Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Joyetech Cubis - Skypumpen

Omtale: Joyetech Cubis

P1000693_fixed

Joyetech Cubis er en innovativ tank med nye løsninger for å prøve å løse lekkasje-problematikken.

Cubis kom på markedet samtidig som Cuboid og man skulle kanskje tro at at disse to var som hånd i hanske. Det var i hvertfall det jeg tenkte da den ble lansert, men foreløpig er det mer som å skyte spurv med kanon.

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for annonsevederlag av Dampshop.no. Produktet har ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg jeg påpeker som feil eller mangler må anses som subjektivt og er mulig produksjonsfeil på akkurat min enhet, eller være rettet opp i nyere utgaver.

INTRODUKSJON
Det er ikke bare i Norge at myndighetene ønsker å regulere salget av tanker til kun lekkasjefrie løsninger. Lignende reguleringer har allerede tredd i kraft i andre deler av verden, og i Mai 2016 så så kan trolig hele Europa bli rammet av TPD Artikkel 20 som kun tillater salg av lekkasjefrie løsninger. Noen produsenter har begynt å prøve å innfri disse kravene på forhånd, og Joyetech er blant selskapene som står i bresjen.

Å få noe helt lekkasjefritt er nærmest umulig siden det er så mange ting som spiller inn. Slitasje på gjenger, varme, kulde, trykk, vakum og posisjon. Det blir uansett et definisjonsspørsmål. Hvis alle åpninger totalt kan avsegles når det ikke er i bruk, så er man allerede langt på vei. Men det er trolig en stund til det skjer.

Uansett. Lekkasje, TPD eller ikke, er kjedelig, og det kan skje den beste. Jeg har ikke tall på ganger hvor jeg har i blinde plukket opp damputstyret og blitt klissvåt på henda. Det er måter å unngå lekkasje manuelt, som f.eks å skru igjen luftventilene under påfylling, eller sørge for at fordamperhodet sitter ordentlig fast under demontering av ulike årsaker.

En annen ting er jo også å justere selve styrken på trekket, slik at man ikke regelrett drar juice gjennom bomullen og ut steder den ikke skal være.

Joyetech er helt klart et av verdens største selskaper, om ikke det aller største, innen damping. I tillegg til egne produkter så leverer de chip og software til en rekke andre selskaper deriblant eLeaf og Wismec.

Nok digresjon.. la oss ta en nærmere titt på Joyetech Cubis

IMG_1971

DESIGN OG UTFORMING
Cubis har et utrolig spennnede utseende og nye løsninger på.. alt. Den har ingen bunnbase med luftventiler, eller som kan skrus av. De har flyttet monteringen av fordamperhode og luftventileringen til toppdelen, noe som eliminerer lekkasje i hvertfall fra bunnseksjonen. Luftventilene er gjemt under topcappen og kan justeres fra trangt til middels trangt. Akkurat dette gjør det litt frustrerende om man foretrekker direkte lungedrag. Så jeg vil egentlig si at denne tanken egner seg best for de som foretrekker munn-til-lunge inhaleringsteknikken.

Selve tankseksjonen er avseglet i bunnen med bare en kontaktflate uten gjenger.  Selve fordamperhodet skrus inn ved å skru av topcappen og feste fordamperhodet til skorsteinen.

Tanken er laget i 304 rustfritt stål og glass hvor metallbodyen er plassert på utsiden for å beskytte glasset.

Den har en 510 kobling til driptip. Selve driptippen har et slags spitback filter, som er svært enkelt, men godt funksjonelt ved at luftehullet er halvveis blokkert av en metallplate. Den andre driptippen som følger med, er av glass og er uten spitback filteret.

>> Kjøp Cubis hos Dampshop for 249,- <<

BRUK OG YTELSE
P1000688_fixed
Hvis du er fan av direkte lungetrekk og masse damp så er ikke dette helt greia. Den er ei heller veldig eksepsjonell på smak, men egner seg desto mer til personer med enklere behov, og for nybegynnere som synes all juice smaker «litt for mye» så er dette en helt perfekt løsning.

Det medfølger tre fordamperhoder som alle er av typen «BF», altså Bottom Fed. De har ulik motstand for å få litt ulik effekt.

  • BF SS316 0.5 ohm (15-30w)
  • BF SS316 1.0 ohm (10-25w)
  • BF Ka1 Clapton 1.5 ohm (8-20w)

P1000677_fixedTallene stemmer forsåvidt, men for å kunne bevege seg over 20w så må man ha en relativt tynn dampvæske. 50/50 aller helst, og 60/40 er nok det tykkeste som er «forsvarlig».

SS fordamperhodene kan også brukes med temperaturkontroll på SS-Mode, men jeg vil nok anbefale at man starter veldig lavt. Kanskje rundt 150 grader celsius og jobber seg gradvis oppover. Jeg gikk på en skikkelig smell ved å gasse på 300 grader noe som medførte til et mer eller mindre forkullet trekk.. Ikke å anbefale.

Her kommer altså spurven og kanonen inn i bildet ved mathcing med en Cuboid. Cuboid har makseffekt på 150w/200w (avhengig av software versjon) noe som da er langt over hva makseffekten Cubis kan brukes på. Nå kan man jo selvsagt bare nedjustere effekten, men det er nok ikke en kombinasjon som jeg vil anbefale. Evic VTC Mini, iStick TC40, iStick TC60 eller andre mods med ett batteri er nok litt mer hensiktsmessig. Men hallo. Ønsker man mer batterikapasitet så er det selvsagt en fordel å gå opp til mods med 2-3 batterier.

Jeg er ikke veldig imponert av fordamperhodene. Jeg føler det er noe som mangler. Juicekanalene er altfor små, og smaken er relativt fraværende. Men som nevnt innledningsvis så kan dette være en svært positiv feature. Jeg var f.eks en av de som blandet ut ferdigjuice til å begynne med siden jeg syntes de smakte altfor mye..

Tanken rommer 3,5 Ml med væske (med gjennomtrukket fordamperhode).

Det har kommet en RBA base til denne som kan kjøpes utenom, som absolutt løfter ytelsen et par hakk for de som har litt mer avanserte/nyanserte behov.

P1000683_fixed

KONKLUSJON
Jeg kan ikke anbefale denne til godt innvidde dampere med mer nyanserte / avanserte behov. De jeg derimot kan anbefale denne til er nybegynnere eller brukere med relativt enkle behov. Den er et godt alternativ til GS Air eller Aspire Nautilus og er ellers et utrolig godt tilskudd til munn-til-lunge kategorien.

Designet og utformingen til Cubis er likevel såpass revolusjonerende at jeg håper at flere hopper på idéen. En avseglet bunnseksjon minsker lekkasjen betraktelig, men helt lekkasjefritt blir det ikke. Et bittelite problem på Cubis er at det samler seg kondens i topcappen/rundt luftventileringen, noe som kan medføre noen små dråper med lekkasje ved hyppig bruk.

Siden luftventilene er skjult under toppcappen så er det også vanskelig å kunne se om man er i faresonen eller ikke, og det er ikke plass til f.eks en q-tips eller piperenser for å tørke heller. Hvis du absolutt må, så anbefaler jeg at man bruker ganske stivt tørkepapir og bare drar langs kanten. Men er papiret for porøst/mykt så kan det sette seg fast og skape et enda større problem enn noen få dråper en sjelden gang i blant.

>> Kjøp Cubis hos Dampshop for 249,- <<

 

Teknisk informasjon

Fordamper BF SS 0.5 ohm, BF SS 1.0 Ohm, BF Clapton 1.5 ohm
Standard 510
Materiale Rustfritt stål og glass
Størrelse 22mm x 60 mm

Pakkens innhold

1stk Joyetech Cubis Tank 3,5 Ml
1stk 510 Driptip i rustfritt stål
1stk 510 Driptip i glass
1stk BF SS 0.5 Ohm (installert)
1stk BF SS 1.0 Ohm
1stk BF Ka1 1.5 ohm Clapton
  • Tor_Arne

    Her fikk jeg svar på mye, Tusen takk for omtale, sparte meg for et bomkjøp der :)

    • Takker! Dette er nok en av de særeste tankene jeg har testet. Men for sitt formål, altså som et supplement/alternativ til Gs Air og Nautilus, så er denne helt topp!

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper