Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Sigelei Fuchai 200W TC - Skypumpen

Omtale: Sigelei Fuchai 200W TC

IMG_1842

Jeg har hatt den æren av å få teste en prototype av Sigelei sitt nye flaggskip Fuchai 200w TC.

Dette må regnes som en forhåndsomtale, og gjenspeiler ikke nødvendigvis det ferdige produktet. Jeg mottok denne for rundt tre uker siden. Jeg har vært ekstremt fornøyd med den på visse områder og jeg tror at den ligger godt an til å bli en stor hit. Men som med alle prototyper og tidlige utgaver så har jeg også møtt på noen små problemer som det er vanskelig å komme utenom. På grunn av omstendighetene så har jeg bestemt meg for å ikke legge ved en videoomtale. Etter samtale med produsentene har jeg fått konstantert at problemene jeg har møtt på ikke er representative for det ferdige produktet.

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for vederlag direkte fra Asmodus Distribution for å skrive en omtale. Produktet har derfor ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler må anses som subjektivt og kan være rettet opp i nyere utgaver.

Sigelei har blitt en av de store pioneerene på markedet, og de har blitt kjent for å lage produkter som rett og slett bare virker. Da ønsker jeg å spesielt trekke frem Sigelei 100w og 150w (uten TC). Etter disse to så begynte de å eksperimentere litt med box mod formatet, og ga oss Sigelei 75w TC og 150w TC som gav en helt annen følelse.

dscf2349

Formfaktoren og designet:
Det er ikke til å unngå at designet har mye å si for den gjennomsnittlige sluttbrukeren. Med mindre man er svært teknisk anlagt og leser produktdata eller ser på f.eks Phil Busardo sine timeslange tester, så er det stort sett bare noen få holdepunkter som fester seg hos folk flest: Maks watt, Temperaturkontroll, Størrelse, Form og kompatible motstands-innstillinger. Folk har svært forskjellige preferanser og det er nærmest umulig å gjøre alle til lags. Likevel synes jeg det er veldig viktig å kommentere også designet, da det er det første man ordentlig legger merke til.

Fuchai er en skråformet boks noe som gjør at den sitter utrolig godt i hånda. Den har en gummieloksert overflate noe som gjør den svært behagelig å holde, men den er ikke av det tykke slaget og kan desverre flasse litt av. Dette var noe jeg oppdaget da jeg hadde modden stående i vinduskarmen over en natt det var minus 10 grader celsius. Vinduet var ikke åpent, men at kulden satt seg var det ingen tvil om. Dette resulterte i at det ble luftbobler under coatingen og at disse hadde sprukket noen steder. Dette har ingenting å si for funksjonaliteten, men det er likevel viktig å nevne for de som er opptatt av hvordan ting ser ut.

Alle knapper er magnetsikret og fungerer svært godt. En ting som jeg vil trekke som spesielt imponerende er den nydelige LCD-skjermen som er utrolig klar og tydelig selv utendørs i fullt dagslys. Det ligger en liten plastfilm over skjermen når man får den som også fint kan sitte på for å skåne skjermen for utvendige belastninger. Denne lille plastfilmen bidrar til å øke en «speil-effekt», men kan selvfølgelig tas av dersom man ønsker å begrense denne effekten.

Standarder:
Denne har alle de vanlige sikkerhetsstandardene som beskyttelse mot kortslutning, feilmonterte batterier, utlading og motstandsrapportering. Det er en fjærbelastet 510 kobling som gjør at den er kompatibel med alle tanker på markedet med en 510 kobling. Det er ingen USB-port så lading eller oppgradering av firmware er ikke en mulighet. Den tar i bruk 2 seriekoblede 18650 batterier som selvsagt må kjøpes og lades utenom. Det er utrolig viktig at man bruker high-drain batterier på minimum 30 amp både for sikkerheten og kraften sin skyld. Jeg vil spesielt anbefale LG HG2 til denne som leverer 20a kontinuerlig med 35a boost/peak/puls. Andre svært gode batterier er f.eks Sony VTC 5. Samsung INR 25r er nok et absolutt minimum, men er også svært godt egnet for denne typen løsninger.

fuchai510

Egenutviklet chip:
Chippen er utviklet av Asmodus og Sigelei og er den samme som sitter i Snowwolf 200w v.1.5, v.2.0 og Snowwolf 75w TC og er en oppgradert utgave av den som sitter i Sigelei 75w TC og 150w TC. Den har ingen forhåndsinnstillinger og det er heller ikke mulig å endre utgangseffekten slik det er på mer avanserte chips. Det er generelt svært få innstillinger eller valg utenom det å veksle mellom Power/watt mode og Temp mode (Nikkel og Titanium). Man kan skifte til temp-modus ved å holde inne + og – knappene samtidig.

Bortsett fra dette så man låse modden ved å holde inne fyringsknapp og +(pluss) knappen inne samtidig. Å låse den opp igjen kan være litt kinkig og man må vente til skjermen går i svart før man kan låse den opp igjen med samme tastekombinasjon. Personlig så synes jeg det er enklere og mer hensiktsmessig så slå den helt av i situasjoner hvor jeg enten ønsker å spare batteri eller sørge for at den ikke autofyrer i lomma. Man skrur hele systemet av eller på ved å trykke 5 raske ganger på fyringsknappen.

I power mode så kan man regulere watten fra 5-200w i 0.1 desimaler. Akkurat dette dette er noe som kan virke litt unødvendig i hvertfall over 30w. Desimaler kan ha mye å si på løsninger hvor motstanden er godt over 1.5 ohm, men på sub-ohm under 0.4 f.eks så har desimalene svært lite å si for ytelsen eller følsomheten. Likevel så velger jeg å se på det som en positiv ting og sørger for at man får et presist resultat helt tilpasset egne preferanser.

Takler motstander helt ned til 0.05 ohm
En ordentlig gladnyhet er at denne takler motstander helt ned til 0.05 ohm for RDA entusiastene der ute. Lav ohm er en absolutt nødvendighet for alle som er interresert i cloudchasing, men det blir selvsagt særdeles varmt og er ikke noe jeg «anbefaler» sånn på et generelt grunnlag. Å kjøre på så lave motstander er et stresselement for modden og du vil nok øke levealderen betraktelig dersom du kjører på høyere enn 0.3 ohm.

En ting som noen kanskje vil se på som en dealbreaker er at du ikke kan justere utgangseffekten i temp-modus. Man kan kun endre effekt i power-modus, og ikke i hverken nikkel eller titaniun slik man kunne på 150w TC utgaven. Det er mye diskusjon rundt akkurat dette og hvorvidt det er hensiktsmessig å justere watten i temp-mode. Selv lander jeg på at hensikten med temperaturkontroll blir borte dersom man kan justere utgangseffekten. Da kan man likesågodt bare holde seg til vanlig watt. Temperaturkontroll er lagt opp til at modden overstyrer watt/og volt helt utifra sine egne rapporteringer om hvor varm coilen blir med juice i seg. At det da kan ta litt lenger tid før coilen blir varm, ser jeg på som helt vesentlig for at varmerapporteringen blir trygg og riktig. Uansett hvilken oppfatning man skulle ha av akkurat dette, så er det nok et lite minius at utgangseffekten/joule ikke kan justeres.

fuchai colors

God og kraftig power mode
Enda en ting som FUCHAI er helt rå på er hvor raskt ting blir varmt og hvor stabilt det holder seg. Det er tydelig at Sigelei og Snowwolf er i samme familie nå, og målingene jeg har sett har vært ekstremt stabile. Jeg kan ikke anbefale FUCHAI basert på TC-Mode, men jeg kan definitivt anbefale den basert på hvor stabil og kraftig den er i Power-mode. Den er kraftigere enn det aller meste jeg har fra før og kan måle seg med f.eks Surric X eller Hexohm. Den er ekstremt mye kraftigere enn f.eks iJoy Asolo eller SMOK X-CUBE 2 i power-mode.

Jeg har opplevd noen problemer med TC-Mode både i Nikkel og titanium og den har rett og slett ikke klart å lese av motstanden eller fyre av «godt nok». Akkurat dette har jeg fått ord fra produsent om ikke er «vanlig» og at det sannsynligvis er noe galt med akkurat min prototype, noe som overhode ikke er uvanlig for test-modeller.

Rent oppsummert:
En knalltøff boxmod med mer kraft enn det aller meste som er på markedet. Den er en smule manglende i TC-Modus, så for de som er ute etter temperaturkontroll så er ikke denne blant de beste, og man burde kanskje ta en titt på f.eks iJoy Asolo eller SMOK X CUBE 2 i stedet om man i tillegg ønsker effekter over 150w.

Jeg ser på det som et lite minus at coatingen kan flasse av ved lave temperaturer, men det har egentlig ingenting å si for ytelsen. Det følger forsåvidt også med et silikon-etui som kan øke komforten ytterligere og gjøre holdbarheten enda lenger.

Det er synd at den ikke har mulighet for firmware-oppgraderinger mtp. at den kan virke litt manglende på temperaturkontroll. At den ikke har TC-modus for Stainless Steel f.eks ser jeg på som et ganske stort minus, da dette uten tvil er den mest egnende wiren for dette formålet.

Ønsker du en kraftig boxmod som leverer varene i watt-modus så er denne absolutt noe jeg kan anbefale. Men er du fan av temperaturkontroll, så bør du nok lete videre.

Tekniske data:

 • Størrelse: 102mm x 56.5 mm x 24mm
 • Vekt: 186g uten batteri
 • Materiale: Zinc legering
 • Variabel watt: 5-200w
 • Output Volt: 0.5-7.5v
 • Max intern amp: 25a
 • Batteri volt: 6.4-8.4v
 • Batteritype 2 x 18650 Highdraing (35a anbefalt)
 • Temperaturer i TC: 100-300 grader celsius eller 212-572 fahrenheit
 • Motstander: 0.05-2.5 ohm
 • Tempstyring på: Nikkel og Titanium
 • Sikringer: Overoppheting, Feilmonterte batterier, utladning, kortslutning, input og output volt avvik.

Veiledende pris: 1200,- NOK

Sigelei Fuchai treffer det norske markedet rundt 20.desember.

 • Torske

  Som vanleg ei utmerka omtale! Sjølv om dette berre er ein pre, så tykkjer eg det er litt merkeleg ev. med malingsflassing. Har du gjett tilbakemelding om at dette nok ikkje egentleg er akseptabelt på det ferdige produkt (spesielt til den prisen…) og om dei ikkje har muligheit til FW oppgradering er jo slikt ein smule merkeleg. Du har som vanleg rett: Må nok sjå meg om etter anna high-end TC utstyr. Men har sjølvsagt framleis trua på Sigelei!

  • Ja, jeg har meldt fra om alle feilene jeg har møtt på. Jeg får en ny versjon med feilrettinger til uka, så da håper og regner jeg med det vil ordne seg :)

  • Jeg har snakket med dem fra dag 1, og jeg får også tilsendt en ny fra siste batch ( som er den som sendes ut nå til forhandlere). Så jeg håper at tingene som ikke funket for meg er ordnet opp i :) Eller regner nesten med det. Jeg tror nok uansett at konstante minusgrader kan gjøre ganske stor skade på det meste, så er nok lut å oppbevare på et sted godt på + siden.

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper