstendig fjernet bunnbasen noe som gjør at uvørne bygg kan føre til full lekkasje. Snakker absolutt av erfaring , og er ikke flau for å innrømme det. Prøving og feiling er nøkkelen til et trygt og stabilt bygg.

>> Kjøp UD Goblin Mini v2 RTA hos Dampoteket for 349,- <<

goblin-v2

DESIGN OG UTFORMING
UD Goblin Mini v2 har en absolutt minimal ramme rundt det heldekkende glasset. Det er ingen stor feit base. Bare en ganske tynn ramme med luftventilering i bunnen, og med byggdekket innebygget i basen. Dette gjør at dårlig veking kan medføre full lekkasje fra undersiden av tanken noe som kan direkte floode 510 koblingen din, og i verste fall føre til kortslutning. Dette er ikke veldig unormalt eller unikt for denne tanken, men jeg har ikke sett noen annen tank som har akkurat denne typen luftventilering, så dette er noe man må være litt påpasselig med.

Skorsteinen har en flott inngravering og man kan se UD Goblin Mini v2 logoen tydelig gjennom glass-seksjonen selv med juice i tanken. Topcappen har blitt en liten millimeter tykkere pga. toppfyllingen noe jeg er veldig glad for siden det er praktisk talt ingenting å egentlig holde fast i når man skal skru av topcappen for påfylling.

Jeg bruker gjerne en gummistrip for å holde fast i tanken for å ikke skade ting under demontering. Det finnes egne verktøy for slikt, men for min del så funker en liten oppklippet stripe av en yoga-matte helt utmerket. (35 kr hos XXL)

Goblin-V2-4Byggdekket har blitt bittelitt større. Ikke mye, men litt. UD Goblin Mini v1 var et helvete å bygge på i dårlig belysning. Akkurat det forblir uendret med v2. Så bygging på dampetreff utendørs eller på en dårlig opplyst restaurant er fremdeles en utfordring. Uansett. Det nye dekket tillater kanskje 1 eller 1,5 ekstra viklinger med poster som er en smule mer adskilt enn forgjengeren.

Et ekstremt stort pluss er at at den nye single coil adapteren er keramisk kontra den forrige som var av silikon. Keramikk tåler betraktelig høyere temperaturer og bidrar også til en bedre aromaproduksjon av en eller annen merkelig grunn.

Driptippen er en smal versjon med vortex/spiral-mønster på innsiden for luftig og behagelig damp.

510 koblingen er nå gullbelagt i stedet for kobberbelagt, og vil derfor ha mye bedre kontakt med modden. Selve senterpinnen kan justeres for å oppnå bedre kontakt med mech, hybrid eller vanlige elektroniske mods.

Luftventileringen er noe begrenset og går fra lukket til middels luftig. Personlig så synes jeg denne tanken gjør seg best med single-coil, relativt høyt bygg, og middels luftig trekk. Denne tanken har fantastisk smak og damp uansett. Men det sier seg selv at den ikke kan måle seg med en cloudchaser-dripper f.eks. Men når det er sagt så kan denne fint måle seg med og konkurere mot «store» RTA’S både i smak og i dampproduksjon.

Air vents UD Goblin MIni

BRUK OG YTELSE
Festehullene er omtrentlig like store som forgjengern noe som utelukker de mest spenstige byggene. Det denne egner seg best for at enten en veldig tynn clapton, eller rett og slett en god gammeldags single wire. 2.0 mm diameter omganger er praktisk talt et maks ellers vil man få problemer med å skru på plass skorsteinen. Det er en enorm fordel å løfte coilene litt fra decket og ikke ha de helt inntil luftkanalene. Dette minsker sjansen for lekkasje noe.

Juicekanalene er ganske store så man får plass til ganske mye bomull. På denne så er det utrolig viktig å ha litt bomull i juicekanalene. Bomullen kan med fordel stikke ut av juicekanalene når du har skrudd på plass skorsteinen.

UD Goblin Mini v2 Single Coil adapter

Tanken i seg selv rommer 3 ml med væske med gjennomtrukket coil. Har man en ganske beskjeden coil, 0.6-1.0 f.eks er et perfekt sted å holde seg om man vil at juicen skal vare litt lenger. Jeg ser ingen stor grunn til å ha typen heftige combi-wire løsninger på denne. Smaken og dampen er såpass direkte og god, at det blir veldig liten forskjell. Combi-wire eller avanserte clapton/fused kan rett og slett bli for trangt eller gjør at man svever litt i grenseland når det kommer til varme kontra juiceopptak. (sjanse for dryhits).

Det medfølgende single-coil adapteret i keramikk er rett og slett genialt, og gir en utrolig god smak også med single-coil.

Jeg vil forøvrig anbefale at man skrur igjen luftventilene under påfylling, og fyller tanken med tørr bomull på første påfylling.

Topfill Goblin Mini RTA

KONKLUSJON
Som en generell RTA så kan den være for liten og knotete for noen, men i mini-klassen så er denne absolutt sjef. Det minimalistiske utseende med rette pene linjer og oversiktlig tank, så er den et perfekt følge til mini-mods eller for å komplettere en ellers unik og snasen mod. Det er ikke alltid størrelsen det kommer an på. 3ml er faktisk ganske mye, men når påfyllingen også er såpass enkel så er det null problem med påfylling på farta. Du trenger forståvidt enten en unicorn-bottle eller en nåletube for å ikke grise. Å bruke dråpetelleren som følger med til mye juice er rimelig tafatt og etter min mening så er de fleste slike rimelige ubrukelige.

Goblin Mini RTA v2 er trolig et av de beste kjøpene du kan gjøre pr. dd. Den har kanskje ikke det mest voldsomme byggdekket eller den beste luftventileringen, men den vinner overlegent på utseende, og er blant de aller minste RTA’ene som er på markedet akkurat nå.

Hvis det er noe «negativt» å si, så er det at man skal være særdeles stødig på coilbygging eller kjøpe ferdigcoiler for få et godt resultat. Byggdekket kan rett og slett bli for smått for de med nedsatt syn.

>> Kjøp UD Goblin Mini v2 RTA hos Dampoteket for 349,- <<

Spesisfikasjoner:

Diameter: 22mm
Høyde: 28.6mm (uten driptip og 510)
Kapasitet: 3ml
Farge: Stål og sort
Materiale: 304 stål og pyrexglass

Med i pakken:

  • 1 x Goblin mini V2 RTA tank
  • 1 x Ekstra Pyrex glass
  • 1 x Ekstra drip tip
  • 1 x Topring med kjøling
  • 1 x en pose med ekstra skuer og o-ringer
Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper