Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: UD Bellus RTA - Skypumpen

Omtale: UD Bellus RTA

Bellus eksteriør

YouDe fortsetter å overraske med Bellus RTA. Bellus har vel egentlig vært på markedet siden September/Oktober 2015, men jeg har vært litt treig med å få den i samlingen min. Føler likevel at jeg har ventet på noe godt!

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for vederlag fra Dampshop.no. Produktet i seg selv har derfor ingen annonseverdi. Mine uttalelser må anses som subjektivt og ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være produksjonsfeil på min enhet, eller være rettet opp i nyere utgaver.

Det første man legger merke til på Bellus er hvor utrolig pen den er. Det er noe med luftventileringen som gjør at den skiller seg godt ut fra mengden og får et «rundere» utseende. Den tar også i bruk «nye» metoder for luftgjennomførsel på en RTA og blir derfor en utrolig spennende utfordrer til en ellers godt dekket kategori.

2015 hadde mange gode RTA’s. Altså tanker som utelukkende bruker et RBA segment for å fordampe væske. Kan nevne UD Goblin Mini, Billow 2, Lemo 2, Aromamizer RDTA, Kayfun 4 og en rekke andre som ble lovpriset verden over. RTA’s er en spennende kategori og er nok mest for de godt viderekomne. Jeg tør faktisk påstå at RTA’s er én vanskelighetsgrad over RDA’s fordi man opererer litt i blinde så fort skorsteinen/tanken er påskrudd.

Det er alltid like spennende å se om man har fått til en coiling og veking som hverken drukner eller er pottetett. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har skrudd noe sammen, vært kjempefornøyd de første 3-4 trekkene og så fått verdens heftigste dryhit… Eller alle de gangene hvor jeg har måttet løpe til kjøkkenet for å håndtere en tank med full lekkasje.

UD Bellus RTA deler

Det er her Bellus viser sin store styrke. I stedet for at luften går tvers gjennom byggdekket, så kommer luften til fra sidene og går rett «på» coilene omtrentlig slik det er på en RDA/Dripper. Dette minsker sjansen for lekkasje betraktelig. Vekingen er ei heller noe problem pga. de fire store juicekanalene som både har plass til mye bomull og sørger for et relativt stort juiceopptak. Det skal godt gjøres å få til et dryhit på Bellus. En annen interresant løsning er hvordan byggdecket enkelt kan løsnes fra basen uten å måtte skru den ut. Dette minsker sjansen sjansen for lekkasje og dryhit ytterligere ved å ikke «vri» hverken bomull eller coil ut av posisjon slik det er lett å gjøre på andre løsninger. Med denne løsningen så er det også åpent for å skifte ut byggdekket og sette i andre løsninger. Jeg har ikke sett noen utskfitbare byggdekk til denne i andre utformelser enda, men jeg har ikke lett så hardt heller.

Skypumpen Bellus byggdekk

Byggdekket slik det er bygget, er allerede veldig bra. Det er to stolper med hvert sitt festehull. Festehullene er ikke veldig store, så man ikke plass til mer avanserte type coiler. Jeg har fått plass til veldig tynn claptonwire, men med tykkelse på over 0.5 mm så begynner man å få et lite problem. Det er ingen luftehull i selve byggdekket fordi at luften kommer inn fra sidene. Det følger med et single-coil adapter som holdes på plass med en festefunksjon i byggdekket og tetter igjen to av juicekanalene på den ene siden.

Tanken har toppfylling via noen hull i topcappen som er noe upraktisk anlagt. Det er fort gjort å søle litt juice som går rett ned i luftrøret pga. neddypningen. Selv med en kanyle eller nåletube så er det fort gjort å søle. Med litt papir eller en q-tips i luftrøret så blir det egentlig ikke noe problem. Toppen holder seg tett og fin takket være en svært bred tetningspakke som sitter i lokket på topcappen.

Bellus er en veldig luftig tank. Det går an å gjøre trekket «relativt tett», men å gjøre den behagelig for munn-til-lunge er relativt vanskelig. Ikke bare pga. luftventilene, men også fordi øvre skorstein og driptip har et spiralformede luftkanaler. Det går an å redusere denne effekten noe ved å ta i bruk en annen driptip. Det er heldigvis en 510 kobling så man kan bytte ut driptippen til noe annet om man skulle ønske det.

Bellus assembly

Alt i alt så er Bellus en svært god RTA. Smaken er veldig bra både på smak og damp, og takket være ombyggbart byggdekk så kan man variere følelsen og dampeopplevelsen. Jeg synes Bellus gjør seg best med dual-coil pga. den store luftgjennomførselen. Single-coil løsninger blir litt for lite damp rett og slett.

Tanken rommer 5 Ml med væske og er 22 mm i bredden som gjør at den passer utmerket til det aller meste.

UD Bellus finner hos Dampshop til 389,-

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper