Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: SMOK VCT a1, X1, X2 og DIY Rba

Omtale: SMOK VCT A1, X1 og X2

SMOK VCT

SMOK VCT kom på markedet rundt Februar 2015, så denne er nok litt utdatert. Den er likevel fremdeles en god nybegynner eller budsjett sub-ohm tank.

Februar 2015 var en veldig spennende måned. Kanger Sub-tank, Delta 2 og andre banebrytende tanker sørget for å gi oss en forsmak på hva sub-ohm tankene hadde å by på.

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for vederlag fra Dampshop.no. Produktet i seg selv har derfor ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser.

Den første utgaven av SMOK VCT som står for Vapor Chaser Tank finnes nå i 3 (+ni200) typer fordamperhoder. Rundt Mai/April så kunne de også legge til VCT Pro og TCT i Juli-måned.

VCT serien har blitt veldig populær. De er veldig enkle å forstå og det har vært svært lite problemer med dem sånn generelt. De kan fint brukes på mods som ikke yter mer enn kanskje 30-50 watt, så de krever ikke det mest avanserte utstyret. Det var egentlig ikke før SMOK TFV4 kom på banen i Juli/August at behovet for mer avansert utstyr dukket opp.

Det er KUN VCT a1, X1 og X2 som jeg uttaler meg om her. VCT Pro og TCT er ikke medregnet. Disse to har ikke kompatible fordamperhoder til forgjengerne A1, X1, X2 eller Gimlet.

Selve VCT Tankene (a1 x1 og x2) er helt like og du kan bruke fordamperhodene om hverandre.

>> Sjekk ut SMOK VCT serien hos dampshop.no << (Priser mellom 195,- og 239,-)

Her ser du forskjellene mellom de ulike variantene:

SMOK VCT A1

 • Coil Type: Single bottom vertical coil
 • Motstand: 0.5ohm og/eller 1.2ohm
 • Anbefalt effekt: 15 – 30W
 • Juiceflow kontroll: Ja

SMOK VCT X1

 • Coil Type: Single horizontal
 • Motstand: 0.5ohm og/eller 1.2ohm
 • Anbefalt effekt 15 -30W
 • Juiceflow kontroll: Nei

SMOK VCT X2

 • Coil Type: Dual Horizontal
 • Motstand: 0.4ohm
 • Anbefalt effekt: 20 – 30W
 • Juiceflow kontroll: nei

DIY (RBA):

Mulighet for dual coil og kommer levert med ferdigmonert coil på 0,4 ohm.

Ni200 (Blir levert med Gimlet Sub Tank, men er også kompatibel med A1, X1 og X2)

 • Coil Type: Vertical
 • Motstand: 0.2ohm
 • Anbefalt effekt: 20-100w
 • Juiceflow kontroll: Nei

>> Sjekk ut SMOK VCT serien hos dampshop.no << (Priser mellom 195,- og 239,-)

Mitt inntrykk så rent generelt
Helt greie og kurrante tanker. A1 og X1 ser jeg på som meget utdaterte, men fremdeles veldig gode sub-ohm nybegynnertanker. Juiceflowen på A1 ser jeg mer på som et slags hinder og unødvendig feature. Man skal være ekstremt påpasselig med hvilken juice man bruker, og hele tiden dobbelsjekke om juicekanalene er åpne eller stengt. Slikt kan føre til ufrivillig feilaktig bruk og regelrett brenne coilen. A1 er laget med tanke på at man skal kunne justere juiceopptaket til å reflektere hva slags type juice du har i. Er det en juice med et høyt VG innhold så vil du åpne juicekanalene så mye som mulig, mens på veldig høyt PG-innhold så er det en fordel å ha relativt trange juicekanaler slik at du ikke flooder fordamperhodet. (Noe som kan føre til lekkasje)

På X1 så slipper du dette, og den kan fint brukes rett ut fra esken uten at du trenger å stille på noe.

X2 fordamperhodene er likevel ganske interressante og helt klart de beste fordamperhodene når det kommer til dampproduksjon og smak. Det fine er at man har ganske mye å velge mellom om man skulle ha ulike behov.

DIY kittet er helt OK. Byggdecket gir en rikelig med plass å bygge på, men kan oppleves som noe knotete siden man må feste wire i noen festehull uten fysiske skruer. Det følger med 4 ferdigviklede coiler ,noe bomull og noen ekstra tetningspakker.

Merk at hver av disse versjonene kommer med egne fordamperhoder installert. Vil du prøve ut de andre aktuelle fordamperhodene så må du kjøpe disse utenom.

VCT A1 og X1 kan fint anbefales til nykommere på sub-ohm delen. (lungedrag) X2 er nok mer for de som føler de trenger «litt mer». DIY kittet er helt klart for de litt mer viderekomne.

Ikke det hissigste eller mest interrssante sånn rent generelt, men kan fint konkurrere med f.eks Kanger Subtank, Delta 2 og Atlantis v1. Tankene er helt kompatible med det aller meste og måler 22mm i diameter.

>>Sjekk ut SMOK VCT serien hos dampshop.no << (Priser mellom 195,- og 239,-)

Teknisk informasjon

Type Hybrid tank
Volum 3,8 ml
Standard 510
Materiale Stål, Pyrex glass
Fordamperhode X1 fra SMOK

Pakkens innhold

1stk SMOK VCT X1 tank
2stk SMOK X1 0,5ohm coils
1stk Ekstra Pyrex glass tube
2stk Seal rings
1stk Glass drip-tip
1stk Manual på Engelsk
 • Villmarka

  «kompatibel med den øvrige VCT serien».
  Ikke helt korrekt, hodene passer ikke med VCT Pro serien ;)

  • Japp, trodde jeg hadde spesifisert det godt nok at et kun gjaldt a1, x1 og x2 men skal få det frem litt bedre :)

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper