Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Laisimo L1 200w - Skypumpen

Omtale: Laisimo L1 200w

Laisimo 200w

Laisimo L1 200w er et skikkelig beist. På mange måter så er dette en arvtaker til Snowwolf 200w uten å egentlig være direkte relatert.

Asmodus Distribution og Laisimo har jobbet veldig tett siden starten. Det er Laisimo som har levert chip til mange av deres og Sigelei sine produkter. Jeg mistenker at Laisimo 200w, er en aldri så liten testdrive på om folk vil ha stor skjerm eller ikke..

Produktet i denne omtalen ble levert vederlagsfritt av Dampshop.no for å skrive en omtale. Alle uttalelser må anses som subjektive og ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet, eller være rettet opp i nyere utgaver.

INTRODUKSJON
Å pushe 200w har blitt ganske dagligdags. For ca ett år siden så omtalte jeg Snowwolf 200w med stor entusiasme rett og slett fordi at den var én av de aller første moddene som skiltet med 200w. Etter det så har det kommet mod etter mod med 200w som har vært milevis bedre. Jeg har snakket mye med Asmodus og testet 5-6 av deres produkter. Snowwolf v2 er rett rundt hjørnet, men de er fremdeles i et planleggingssstadie. Jeg har prøvd å få en kommentar om hva slags skjerm de vil gå for eller om det blir mulig med firmwareoppgradering. Så langt har de holdt informasjonen veldig tett og svarer med at de enda ikke har bestemt seg. I mellomtiden så har det dukket opp flere mods som ligner veldig i utforming, design og funksjonalitet. Mtp. det sterke båndet mellom Asmodus og Laisimo så har jeg en sterk følelse av at Laisimo 200w er en aldri så liten test på om folk egentlig vil ha en mod med stor skjerm.

For det er ikke mye som egentlig skiller Snowwolf 200w og Laisimo 200. De eneste forskjellene er den store skjermen og annerledes utforming på knappene. Innmaten er praktisk talt helt lik..

Hvis jeg skal se ordentlig spekulativt på det, så antar jeg at dette var et forslag presentert av Laisimo som ikke ble «godkjent» av Asmodus markedsført som Snowwolf. Men dette er ren spekulasjon. Jeg er likevel ikke alene om å være av den oppfatningen og verdens største brukerfora Reddit, har mer eller mindre kalt den for «Snowwolf 2 beta».

Laisimo har også sterke bånd til Sigelei, så du vil nok se at denne også blir markedsført av nettbutikkene med navn som: Asmodus Laisimo L1 og Sigelei Laisimo L1. Men siden Laisimo er et eget varemerke og det er navnet som står oppført som produsent, så ser jeg ingen grunn til å kalle den noe annet enn Laisimo L1 200w.

Men så var det dette med skjermen da.. Det var bare et spørsmål om tid dette med store skjermer. SMY var ekstremt tidlig ute på området og det har også dukket opp enda mer avanserte mods med touchskjerm.. noe jeg ser på som en fryktelig dårlig idé om man har litt juicefingre.

For hvilken vei kommer egentlig damputstyr til å ta? På mange måter er det innlysende at det blir lagt stor vekt på «elektronisk» og «high-tech». Men kan det bli for mye av det gode?

La oss ta en nærmere titt på Laisimo 200w…

>> Kjøp Laisimo L1 200w fra Dampshop for 1199,- <<
Nedsatt tilbud akkurat nå til 999 kr!

DESIGN OG UTFORMING
Laisimo L1 AsmodusJeg har allerede nevnt at den er mer eller mindre kliss lik Snowwolf 200w, men det er kanskje noen som aldri har hørt om den eller holdt den i nevene så jeg skal prøve å forklare etter beste evne. Laisimo 200w er en ganske stor boxmod som tar to 18650 batterier. Den har avrundede kanter på selve rammen som er laget av et veldig tungt metall. Sannsynligvis laget i rustfritt stål med heldekkende glass på den ene siden. Mens snowwolf hadde to sider dekket av glass, så har Laisimo bare fronten i glass. Dette gjør det tydeligere hva som er foran og hva som er bak.

Den andre siden er batteridekselet. Det er et stort deksel som er festet av sterke magneter og «klikker» veldig godt på plass. Det er ingen wobbling eller rasling av noe slag, så selve dekselet sitter veldig godt fast.

Knappene er firkantet og er raske og responsive. De har liten sjanse for å henge seg opp siden knappene har denne utformingen og siden de stikker godt ut fra modden.

510 koblingen ser ut til å være kobberbelagt og fjærbelastet. Jeg skulle kanskje ønske at 510 koblingen var gullbelagt da gull er et mye bedre kontaktmateriale enn kobber. Kobber er kjempefint for tapsfri strømføring, men er ikke fullt så effektivt som kontaktpunkt.

Skjermen er «enorm» og hele 6cm diagonalt. Det er overraskende god oppløsning og milevis bedre enn de første fargetelefonene. Skjermen er nok omtrentlig like god som de første fargeskjermene til iPod. Noe kornete, men likevel tydelig nok til å vise et imponerende fargeregister og detaljer på flotte bakgrunner.

Laisimo L1 200w kommer forelpig i 5 ulike farger. Hvit, metallic, sort, rød og rosa.

Laisimo L1 Bluetooth

FUNKSJONALITET
Det er mye spennende man kan gjøre med en stor skjerm og relativt avansert grensesnitt. Det aller meste er nok mest for «show», men man kan se dato, klokkeslett, watt, eventuelle feilmeldinger, motstand, modus og volt i tillegg til å vise noen små ikoner som kan brukes for å regulere innstillinger og presets. Kort fortalt så viser den mer informasjon enn «normalen».. i hvertfall i samme bilde på en og samme gang.

Skjermen kan også endres til å vise forskjellig måte å vise informasjonen. Fra enkelt oppsett til speedometer lignende funksjoner. Rett og slett veldig tøfft.

Tre klikk på fyringsknappen så kan man navigere seg rundt på skjermen og til innstillingene. Det vil lyse «rødt» på den innstillingen som er valgt. Navigerer man seg frem til tannhjulet så får man opp en hel haug av innstillinger. Videre så er det ganske selvforklarende navigering med opp og ned-knappene og deretter fyringsknappen igjen for å komme frem til undermenyer eller velge en modus.

Akkurat dette synes jeg kanskje er litt «mye». Men for tech-freaks så er dette helt fantastisk. Jeg har ikke vært borti noe annet som har en så oversiktlig og intuitiv styringsmeny. Uten å ha testet SMY sine produkter, så tror jeg at denne ligger et godt hakk over når det kommer til funksjoner basert på bilder og omtaler jeg har lest.

5 klikk på fyringsknappen skrur av/på modden, noe som er lurt om man tar den med på tur.

I likhet med mange andre avanserte mods så har denne også seneste 4.0 Bluetooth teknologi noe som gjør den ekstremt enkel å operere dersom man har en nyere Android eller iPhone telefon. Appene er veldig intuitive og fungerer veldig likt appen til SMOK sine produkter.

Bluetoothen skrur seg av automatisk etter en liten stund, så den vil ikke tappe batteri i all evighet. Det samme gjelder forøvrig skjermen. Dette er noe man kan stille inn selv.. altså når skjermen skal gå i dvale etter bruk. Det er nok en stor fordel å ha ganske lav visningstid for å spare batteriene.

Jeg trodde nok at batteriene ville tappes veldig mye raskere i utgangspunktet, men de har holdt seg overraskende godt. Må bytte eller lade batterier hver dag, men det må jeg på absolutt alt annet også inkludert mech-mods som ikke har en eneste ledning eller chip i seg.

Jeg er litt skuffet over at det ikke går an å laste opp egne bakgrunnsbilder via mobilen. Eneste måten man kan gjøre dette er via en Windows-Pc foreløpig. Det har stått på hjemmesidene deres en stund at det også vil komme en OSX versjon (Mac) også. Foreløpig så nyter jeg bare de forskjellige bakgrunnsbildene man allerede kan velge mellom.

>> Kjøp Laisimo L1 200w fra Dampshop for 1199,- <<
Nedsatt tilbud akkurat nå til 999 kr!

Laisimo L1 200w

BRUK OG YTELSE
Jeg har ikke merket noen slags form for pulsering over f.eks 150w. Så her er teknologien on-par og langt over den nye normalen. Den fungerer helt utmerket i alle moduser jeg har testet. Jeg har ikke testet TCR funksjonene, men de ser ut til å virke på nøyaktig samme måte som alt annet, bare med et veldig mye enklere brukergrensesnitt.

Den har temperaturkontroll på Nikkel, Titanium og Stainless Steel og ser ut til å gjøre dette veldig bra, men er nok ikke fullt så nøyaktig som f.eks Wismec Reuleaux RX200 (med seneste firmware).

Det er ingen tvil om at denne frir til tech- og gadgetfreaks. Den yter godt og den ser bra ut.. og har en rimelig høy kulhetsfaktor med den store, tydelige, og fargerike skjermen. Rett og slett høy wow-faktor, og er et garantert samtaleemne.

Fascinasjonen med selve skjermen går nok over etter en liten stund. Det er veldig gøy å sysle med den i et par dager, men så blir den som en hvilken som helst annen mod hvor man bare plukker den opp og trykker på fyringsknappen i blinde uten å egentlig styre så mye med funksjonene.

Modden kan firmware-oppdateres og jeg ser ikke bortifra at dersom de klarer å følge opp dette så kan bruksverdien bli enorm.

KONKLUSJON
Alt i alt så er jeg meget imponert. Denne kan fort bli en liten «dille». Jeg har trykket meg ihjel på denne i nesten to uker og finner stadig noe nytt. Jeg har likevel falt på at jeg foretrekker å operere denne via bluetooth/mobilen. Rett og slett raskere.

Batterilevetiden er ganske kort, men det er ikke mange minuttene som skiller levetiden på denne kontra andre ting. En litt irriterende greie er at batteriindikatoren kan vise 40%, men viser seg plutselig å være tomt om man trykker på fyringsknappen. Dette er er ganske vanlig problem og på ingen måte unikt for akkurat denne modden. Modden melder fra om tomt batteri omtrentlig på 36% batterikapasitet. At den plutselig viser tomt batteri henger sammen med motstanden og at gjenværende batterikapasitet/volt-output ikke er høyt nok til å drive den spesifikke coilen.

Gadgetfreaks vil nok elske denne. Den er litt tung, og blir fort en fingeravtrykk-magnet, men det sier seg selv. Kvalitetsmessig så ligger den veldig høyt oppe. Det er ingen åpenbart billige løsninger. Den føles svært solid og inntrykket mitt er veldig godt.

Oppløsningen på skjermen kunne selvsagt vært bedre, og det hadde vært interresant med touch-muligheter, men dette er egentlig helt uvesentlige ting, og for dagens standard når det kommer til damputstyr så er denne i en helt egen klasse. Problemet er at vi har blitt så vant til at alt som har en skjerm automatisk sammenlignes med kvaliteten på de andre duppedittene som har blitt så populære i dagens marked som touchtelefoner og smartklokker. Vi er nok ikke helt på DET nivået enda, men vi er i hvertfall på vei!

>> Kjøp Laisimo L1 200w fra Dampshop for 1199,- <<
Nedsatt tilbud akkurat nå til 999 kr!

Teknisk informasjon

Batteri 2 x 18650 25a+ (Medfølger ikke)
Fordamper Medfølger ikke
Standard 510
Materiale Rustfritt stål og glass
Størrelse 101 mm x 53,3 mm x 24,5 mm

Pakkens innhold

1stk Laisimo 200w
1stk Brukermanual
1stk Garantikort
Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper