Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Snowwolf Mini 75w TC - Skypumpen

Omtale: Snowwolf Mini 75w TC

Snowwolf Mini 75w TC

Snowwolf har fått seg et ganske stort navn. Alle vet hva man snakker om man nevner Snowwolf. Selve merkenavnet har blitt synonymt med kraftig, pent design og høy kvalitet.

Men mye har forandret seg siden førsteutgaven. Det mest interresante med Snowwolf 200w, var jo at den kunne leverer helt opp til 200w, men samtidig så viste dette seg å være en «bløff » siden den har en ganske merkbar irriterende puls over 150w. Andre anmeldere gjorde tester og viste at den egentlig bare leverte en toppeffekt på ca 175w om man tok pulsen i betraktning. Saken var uansett at da Snowwolf 200w kom på markedet så var det svært få ting som faktisk trengte noe mer enn kanskje 80-90w for å kjøre optimalt, så 200w ble sett på som svært overkill.

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for vederlag av Asmodus Distribution for å lage en omtale. Produktet har derfor ingen annonseverdi og alle uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler må anses som subjektivt og kan også være rettet opp i nyere utgaver.

Sjekk ut Skypumpens offisielle produtpresentasjon her:

 

I etterkant så har det kommet et lite knippe med tanker som kan kjøres på opptil 140w, men vi kan vel egentlig telle dem på én hånd. Det som gjorde den originale Snowwolfen så god var at den leverte en såpass stabil kraft at den kom i en helt egen kategori. Muligheten for super sub-ohm og bare formfaktoren bidro også til å gjøre den til en av verdens mest ettertraktede modder. At den automatisk skiftet modus mellom power og temperturkontroll gjorde den også til et hakk smartere enn det meste annet.

Snowwolf har så kommet i flere nyere utgaver, blant annet Snowwolf Limited Edition, Snowwolf 1.5 og det blir lansert en Snowwolf 2.0 rett over jul som har større skjerm, mulighet for firmware oppgraderinger, men ligner mistenkelig mye på SMY 260w. Slektskapet på Sigelei har også blitt ganske tydelig, og vi finner samme type chip i f.eks Sigelei 75W TC, Sigelei 150w TC og Sigelei FUCHAI 200w TC.

Men først ut er altså da Snowwolf Mini 75w TC. Jeg fikk to stk for å skrive en omtale og en til en giveaway, men begge disse var prototyper fra en pre-batch og hadde noen småbugs som gjorde de ganske «umulige» i bruk. Den ene hadde et problem med overoppheting og jeg fikk feilmeldingen «High Temperature» etter kanskje 2-3 trekk på en dripper. På mod nr. 2 så hadde fyringsknappen hengt seg opp. Asmodus er helt eksepsjonelle når det kommer til support, og mine tilbakemeldinger ble raskt innrapportert til produsent og forhåpentligvis tatt i betraktning på nyere utsendelser. Det er en ny Snowwolf Mini 75W TC på vei som skal være fra siste batch med diverse feilrettinger som jeg tenkte å gi bort til én av Skypumpens lesere.

På et mirakuløst vis så løste problemene seg på den den som hadde problemer med overoppheting, og det kan ha vært et batteri som ikke var helt i form som var den egentlige årsaken. Etter å ha satt inn et helt ferskt Samsung INR R25 så har det vært null problemer tilknyttet akkurat dette problemet.

Snowwolf 75w spec

Design og formfaktor:
Det er noen vesentlige forskjeller mellom den originale Snowwolfen og Minien. Skjemen har blitt flyttet fra siden til kanten hvor knappene er. Dette har også resultert i at knappene har blitt flyttet litt for å få plass til OLED displayet i mellom. Det har også kommet en USB-port på undersiden som ikke kan brukes til lading, men jeg har ikke fått noe spesifikk informasjon om firmwareoppgraderinger eller dedisert software foreløpig. Men siden den ikke kan brukes til lading, så er det rimelig å anta at den kan brukes til firmware-oppgraderinger med tid og stunder.

Det har kommet en god del produkter med mulighet for firmwareoppgraderinger den siste tiden, men som aldri har hatt en eneste oppdatering. De jeg vet med 100% sikkerhet har fått flere oppdateringer som virker har vært SMOK X CUBE 2 og Mini, Yihi SX moddene og alle SX350j chips generelt + Joyetech Evic VTC Mini.

Det nyeste og hotteste er jo temperaturkontroll med Stainless Steel som fungerer vanvittig mye bedre enn både nikkel og kanthal i tillegg til å kunne kjøres på ren watt, noe som gjør forvirringen veldig mye mindre.

Snowwolf Mini 75w TC har ikke temperaturkontroll på Stainless Steel, og det ser jeg på som et ganske stort minus sådan, men jeg har et aldri så lite håp om en oppdatering på dette senere. Uansett så føler jeg at temperaturkontroll er en svært oppskrytt funksjonalitet, så for min del så betyr ikke dette allverdens.

Et annet stort pluss er at luftentilene til batteriet er veldig mye smartere enn de var på forgjengeren. Luftventilene strekker seg over hele undersiden og gir dermed luftemuligheter til både batteriet og til elektronikken. Dette bidrar til en større luftgjennomførsel og sørger for at ting holder seg godt avkjølt.

510 koblingen er fjærbelastet og flyttet litt lenger inn mot sentrum i toppen. Dette gjør derfor at det lille irriterende overhenget som 22mm tanker på den originale Snowwolfen blir eliminert. Nå kan man ha på tanker opp til 24mm uten at de får noe overheng i det hele tatt.

Snowwolf 75w tc

Tekniske spesifikasjoner:
Snowwolf Mini har i likhet med den originale utgaven svært imponerende teknologi. Det er f.eks mulig å kjøre bygg helt ned til 0.05 ohm, eller opp til 2.5 ohm om man foretrekker noe i den retningen. Den har samme type intern-wiring som storebroren og gjør den derfor trygg for så og si det aller meste. Volt ouputten går fra 0.5 til 7.0v og holder seg særdeles stabilt på målinger. Jeg synes det er langt mer interresant med modder som holder seg på en såpass stabil kurve enn løsninger som har en peak på 11v f.eks. PWM-teknologien kommer stadig lengre og frekvensoppdateringen er såpass tett at på alle målinger så vil strømstyrken vises som en nærmest rett linje selv på høyeste mulige effekt.

Jeg har ikke registrert noen ulyder fra chippen i seg selv. Det er ingen rasling fra knappene heller. Batteridekselet avgir noe lyd om man dytter en finger mot det og «wiggler» med fingeren. Dette er altså noe man bare vil legge merke til under rengjøring og om man vil pusse overflaten på dekselet.

Enkel justering mellom moduser:
På Snowwolf Mini så må man bytte mellom moduser manuelt. Dette er trolig fordi at den nå også støtter temperaturkontroll på titanium. (Men ikke SS). På den originale Snowwolfen så byttet den automatisk fra Watt til TC om man satt på en løsning med nikkelcoil, men på Snowwolf Mini 75w TC så er man nødt til å holde inne pluss og minusknappen samtidig, og deretter skifte mellom Nikkel, Power og Titanium manuelt.

Det er ikke mulig å endre intiell effekt for temperaturkontroll, og dette er gjort for at temperaturkontrollen blir mest mulig nøyaktig. Problemet sett fra produsentene sin side er at dersom man kan stille inn initiell effekt selv, så får man en altfor høy utgangstemperatur og at det krever mer av modden å få justert dette etterpå. Hensikten med tempereturkontroll er at modden selv får kontroll over temperatur fra start til slutt mens fyringsknappen holdes inne. Dette er et svært debattert tema, og noen mener det er helt vesentlig at det er mulig å stille inn intiell effekt eller joule, så uansett hva jeg eller produsentene mener, så må man ta dette i betraktning og det blir derfor også et lite trekk fra min side.

Man kan ellers låse knappene ved å holde inne fyringsknapp og Pluss-knappen inne. Man kan også slå den helt av ved å trykke 5 ganger på fyringsknappen.

Størrelsen:
Snowwolf 75wDenne ser mindre ut enn den egentlig er, men det er kun fordi at at den er en miniatyrversjon av storebroren. Når jeg holder den i hånda eller stiller den opp ved siden av andre mini-mods på markedet som f.eks Koopor Mini eller Istick TC40w så blir denne ganske stor. Den er både tykkere og bredere enn det aller meste av mini-mods, men samtidig noe kortere. Den er uansett av et veldig hendig format som gjør den godt egnet til selv små hender eller til oppbevaring i lommer. Jeg vil samtidig presisere at det er anbefalt å skru modden helt av når man har den i lommer.

Det generelle inntrykket:
Det intielle innrykket var ikke veldig godt. Det var for mange småfeil fordelt på de to jeg fikk til testing. Ellers så er den ikke på langt nær så kraftig som storebroren, endog med en naturlig forklaring. Den havner litt mellom stoler, og på de måtene den utmerker seg så er ikke ett 18650 batteri nok til å ordentlig dra utnytte av teknologien. Å kjøre super sub-ohm bygg på denne vil kanskje gi en 1-2 timers effektiv bruk og blir dermed litt i korteste laget. Når jeg har brukt noe rundt 0.4 ohm så har batterilevetiden vært på ca 3-4 timer. Dette er egentlig helt akseptabelt og om man bare er forberedt og har med seg noen ekstra batterier på ferden så er det absolutt null problem. Standby-tiden er selvsagt veldig mye lenger, så ved et normalt bruk så holden den seg fint gjennom ca. et halvt døgn om man holder seg rundt 30-40w.

Så hvem egner denne seg for? Denne er helt utmerket for de som kjører tanker med litt høyere motstand som f.eks 0.5-1.8 ohm. Den er også utrolig god i temperaturmodus og eLeaf GS TC f.eks er en briljant kombinasjon ute på farten. Denne er nok mest interresant for de som allerede har den større varianten bare for å ha noe lignende i situasjoner hvor det ikke egner seg å drasse på en større boxmod med to 18650 batterier. Ytelsesmessig så er den on par med det meste annet i mini-kategorien. Den er enklere i bruk enn mye annet, men samtidig så har den ikke alle de fininnstillingene som den avanserte brukeren setter pris på.

Prisen tatt i betraktning så blir den også litt for dyr for å kunne bli en ny folkemod.

Total score: 7/10

Tekniske spesifikasjoner:
18650 High Drain Single Battery
Ny GX75 Chipset
Variable Output Wattage: 5~75 Watts
Output Voltage: 0.5~7 Volts
Min Atomizer Resistance: 0.05ohm
Støtter Kanthal, Ni200, and Titanium
Intuitivt OLED Display
Nydelig metallic body i rustfritt stål og glass

Sikringer:
Sikring mot feilmontert batteri
Lav motstandssikring
Høy motstandssikring
Høy/lav volt-output
Overoppheting
Kortslutning
Dårlig 510 kobling/kontakt

Pakken inkluderer:
Gaveeske
Snowwolf 75w TC
Brukermanal på engelsk
Garantikort
Klistremerke

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper