Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Joyetech Cuboid 150w (200w) - Skypumpen

Omtale: Joyetech Cuboid 150w (200w)

P1000706_fixed

Joyetech sin nye Cuboid viderefører filosofien bak Evic VTC Mini, men gir en muligheten for høyere effekt og batterilevetid i en rekordslank konstruksjon.

Produktet i denne omtalen ble levert av Dampshop.no fritt for vederlag. Produktet i seg selv har derfor ingen annonseverdi, og mine uttalelser må anses som subjektive og basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler er også subjektivt, og kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet eller være rettet opp i nyere utgaver.

Joyetech begynner å bli et gigantisk selskap. I tillegg til egne produkter, så har de masse søster og datterselskaper som har gjort det stort på hver sin kant. Når det kommer til «mods» så har de levert produkt etter produkt av svært høy kvalitet. De har hatt noen store fadeser som f.eks Evic VT og Evic Supreme, men de er jeg villig til å overse basert på deres seneste produkter og tilslag. Evic VTC Mini f.eks er en bunnsolid mod og er fremdeles min absolutte favoritt i ett-batteri-klassen. Man er også nødt til å nevne Wismec Reuleaux RX200 som har samme type enkle oppgradering og stabilitet. (Joyetech produserer RX200 chippen).

Det som egentlig er den største styrken til Cuboid, Evic VTC Mini og RX200 er rett og slett muligheten for oppgraderbar firmware med software for både PC og Mac. De er på ingen måte de første til å introdusere firmware-oppgraderinger. Men de har gjort det hyppigere og med større teknologiske løft enn veldig mye annet.

Min første opplevelse med oppgraderbar firmware var med Evic Supreme som regelrett døde tvert i det sekundet jeg prøvde å oppgradere firmwaren.. I etterkant har jeg ventet en god stund på andre sine opplevelser av oppgradering av firmware før jeg selv har våget. SMOK er også et selskap som er gode på firmware-oppgraderinger, men de har hatt en tendens til å kun levere software for windows noe som utelukker en haug med mac brukere.

Hvis det er noe negativt å si om Joyetech, så er det at fordamperhodene deres er ekstremt sub-par. Kjedelige coil-løsninger, for små juicekanaler og svært lite allsidige når det kommer til tykkelse på juicen. Så lenge man holder seg til juice med rundt 50/50 pg/vg blandingsforhold så er de absolutte brukbare, men med en anelse tykkere juice så er sjansen enorm for dryhits.

Nok digresjon. La oss ta en nærmere titt på Joyetech Cuboid.

>> Kjøp Joyetech Cuboid til 639,- hos dampshop.no <<

Cuboid_01

DESIGN & UTSEENDE
Dette er desisdert den slankeste modden med to 18650 batterier som jeg har testet til nå. I stedet for å legge ledninger og chip på den ene siden, så har de heller flyttet LED displayet til «fremsiden» og lagt ledninger på toppen av modden. Dette gjør at den blir betraktelig slankere, men den er omtrentlig like høy som andre boxmods som tar to 18650 batterier. Selve bodyen er laget av Aluminium med en stor og tydelig skjerm gjemt bak en «racerstripe» av glass på fremsiden sammen med rocker-switchen.

Konstruksjonen er av svært høy kvalitet og føles ekstremt solid i hånda. Den har også en ganske god tyngde som øker følelsen av kvalitet. Det er ingenting som roper «plast» eller «billig». Den er rett og slett utrolig forseggjort og har nydelige symmetriske linjer.

Den har avrundede kanter som gjør den utrolig god å holde, men til gjengjeld så kan den oppleves som svært glatt og kile litt i hånda. Tyngden gjør at at man må ha et ganske stramt grep for at den ikke skal glippe. Jeg kunne egentlig ønske at den hadde noen elementer som gjorde den litt mindre glatt. Det følger ikke med noe silikondeksel, men det fant jeg hos Fasttech, så det vil løse akkurat det problemet.

Fyringsknappen  er plassert på «høyre side» og er en avlang rund knapp. Jeg opplever denne knappen som kanskje litt «treig», og jeg har opplevd at den kan henge seg opp dersom man plasserer tommelen andre steder enn midt på knappen. Så lenge man bare er oppmerksom på det, så fungerer fyringsknappen helt utmerket.

Justeringsknappene er i form av en Rocker-switch og plassert ganske langt nede på fremsiden under skjermen.

Det er en Micro USB port som kan brukes til både lading og oppgradering av firmware som er plassert på venstre side ganske høyt oppe slik at det er mulig å lade/oppdatere firmware mens den står oppreist.

Batteridekselet er av en skikkelig oldschool type og minner litt om batterideksler man fant på fjernkontroller for radiostyrte biler på 90-tallet. Det er altså et lite lokk med en låsefunksjon som dras til side for å åpne. Denne er fjærbelastet og fungerer utmerket. Selve lokket er også av aluminium og har noen luftventiler.

Modden kommer foreløpig i 3 ulike farger: Sort, Grå og Sølv. Den måler 42mm x 28 mm x 91mm. 510 koblingen er fjærbelastet og har en juicerenne for å styre juicen vekk fra selve koblingshullet og ut mot den ene siden. Dybden på toppen er på 28mm, men plassert såpass på siden at tanker over 24mm desverre får et lite overheng.

P1000709_fixed

FUNKSJONALITET
Som jeg nevnte innledningsvis så er modden basert på prinsippet bak Evic VTC Mini hvor det er et særdeles intuitivt og smart grensesnitt. Man kommer inn i menyen ved å trykke 3 ganger på fyringsknappen, og derfra kan man velge hvilken modus man vil ta i bruk. Man kan velge mellom Temp NI, Temp SS og Temp Ti. For å få temperaturkontroll på Stainless Steel så må man oppgradere modden til seneste firmware, som også pusher den opp fra 150 til 200w.

Firmware-oppgraderingsmuligheter er det som gjør denne til absolutt øverste klasse, og det er gjort på under 5 minutter. Man går rett og slett til Joyetech sine hjemmesider, laster ned programvaren for enten windows eller mac, deretter kobler sammen mod og pc med usb-kabelen, og så tar i bruk programvaren. Overførslen av programvaren tar under ett sekund, og du trenger ikke å skru av og på modden etter at den har blitt oppdatert.

Rockerswitchen er veldig rask og responsiv og er en multifunksjonsknapp som kan brukes både til justering av effekt og temperatur, samt endre innstillinger når man er inni styringsmenyen.

En utrolig fiffig ny detalj er et displayet ikke viser batteriindikator for batterikapasiteten totalt, men hvor hvert enkelte batteri. Dette gjør det mye enklere å øke batterisikkerheten og sørge for at batteriene har omtrentlig lik volt-output og levetid. Det er ekstremt viktig at man har en god batterisikkerhet og alltid bruker high-drain batterier 25a+ og at de er fra samme produsent og har samme varenavn.

I temp-modus så kan man gå ned til motstander på 0.05 og i v/w modus så er laveste mulige motstand på 0.1 ohm. Med seneste firmware så kan watten justeres fra 1-200 og justere temperaturen fra 100-315 grader celsius.

Modden har i likhet med RX200 muligheten for TCR, altså muligheten for å finjustere temperaturen i 3 memory-moduser for SS, Ni og Titanium.

>> Kjøp Joyetech Cuboid til 639,- hos dampshop.no <<

P1000711_fixed

YTELSE OG BRUK
Joyetech Cuboid leverer svært stabil kraft og med seneste firmware så kan den levere effekt helt opp til 200w som er mer enn nok for de aller fleste. Modden ble lansert med en toppwatt på 150w, men pga. stor etterspørsl så økte de denne grensen til 200w. Det er alltid gøy med oppdateringer, men slik jeg ser det så er det liten vits å egentlig ha et høyere topp-punkt enn 150w, altså noe som to 18650 batterier klarer uten en boost eller pwm-teknologi.

Watt har blitt et svært omdiskutert tema, men slik det er i dag, så ser publikum et høyere tall og går derfor utifra at det er bedre, uten å tenke på hva som skal til for at to batterier skal klare å pushe høyere effekt enn de klarer naturlig. MEN nå skal det sies at dette er hele poenget med en elektrisk mod. Hvis man vil ha noe som ikke stresser batteriene på samme måte så må man over på en mech-mod som utelukkende drives av batteriene sin naturlige utgangseffekt.

Effekten er veldig on-par med markedet ellers og den lager ingen rare lyder. Cuboid egner seg veldig godt for brukere som stort sett holder seg mellom 30-60w, men har så absolutt kraft nok til å også drive nyere sub-ohm tanker som tåler effekt opp til 160w.

Så hvem egner denne seg for? Jeg føler at denne er såpass standardisert og smart at den passer for de som «vil ha den». Jeg tenker at brukergrensesnittet er såpass enkelt at den fint kan operes selv av nykommere til boxmods. Samtidig så er den avansert nok til å tilfredsstille selv de mer raffinerte brukerne som vil ha full kontroll på egen dampeopplevelse.

Batterilevetiden er svært god og den holder godt gjennom et helt døgn med bruk på mellom 40-60w. At den kan klattlades via usb-kabelen gjennom dagen er også svært hendig. MEN lading over natten eller uten konstant oppsyn bør alltid gjøres i en eksten lader. Modden viser som nevnt batteriindikator for hvert enkelt batteri, så forutsetningene for høyere batterisikkerhet er allerede tatt hensyn til fra produsenten sin side. Ikke prøv å spare penger på batterier.

P1000712_fixed

KONKLUSJON
Joyetech Cuboid er trolig et av de tryggeste kjøpene akkurat nå i klasssen Dual 18650. Med svært bra brukergrensesnitt for menystyring og mulighet for firmware-oppgraderinger ( Som faktisk kommer ) så blir denne «best i klassen» akkurat nå. Designet er desverre en smule kjedelig (etter min personlige mening), så den taper litt i «misunnelse»- klassen. Jeg synes kanskje at den ligner litt for mye på iStick serien, fremfor å videreføre det litt mer «robuste» utseendet som var på Evic VTC Mini.

Er du på jakt etter en mod du kan «stole på». Så er dette et utrolig godt valg. Jeg tenker nok at denne egner seg best for de som er fan av temperaturkontroll eller sub-ohm tanker med ferdigfordamperhoder. Den egner seg også godt for personer med små hender!

>> Kjøp Joyetech Cuboid til 639,- hos dampshop.no <<

 

Spesifikasjoner:

  • Støttter temperaturkontroll på Stainless Steel, Nikkel og Titanium
  • TCR Muligheter for finjustering av temperaturkontroll
  • Takler motstander mellom 0.05 – 1.5 ohm (TC)
  • Takler motstander mellom 01-3.5 ohm (Power mode)

Teknisk informasjon

Batteri 2 x 18650 25a+ (Medfølger ikke)
Fordamper Medfølger ikke
Standard 510
Materiale Rustfritt stål, Aluminium og glass.
Størrelse 42 x 28 x 91,5 mm

Pakkens innhold

1stk Joyetech Cuboid TC Mod
1stk Brukermanual
1stk Micro USB Kabel
1stk Garantikort
Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper