Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: iStick TC60W - Skypumpen

Omtale: iStick TC60W

iStick 60W_01

Utviklingen til iStick serien går riktig vei. Men den kjente og kjære/forhatte formen har endret seg kraftig.

Jeg har hatt iStick TC60w inne for testing i snart en hel måned. Pga et flyttekaos så har det vært vanskelig å få ut ting i høvelig tid. Jeg har også ventet med akkurat denne omtalen til den har blitt gjort litt mer tilgjengelig på det Norske markedet. Jeg har valgt å ha hovedfokuset på modden i seg selv, og ikke på Melo 2 som følger med i startsettet. Man får kjøpt iStick TC60w både som fullt kit og som express kit (kun modden).

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for vederlag fra MyVapors-Europe. Produktet har derfor ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler må anses som subjektivt og kan også være rettet opp i nyere utgaver.

iStick er utrolig populært her til lands. Jeg har aldri skjønt hvordan iStick 20 og 30w ble så store som de ble. Selv gikk jeg til innkjøp av en iStick 50w fordi den var så billig og ellers fikk gode skussmål av brukere. Min iStick 50w døde nå nylig, men den har fått hard medfart .. og jeg har veldig mye annet å bruke som jeg også foretrekker i bøtter og spann.

Sjekk ut Skypumpens offisielle videoomtale her:

 

Jeg ble meget imponert over iStick TC40w og jeg anbefaler den varmt til nybegynnere som ikke trenger noe som kan drive sub-ohm eller bruker mer avanserte ting enn kanskje en GS Air eller GS TC. For annet type bruk så bli TC40w litt i minste laget. TC60w er uten tvil en forbedring av mange ting, men den er også såpass annerledes i formen at den kanskje ikke applerer til den store iStick brukermassen.

iStick TC60w er likevel i daglig bruk her i hjemmet. Min samboer veksler mellom den og Evic VTC Mini, men jeg tror nok at EVIC VTC Mini er en større favoritt. Dette er nok mest fordi at VTC Mini er litt mindre og fordi at det allerede er pushet ut 4 firmware oppgraderinger. Jeg er litt usikker på om iStick TC60w har oppgraderbar firmware. Jeg har i hvertfall ikke sett noen oppdateringer så langt. De er like brukervennlige på hver sin måte.

iStick TC60

Formfaktoren har mye å si.. det er det ingen tvil om, og jeg må innrømme at selve designet ofte er det første jeg legger merke til, og avgjør om det er noe jeg ønsker å gå til anskaffelse av. Andre viktige ting er at det er brukervennlig, og akkurat her har iStick serien vært en pioneer.

Den ekstra knappen som tillater enkelt modus-bytte er en stor pluss. I stedet for å måtte kombinere en haug med rare tastetrykk, så bytter den enkelt og greit mellom watt og temp mode ved å bare holde inne den nederste knappen. Stort enklere enn det blir det ikke. Det var også den midtre ekstra knappen som gjorde at jeg trygt kunne anbefale forgjengeren TC40 også til nybegynnere.

Sentrert 510 kobling kan nok virke litt rart for noen. Folk har ulik oppfattelse av balanse, og for noen så ser det rart ut med tanken midt på. Jeg derimot synes det er i perfekt balanse og gir mye mer mening enn å ha 510 koblingen plassert på en av sidene. Dette gjør også at det ser utrolig pent ut med korte drippere eller andre korte tanker på toppen.

Så langt så har selve modden kommet i tre ulike farger. Sort matt, Chrome, Brushed Steel. I tillegg så er det mulig å kjøpe de utskiftbare dekslene løst, så her kan man altså lage mange spennende fargekombinasjoner.

iStick 60W_02

LED skjermen viser oversiktlig informasjon til enhver tid. Man får opp motstanden på coilen, volt-output (når man holder knappen inne) og watt/temp avhengig av hvilken modus man har den i. Dette er åpenbart en temperaturkontroll mod (TC), og den støtter både nikkel og titanium.

I startpakken så følger det med en Melo 2 tank som er helt grei. Den har toppfylling og rommer mye væske. Det finnes et veld av fordamperhoder til Melo 2. Men det er utrolig viktig å ha i riktige fordamperhoder ettersom hvilken modus man har på. Nikkel må KUN brukes sammen med temperaturkontroll i Nikkel Mode. Dette signaliseres i displayet med en liten N bak temperaturen. Du endrer mellom ulik modus ved å holde inne den nederste knappen. Da vil du se at displayet endrer mellom Watt, Temp (Ni) og Temp (Ti) hvorav Ti står for titanium.

Det finnes også fordamperhoder av vanlig Kanthal til denne tanken og personlig så er nok kanthal å foretrekke. Men både Nikkel og Titanium variantene egner seg ypperlig for nybegynnere og vil gi en god opplevelse. Det er bare utrolig viktig at det brukes riktig modus til de korresponderende fordamperhodene. Hverken Nikkel eller Titanium bør brukes på watt.

iStick 60W_09

En helt grei sweetspot for denne modden og den medfølgende tanken er på et sted mellom 270-280 grader celsius. Hvis du absolutt foretrekker Fahrenheit så kan du også stille den inn til dette ved å bare klikke deg «forbi» topppunktet for celsius, og så vil måleren gå over til å vise Fahrenheit. I Fahrenheit så er 450 grader et helt kurrant sted å holde seg.

Utskiftbart batteri er nok til både glede og frustrasjon, men dette har blitt gjort for å øke både levetiden og sikkerheten. Den bruker ett 18650 batteri og jeg vil innstendig anbefale at man bruker batterier av typen High-Drain for å øke sikkerheten og levetiden. Et LG HG2 eller et Samsung R25 er et absolutt minimum. Det du trenger å se etter når du shopper etter batteri er Ampere, og riktig type batteri for denne bør ha et minimum på 20a strømstyrke/ampere.

Det går an å lade via USB kabelen, men jeg vil ikke anbefale å gjøre det i lengden. Det fungerer helt fint for type klattlading gjennom døgnet, men som hovedregel så vil jeg alltid anbefale at man lader batterier i en ekstern løsning. Jeg kan anbefale både Nitecore og Efest sine ladestasjoner. Når det kommer til batterisikkerhet så bør man ikke spare på kronene.. Å kjøpe billige ladeløsninger er en risikabel og potensielt harmfull løsning. Det samme gjelder selvsagt for batteriene også. Du vil få mye mer igjen for det om batteriene er av riktig type.

Alt i alt så er jeg meget imponert over iStick TC60w. Den føles godt i hånda. Ser utrolig bra ut samme med korte tanker og drippere. Batterikapasiteten er helt ok. Bruker man den sammen med tempkontroll eller tanker med relativt høy motstand så er den helt perfekt. Men i bruk sammen med mer krevende sub-ohm løsninger så kommer den litt til kort. Den er likevel mer forberedt for denslags enn forgjengeren iStick TC40.

Veilendende pris fullt kit: 619,- kr inkludert Melo 2

Spesifikasjoner:
– Størrelse: 38mm*28mm*90mm
– Fjærbelastet 510 kobling
– Batteritype 18650 (Sony VTC4 eller LG HG2 er anbefalt, highdrain)

Kompatible wire: Kanthal coil (VW mode)/Nickel 200 coil (TC-Ni mode)/Titanium coil (TC-Ti mode)
Wattrange: 1-60W (VW/TC-Ni/TC-Ti mode)
Motstander: 0.05-1ohm (TC-Ni/TC-Ti mode)/0.15-3.5ohm (VW mode)
Temperaturkontroll: 100-315℃/200-600℉(TC-Ni/TC-Ti mode)

  • Hans Olav Pedersen

    Meget nyttig info om denne.

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper