Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: UD Goblin Mini

Omtale: UD Goblin Mini RTA

UD Goblin MiniDette må være den peneste RTAen jeg har sett på en god stund. UD Goblin Mini rommer kun 3 ml, men har noen helt unike løsninger som gjør den rett og slett genial.

UD Goblin Mini er rett og slett bitteliten. De har spart masse plass ved å gjøre toppseksjon og bunnseksjon absolutt minimale. Dette gjør at den kan være noe kinkig å demontere den om det er tid for å bytte bomull eller skifte ut coilen. Men det er absolutt null problem om du bare har gode arbeidsverktøy. I dette tilfellet snakker jeg om f.eks noe tykke gummistrips som gir deg et bedre tak. Jeg har f.eks klippet av noen strips av en Yogamatte som jeg fant på XXL til 49,- Funker fjell!

Produktet i testen ble levert fritt for vederlag fra Dampoteket.no – Produktet har derfor ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være subjektivt, produksjonsfeil, eller være rettet på / endret i nyere utgaver.

Sjekk ut Skypumpens offisielle videoomtale her:

>> Kjøp UD Goblin Mini RTA fra Dampoteket.no for 329,- <<

Det er ikke nødvendig å demontere den for å fylle på ny juice. Det er en liten skrue i bunnen som du bare skrur ut, og deretter bare fyller juice ned i hullet. Eneste problemet med det, er at det er en løs skrue, og denne er rett og slett bitteliten så sjansen er stor for at du kan miste den eller at den spretter avgårde. Så sørg for at du skrur den ut på et røfft underlag. Jeg har allerede klart å miste den første skruen, men heldigvis så fulgte det med en ekstra i boksen.

UD Goblin Mini assemblyBoksens innhold i seg selv er meget bra. Foruten en komplett tank, så får du også med et ekstra driptip, reserveglass, ekstra tetningspakker, skruer og en brukermanual. I tillegg så får du med en single-coil adapter som bare festes på basen og dekker til den ene siden på byggdecket. Utrolig hendig om du foretrekker litt høyere motstand eller bare ønsker å begrense hvor mye juice som skal fordampes. Du får også en 510 connector om du ønsker å bruke en annen driptip enn den som følger med. Det medfølgende munnstykket er av glass og er litt tykkere enn standard 510 løsninger.

Tankens utseende er rett og slett slående vakkert. Både bunn og toppseksjon synes såvidt, noe som gjør at den ser svært kompakt og liten ut. Dette gjør at den gjør seg utrolig godt, rent visuelt på mekmods, eller boxmods hvor 510 koblingen er plassert midt på. Den tar seg forøvrig veldig godt ut på alt mulig annet også. Er man opptatt av det visuelle så er dette av ypperste klasse. Både logoen til UD og den keltisk-inspirerte Goblin Mini-logoen er godt synlig gjennom glasset på selve skorsteinen.

>> Kjøp UD Goblin Mini RTA fra Dampoteket.no for 329,- <<

goblin_mini_19Byggedecket er helt upåklagelig. Det er totalt 4 stolper som tillater dual coil hvor luften kommer rett inn gjennom bunnseksjonen og går deretter tverst gjennom coilen og opp luftrøret. Dette gjør at den skaper utrolig mye damp og også smak. Selve skorsteinen er helt rett så den innsnevrer ikke byggområdet. Juicekanalene er akkurat passe store noe som gjør vekingen særdeles uproblematisk. Det holder å klippe av absorberingsmaterialet rett over juicekanalene og så holder den seg god og tett. Du kan også bare putte noe få fibre ned i juicekanalene om du ønsker å være på den sikre siden.

UD-Goblin-mini-RTA-Tank-Atomizer-8Siden den justerbare luftventileringen er i bunnen av tanken, så kan det føles noe risikabelt å sette den uprøvd på noe som kan være sårbart for lekkasje. Jeg vil derfor anbefale at man først bare forsikrer seg om at tanken er helt tett før man skrur den fast. Som med alle andre RTA løsninger så vil luftboblene avsløre hvor godt du har fått til vekingen. Små bobler som kun kommer etter et trekk er noe jeg anser som trygt. Kommer det konstante mange små, eller store bobler så blir det nok et problem og lekkasje kan oppstså.

At du kan bygge om basen til å kun bruke en single-coil er også en utrolig smart løsning. Du putter rett og slett bare på den medfølgende adapteren som tetter igjen den ene siden, slik at du helt problemfritt kan coile og veke kun den åpne siden.

UD Goblin mini

Utvilsomt den peneste RTAen jeg har i samlingen min. Siden den er såpass ombyggbar så kan den justeres til ulikt ønsket effekt. Luftventileringen fungerer helt utmerket med den regulerbare bunnløsningen. Påfylling kan være litt skummelt i den forstand at det er fort gjort å miste skruen. Sørg for at du har et godt og grovt underlag og rikelig med lys, så skal det være enklere å ha kontroll.

Rent bruksmessig så mener jeg at denne slår det meste. Den uhindrede luftgjennomførselen gjør at man får et veldig godt trekk. Effekten av en RTA er helt avhengig av hvordan man selv bygger. Det kan være stor forskjell fra wire til wire og ikke minst hva slags absorberingsmateriale som brukes.

I videoen så har jeg viklet en A1 Kanthal i 6 omganger x 2. Motstanden havnet på 0.2 ohm. Jeg har brukt Cellucotton / Rayon Fibers for løs, fluffy og tett veking. I testen så har jeg brukt en Surric X, eGo ONE Mega, Snowwolf 200w og SMOK Magneto 3.

Coile og veketips:

Byggdecket er utrolig lite, og luftventilene er plassert veldig nærme bunnen av tanken. Dette gjør at den byr på visse utfordringer. Etter ombygging mellom mange ulike setups, så kom jeg frem til én spesiell metode som gjorde byggingen veldig mye enklere.

 • 24 awg A1 Kanthal – Dual micro coil, med 2mm diameter 5 omganger. Dette gjør at man havner på ca 0.2 ohm samlet. Dette er kanskje litt lavt for noen, men det er selvsagt mulighet for å øke dette ved å bare bruke litt tynnere wire.
 • Pass på at du hever coilen opp fra decket noe. Hvis du har coilen for nærme luftventilene så blir det fort litt surkling noe som ofte fører til full lekkasje.
 • Ikke prime bomullen med juice. Undertrykket kan bli for stort og føre til lekkasje. Det lureste du kan gjøre er å sette på skorsteinen og så forsiktig «dytte» bomullen nedover mot juicekanalene etter at skorsteinen er plassert. Dette vil gjøre at juicekanlene forblir åpne, men at bomullen kommer til der det trengs.
 • Monter så tanken med tørr bomull. Fyll på tanken og la vakumet gjøre resten. Du vil straks se om du har veket riktig, og selv om bomullen er helt tørr, så vil du kunne se luftbobler som kommer fra juicekanalene innen få sekunder.
 • Hvis du har veket feil, eller har coilen for nærme decket så vil du oppleve surkling innen få sekunder, så du har tid til å skru den av modden din før det gjør noen skade.

Alt i alt så vil jeg si at denne har en relativt høy vanskelighetsgrad. Men når man først får den til å virke så er den gull verdt. Lykke til!

>> Kjøp UD Goblin Mini RTA fra Dampoteket.no for 329,- <<

Spesifikasjoner:

 • Glass Tank
 • Kan brukes med mesh, keramisk veke eller bomull
 • 3ml kapasitet
 • 4 post design
 • 510 drip tip kompatibel
 • Justerbar lufting
 • 510-gjenger
 • 304 rustfritt stål
 • 22mm diameter
 • Single coil adapter inkludert

Med i pakken:

 • 1 x Goblin mini RTA tank
 • 1 x glass og  driptip
 • 1 x pose med reservedeler, skruer og o-ringer
 • Bjørn Erik Kastmann

  Jeg kunne ikke vært mer enig med deg. ?
  Bruker denne på magnetoen fast og den er suveren. Ettersom jeg vanligvis vikker 3.5mm coiler på subtank rba er den litt «smal» på sidene, men etter litt prøving og feiling fikk jeg til et oppsett på dobbel 2.5mm 26awg STÅENDE coiler med wrap-around helt ned gjennom juicekanalene. Oppsettet er så åpent at man kan se rett gjennom tanken fra driptippen…men lekker ikke. Ikke spytter den heller, noe jeg opplevde på subtank rba ved stående coil. ? Denne kan anbefales. ?? Eneste aberet må være glassdripptippen…den sitter litt løst og kan falle av når man drar opp modden fra lomma. ?

  • Takker for kjempefint innspill! – Litt skummel å ha i lomma foreløpig, men har jeg den i sidelommen på sekken min så holder den ser veldig fint :)

   Må prøve en horisontal coil på den, ikke kommet så langt,men det er ellers en veldig smart metode for å få enda bedre trekk og fyre av enda mer juice :D

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper