Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: SMOK TFV4 Micro - Skypumpen

Omtale: SMOK TFV4 Micro

SMOK TFV4 Micro

Liten nett utgave av SMOK TFV4, men bruker egne fordamperhoder og har muligens et litt annet bruksområde.

Jeg fikk denne med på kjøpet til den nye SMOK Guardian E-Pipe 3 pakken, men jeg ønsket å anmelde denne som et frittstående produkt fordi den fortjener en egen omtale og ikke bare bli nevnt i forbifarten.

Produktet i denne omtalen ble levert vederlagsfritt av Dampshop.no for å skrive en omtale. Mine uttalelser må anses som subjektive og ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet eller være endret i nyere utgaver,

INTRODUKSJON
Normaltvis så synes jeg det er morsomt når en favoritttank eller ting generelt, kommer i en mindre utgave. SMOK TFV4 knuste alle rekorder da en kom på banen, og med 16 forskjellige fordamperhoder til disposisjon, så det veldig lovende ut da SMOK TFV4 Micro ble lansert.

Men skuffelsen startet ganske tidlig. Jeg trodde kanskje at SMOK TFV4 Micro kunne bruke de samme fordamperhodene eller ha en tilnærmet lik effekt, men det viste seg å være en helt feil tankerekke.

Når noe kalles «Micro» så forventer man at det kanskje er ekstra lite. Det burde egentlig være enda et ledd mindre enn «Mini», så rent logisk sett så tenker jeg at «Mini» kanskje er mellom 20-22mm, mens Micro burde være 18-22 med ekstra kort tankseksjon. Når den originale SMOK TFV4 er 24,5mm så er det endog noe rom for individuell tolkning.

Jeg kom uansett frem til at dersom jeg skulle klare å få ut en omtale av denne tanken så måtte jeg fullstendig ignorere slektskapet til SMOK TFV4 og bedømme denne som en frittstående tank.. og da blir den faktisk mye bedre.

>> Kjøp SMOK TFV4 Micro hos Dampshop for 349,- <<

SMOK TFV4 Micro + ONE

DESIGN OG UTFORMING
Ok, det er ingen tvil om at denne ser ut som en miniversjon av SMOK TFV4, men bortsett fra fargene og oppbyggingen så er dette en helt egen tank. Den har i likhet med 90% av sub-ohm tankene på markedet en bunnbase som man fester fordamperhodet i, en tankseksjon med gjennomsiktig glass, en toppseksjon som også har SMOK TFV4 sitt toppfyllingssystem og utskiftbart 510 driptip.

Denne er betraktelig kortere enn veldig mange andre tanker (51mm), derav navnet «Micro», og bredden er på 22 mm så det er helt korrekt at den er en mindre utgave av SMOK TFV4 basert på utseendet. Det kom jo også en SMOK TFV4 Mini med 22 mm bredde, men som brukte samme fordamperhoder, så den er mer å regne som i direkte familie slik jeg ser på det. I etterkant har det også kommet en ren RTA versjon som også havner i en helt egen kategori.

Micro bruker som nevnt innledningsvis egne fordamperhoder og jeg føler nok at den ikke helt frir til den samme brukermassen. Mens den originale SMOK TFV4 spyr ut brutale mengder smak og damp, så er Micro en litt mer sparsom utgave og passer nok best til hvermansen, som egentlig synes et halvparten kunne være nok.. og dette mine damer og herrer er akkurat hva denne gjør og egner seg til.

Det medfølger en ventilert driptip som kan nedkjøle dampen noe. I kombinasjon med det ekstra avkjølingskammeret, så kan man få riktig så kjølig damp selv på veldig høy effekt.

Luftventilene er helt ok og går fra lukket til middels luftig.

Påfyllingsmekanismen er genial og fungerer på samme måte storebroren, og er enkelt og greit et lite «lokk» som man bare drar til side hvor påfyllingshullet kommer til syne. På farta så er det nok en fordel å på en tankring for å holde denne seksjonen på plass for å unngå søl.

Kjøper du denne som en full pakke så følger det med en tank-extender som øker volumet i tanken fra 3,5 ml til 5ml. Det medfølger også to ulike driptips hvor den ene er skrånet i en slags kjegleform, mens den andre er en polstret utgave med luftventilering.

>> Kjøp SMOK TFV4 Micro hos Dampshop for 349,- <<

TFV4 Micro Toppfylling

BRUK OG YTELSE
Hvis man går til innkjøp av denne og forventer samme effekt som den originale TFV4 så blir man veldig skuffet. Det kan jeg garantere. Alt med TFV4 Micro er litt på halv hastighet, og man blir ganske frustrert om man elsket at TFV4 var såpass brutal.

MEN.. det er ikke alle som trenger de største skyene.. eller som synes det er gøy å måtte fylle tanken såpass ofte som man måtte på TFV4. Og det er her styrkene til Micro kommer frem:

  • Fremdeles god på smak og enkel å bruke
  • Betraktelig mer sparsommelig på dampvæsken enn originalen
  • Tar litt mindre plass og passer bedre i ulike stativ
  • Litt mindre dampproduksjon og egner seg bedre i sosiale settinger
  • Er i høyere grad mer kompatibel størrelsesmessig med ulike mods
  • Trenger mindre watt enn originalen for å fungere optimalt

Fordamperhodene til denne er også rimelig «brutale» bare på en litt egen skala:

Micro CLP2 –  0.3 ohm Dual Clapton, et knallbra fordamperhode som opererer best mellom 30-60w. Jeg syntes kanskje at 45w var mer enn nok for å kunne drive denne optimalt. Høyere watt enn som så så følte jeg at det ble en litt «tett» og tørr smak.

Micro STC2 – 0.25 ohm Stainless Steel Dual Core, har god smak og fungerer også utmerket sammen med temperaturkontroll for Stainless Steel eller avanserte TCR funksjoner. (30-60w)

Micro MTL Core – 1.2 ohm single kanthal clapton er et perfekt valg for de som ønsker beskjeden mengde damp, en tank som holder lenge og som ønsker et litt mer restriktivt trekk. Nå skal det sies at denne skaper betraktelig mer damp enn fordamperhoder på samme motstand til f.eks Nautilus eller lignende. Denne opererer best et sted mellom 18-40w, men det er nok mer hensiktsmessig å bruke denne på så lav watt som mulig. 20-22w er mer enn nok for restriktivt trekk og munn-til-lunge.

Micro MTL Core – 1.8 ohm single kanthal clapton er som 1.2 ohm utgaven, bare at den kan brukes på enda lavere effekt. (15-30w)

Micro R2 RBA – Dual Coil Selvbygger base med 4 poster. Et relativt lite dekk, men med god nok plass for enkle avanserte løsninger.

Micro RCA RBA – Selvbyggerbase som er optimalisert for single-coil bygg.

Micro ni200 – Til bruk sammen med temperaturkontroll for Nikkel. Må IKKE brukes i noen annen modus enn Temp Mode Ni

TFV4 Micro Coilheads

KONKLUSJON OG HELHETSINNTRYKK
Mitt førsteinntrykk var mildt sagt ganske dårlig rett og slett fordi jeg forventet meg TFV4 bare i en litt mindre form. Jeg fikk den sammen med SMOK Guardian E-Pipe 3 og det var noe med estetikken med disse to delene sammen, at det egget opp min OCD med sitt unødvendige mellomrom/overgang. For å ikke bli fullstendig sprø så måtte jeg sette TFV4 Micro på en annen mod og da hjalp det allerede mye.

Det tok litt tid før jeg skjønte «greia» med denne tanken. Med tid så snakker jeg egentlig ikke mer om kanskje et par minutter, men det ble likevel en omstilling som krevde litt utforskning. Da det gikk opp for meg at TFV4 Micro fungerer akkurat slik den skal, og at dette rett og slett var et forsøk på å tilfredsstille de som syntes at TFV4 ble litt for mye, så fikk pipa en annen lyd.

Denne tanken egner seg godt for førstegangs sub-ohm brukere eller for de som veksler mellom munn-til-lunge og sub-ohm. Effekten med sub-ohm fordamperhodene kan minne litt om 1. og 2. generasjons sub-ohm tankene og fungerer helt utmerket på relativt lav watt. Jeg ser liten grunn til å bruke noen av sub-ohm fordamperhodene på høyere enn kanskje 34-36 max.

På mange måter så havner denne tanken i et slags mellomland mellom «vanlig» og «Sub-ohm».  Med RBA basene så blir også denne tanken svært tilfredsstillende også for de som søker det brutale og en skreddersydd opplevelse.

>> Kjøp SMOK TFV4 Micro hos Dampshop for 349,- <<

 

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper