Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Koopor Mini

Omtale: Koopor Mini

Koopor Mini

Liten, kompakt og kraftig. Koopor Mini overrasker på alle områder og seiler opp som en klar favoritt blant mini mods med étt 18650 batteri.

Jeg hadde hørt svært lite om denne fra før. Jeg så noen bilder her og der, men jeg hadde ingen store forventninger. Jeg tilbringer ekstremt mye tid på ulike sosiale media. Instagram, Pinterest, Tumblr, og YouTube, men akkurat denne druknet litt i mengden for meg.

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for vederlag fra Dampshop.no – Produktet i seg selv har derfor ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være subjektivt og kan være fikset på i nyere utgaver.

>Kjøp Koopor Mini hos Dampshop.no for 499,- <<

Sjekk ut Skypumpens offisielle videoomtale her:

 

Koopor er et selskap som dukket opp sånn plutelig over natta, men de har både proff presentasjon på nett og et distribusjonsjonssystem som fungerer. Det ryktes at Koopor er et underselskap av SMOK noe som forklarer en del. Men når det er sagt så er det absolutt ingenting ved denne modden som roper SMOK.

Det er en helt annen type forpakning, og det er ingen SMOK logo noe sted. De nevner ikke engang SMOK på sine egne nettsider så det er trygt å anta at Koopor prøver å skape sin egen identitet og det klarer de helt utmerket.

Det er på ingen måte uvanlig at større selskaper lager underselskaper om de ønsker å gjøre noe «nytt» eller annerledes som ikke går overens med den eksisterende profilen. eLeaf klarer seg f.eks  helt fint på egehånd selv om de er under samme paraply som Joyetech. Nestlé er også et selskap som har kontrollerende eierandel i litt over 2000 selskaper blant annet Lóreal, Ralph Lauren og Purina .. uten at vi ser en eneste likhet mellom noen av produktene deres. Jeg synes alltid det er morsomt når folk sier de skal boikotte et stort merke.

Nå så som vi har oppklart det.. – la oss ta en nærmere titt på akkurat denne modden.

Den er ekstremt mye penere enn bildene viser. Den er rett og slett ekstremt lite fotogen, men slik er det ofte med naturlige skjønnheter. Den er laget i heldekkende børstet stål og er lettere buet i kantene. Det første som slo meg var at selve rammen ligner veldig på den som sitter på en Snowwolf 200w. Akkurat samme type avrunding noe som også betyr at «alle» tanker får et ganske stort overheng. Sidene, topp, bunn og knapper er også av børstet stål så på bilder ser den igrunn bare ut som en massiv blokk av metall.

Handcheck Koopor Mini

Men i hånda.. Oh yes! Føles utrolig solid og man får umiddelbart en følelse av kvalitet. Den kan bli noe glatt og kald, men det skal egentlig følge med et oransj silikonetui som løfter selve komforten opp et par hakk. Batteridekselet kan også oppleves å sitte noe løst, så dette etuiet gjør enormt stor forskjell.

Hvis man først skal pirke og aktivt lete etter «feil», så må man også nevne knappene som rasler litt om man rister på den. Men normalt bruk av en mod tilsier egentlig ikke at man skal riste på noe som helst.. så at dette er noe som vil «plage deg» er ekstremt minimal.

De positive tingene med denne overveier de negative faktorene med god margin. Knappene fungerer bra, displayet er pent og oversiktlig og den har helt upåklagelige funksjoner og styringsmeny.

mini5

3 klikk på fyringsknappen tar deg til menyen. Du vil da få opp flere forskjellige valg som har hvert sitt fremtredende utseende. Om man er godt kjent med tekniske ting så oppleves menyen som meget intuitiv og selvforklarende. Du blar gjennom de ulike funksjonen ved å bruke justeringsknappene og trykker og holder deretter fyringsknappen inne i 2 sekunder for å velge en spesifikk funksjon som du ønsker å justere. Deretter er det + og – knappene som brukes for å justere. Jeg opplever denne menyen som akkurat passe avansert. De har ikke proppet den med unødvendige memory modes noe som gleder meg stort. Jeg skjønner rett og slett ikke poenget med å ha en hel haug med presets. For min del så blir det bare irriterende og tar ofte lenger tid å kludre med, enn å bare justere watt og temp manuelt når man bytter tank.

Denne har to hovedmoduser. Watt og Temp.
Watt fungerer akkurat som man er vant med på enklere typer mods. Den justeres fra 1 – 60 watt og i 0.1 intervaller. Det ryktes om at den skal oppjusteres til 75w i neste firmware. Men foreløpig så vil jeg si at denne har en makseffekt på 60w noe som egentlig burde være nok for de aller fleste. Det er kanskje litt lite for RDA, men det fungerer også helt utmerket bare man bygger noe som trives godt på rundt 30w.

mini2Den leverer en helt ekstremt stabil kraft.. og dette var noe av det første som jeg ordentlig la merke til. Etter å ha lest meg litt opp så fikk jeg med meg at denne opererer på en langt høyere frekvensnivå enn normalt. Dette medfører at den leverer en helt utrolig jevn strøm av volt i watt-mode og en særdeles jevn temperatur i temp-mode.

Jeg tester alltid ting på et intuitivt nivå først. Jeg leser aldri manualer eller ser på andre sine omtaler. Jeg ser på det som helt vesentlig som anmelder å ordentlig sette meg inn i hvordan ting fungerer uten å få andre sine inntrykk innprentet i underbevisstheten.

>> Kjøp Koopor Mini hos Dampshop.no for 499,- <<

Temp Mode er faktisk utrolig imponerende. Det er bare to mods på markedet ellers som har gitt meg en form for tilfredsstillelse. Den ene er Snowwolf 200w og den andre er en iStick TC40. X CUBE II er også helt ok, men den leverer ikke like imponerende temp-kontroll som denne. Når det er sagt så har jeg 10+ high-end tempmods. Alle lansert etter Mai måned i år. Jeg gjenstår fremdeles å teste noe som også fungerer på Kanthal, men min totale samlede kunnskap og erfaring peker nok mot at tempkontroll ikke er noe for meg. For at tempkontroll skal fungere også med mine behov så må det føles «jevnt» når jeg trekker. På noen mods så føler jeg at man sitter og trekker inn gjennom et metallrør og konstant tetter igjen den andre enden med håndflaten i en omtrentlig samme typge gesture når man lager «indianerlyder». Eller tetter en støvsuger for å si det på en litt mer politisk korrekt måte.

Denne tilfredsstiller dette elementet helt utmerket og den fungerer vel så bra med nikkel som med titanium.

Finjustering er også en utrolig kjekk feature. Her kan du finjustere på ting som Temperature Coefficient Rate som gjør at du kan finjustere frekvensen som temperaturkontrollen fungerer på. Du kan også finjustere motstand noe som kan være kjekt for å endre chippen sin oppfattelse av hva slags fordamperhode som sitter i. Disse to funksjonene regnes som svært avanserte og er beregnet på godt viderekomne brukere.

Batteriet tappes på nulltid.. Så det er noe som kan trekke litt ned. Når det er sagt så kjører jeg SMOK TFV4 med Dual-rba coil på den.. og har en motstand på 0.2 Ohm.. Jeg kjører den på 40w så det er forståvidt min egen feil at batteriene går raskt, men når 30-40w begynner å bli «normalt» for sub-ohm så synes jeg det likevel er et slags representativt bruk. Det er forsåvidt også mulig at batteriene mine begyner å bli litt svake. Men for å si det sånn så pløyer jeg gjennom 3 x 18650 batterier daglig. Så om jeg så bare skal hente en pakke på posten, så tar jeg alltid med meg ekstra batterier sånn i tilfelle.

Jeg elsker komboen Koopor Mini + SMOK TFV4.. rett og slett fordi den får en David & Goliath, Frankenstein aktig effekt. Tanken er rett og slett latterlig svær så den får et ganske stort overheng, men dette blir godt skjult av silikonetuiet og det ser rett og slett brutalt ut med den på.

Andre tanker som passer ekstremt godt; Sense Herakles, UD Zephyrus, FreeMax Starre og Freemax Starre Pro (ni200).  Selv 22 mm vil få et lite overheng, men så lenge du tar i bruk silikonetuiet for bedre komfort så skjules denne lille skavanken.

mini1

Det generelle inntrykket er utrolig godt. Denne gikk fra zero to hero på nulltid. Denne erstatter iStick TC40 som min go-to. Den er nesten like liten og er sånn ordentlig til å stole på.

Jeg elsker også Lock Mode på denne som bare låser justeringsknappene og deretter KUN viser dette med et hengelåssymbol. Det står ikke LOCK MODE over hele skjermen når jeg prøver å dampe som det ofte gjør med andre ting. Man låser, og låser opp ved å trykke + og –  knappene inne samtidig.

Rent størrelsesmessig så er den virkelig bitteliten den er kún 83,8 mm høy, 41 mm bred, 24, 5 mm i dybden og veier kun 120g uten batteri. (ca 165 g med batteri).

Siden den kan oppleves som litt kald og over gjennomsnittlig glatt så bruker jeg silikonetuiet slavisk. Den blir fremdeles liten og god.. Oransj er vel også min favorittfarge så sånn sett er jeg veldig fornøyd. Jeg har sett at det har kommet flere farger tilgjengelig litt her og der. Jeg har veldig stor tror på Koopor Mini som et produkt. Den er klart best i sin klassse akkurat nå.

Jeg har sett at flere andre anmeldere har sagt at  denne skal ha BlueTooth, men at det ikke virker. Forklaringen på dette er veldig enkel. Den har ikke Bluetooth.. Det har aldri stått noe sted at den skal ha det, og den markedsføres heller ikke som et BT produkt.

USB porten på undersiden av modden er KUN til bruk ved oppgradering av Firmware. Du må ikke prøve å lade modden din via denne. Jeg oppfordrer folk på det høyeste til å alltid lade løse batterier i eksterne ordentlige ladere. Nitecore D2 f.eks er helt genial.

>Kjøp Koopor Mini hos Dampshop.no for 499,- <<

 

Produktegenskaper:

 • 1 til 60W i watt mode
 • 0,1 Ohm minimum motstand i Watt mode
 • Temperaturstyring 200 til 600 grader Fahrenheit
 • 0,06 Ohm minimum motstand i temperaturkontroll
 • Magnetisert batterideksel
 • Benytter en 18650 batteri (selges separat)
 • Produsert i rustfritt stål med sink legering
 • Fjærbelastet 510
 • Justeres via 3 knapper
 • Lys OLED-skjerm
 • Micro USB tilkobling for firmware oppgradering
 • Oransje Silicone Sleeve Inkludert
 • Størrelse: 84mm x 41mm x 24.5 mm

Teknisk informasjon

Batteri Følger ikke med
Fordamper Følger ikke med
Standard 510
Materiale Stål

Pakkens innhold

1stk SMOK Koopor 60W TC
1stk Brukermanual på Engelsk
1stk Oransje silikon sleeve
 • Spennende liten sak, ser ut som en flott lommemod.

  Bra test også :)

  • Takk for det! Og ja, passer kjempefint i lomma. Jeg har hengt den rundt halsen med en sånn halsreim. Innså plutselig at man TRENGER egentlig IKKE noen egen festereim i modden. Er jo egentlig bare å feste snoren mellom mod og tank! :P

 • Kenneth Andreas Hansen

  Denne modden har jeg og jeg er så fornøyd! Har tidligere hatt Smok Xcube 2 som bare var klumpete og fæl for meg. Så kjøpte jeg meg en kbox mini som jeg likte størrelsen på. Men den tålte nøyaktig et lite mist i bakken så takket den for seg. Denne modden derimot har tålt litt juling. Om det er pga silikonen rundt eller generelt bare bedre bygd vites ikke. Men kan så absolutt anbefales. Passer fint i bukselomma og ser bra ut med min Uwell Crown 1 på. Beste kjøpet jeg har gjort. Anbefales på det sterkeste.

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper