Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: eLeaf iJust Start - Skypumpen

Omtale: eLeaf iJust Start

P1000905_fixed

Har vi endelig funnet «The Missing Link»? Ønsker du litt mer futt enn en GS Air eller Nautilus, men ikke er helt klar for «sub-ohm»? Da tror jeg iJust Start er midt i blinken.

Produktet i denne omtalen ble levert av Joyetech France / MyVapors Europe for å skrive en omtale. Produktet har derfor ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler må anses som subjektivt og kan være produksjonsfeil på min enhet, eller være rettet opp i nyere utgaver.

INTRODUKSJON
Damping er langt i fra sort/hvitt. Det er en bråte av gråsoner og varianter. Jeg tror jeg snakker med noe rundt 50-100 mennesker i løpet av én uke som ønsker tips til hva de skal kjøpe eller veiledning for produkter de allerede har. Det første jeg svarer med er noen spørsmål om hva folk foretrekker. F.eks munn-til-lunge, direkte lungedrag, trangt trekk, luftig trekk, smak vs damp osv.. og det er bare tankene. Så kommer mod-spørsmålene oppå.

En gjenganger er at folk sier at de ønsker å gå videre fra f.eks Evod, Cigalike eller GS Air og Nautilus, men synes at «sub-ohm» blir for brutalt. Noe jeg tolker som at de ikke liker varm damp, knitring og spraking, direkte lungedrag eller overdådige mengder med damp.

Akkurat dette området har vært relativt utappet til nå. Det har selvfølgelig vært mulig å mikse og trikse litt og kjøpe annerledes fordamperhoder til en eksisterende tank osv, men det medfører ofte altfor mye styr for mange. Jeg blir alltid litt frustrert når jeg ser at folk anbefaler den modden + den tanken + de fordamperhodene til relativt nybegynnere. Men på en annen side så har det vært et stort mangel på nisjeprodukter ment for akkurat denne gruppen.

Veldig mange nybegynnere vil helst ha en sylinderformet mod. Boxmods blir litt for sært, og selve «trekket» trenger å være noe trangere for en omtrentlig lik følelse som vanlig tobakk.

Jeg testet en iStick Basic i forrige uke og den er litt i samme baner som iJust Start, så det er ingen tvil om at markedet prøver å nå frem til én spesifikk gruppering. Det som skiller iJust Start og iStick Basic er mer eller mindre formen. Mens iStick Basic er en kompakt minimod så er iJust Start en slank og nett sylindermod. Det finnes også en større utgave av iJust Start som heter iJust Start Plus som er en 19mm utgave, og har 1600 mah, men som bygger på samme prinsipp.

Nok digresjon.. la oss ta en nærmere titt på iJust Start

iJust-start-02

DESIGN OG UTFORMING
iJust Start er en slank og fin sylindermod. Den er bare 16,5 mm bred noe som gjør den litt mindre enn storebroren iJust 2. Den er ganske simpel og har ingen spesielle utskjæringer, print, racerstriper eller noe slikt. Den har en klar matt overflate av rustfritt stål og kan derfor føles noe «klinisk». Fyringsknappen er rund og har et LED lys som fungerer som batteriindikator og vil lyse hvitt under bruk på fullt batteri, og blinke rødt når den må lades.

Det er en Micro USB port som kan brukes til lading.

Tanken er svært enkel og anonym. Den kan minne litt om GS Air, men luftventileringen justeres ved å tre på den medfølgende silikonringen og dermed tilpasse trekket fra lukket/middels luftig. Tanken har en stor gjennomsiktig tankseksjon slik at man får full oversikt over hvor mye dampvæske som er i. Den har tradisjonell bunnfylling og har 510 standarder både for driptip og for koblinspunkt.

FUNKSJONALITET
Denne er svært enkel å operere. Det meste er veldig selvforklarende. Det er egentlig bare å lade den opp, og deretter ta den i bruk. LED lyset bak fyringsknappen vil gi deg en indikasjon på hvor mye strøm som er igjen.

Du kan skru den av og på ved å trykke 5 ganger på fyringsknappen.

Luftventileringen på tanken fungerer på samme måte som med iJust 2, nemlig med en silikonring. Denne ligger løst i pakken og er ikke montert. Dette gjør at modden og tanken egner seg ypperlig for både de som liker trangt trekk til et middels luftig.

Tanken er kompatibel med alle fordamperhoder til GS Air-serien… UNNTATT nikkel og titanium.

iJust-start-05

BRUK OG YTELSE
Modden har 1300 mAh batterikapasitet noe som holder ca gjenom en hel dag med konstant bruk. (med 0.75 fordamperhodet). Det er viktig for meg å presisere at selv om den bærer navnet iJust så er den egentlig noe helt annet enn iJust og iJust 2. Mens iJust 2 er en særdeles kraftig sylindermod ment for å drive sub-ohm, så er iJust Start egentlig ment for litt mildere tanker. Den KAN brukes med motstander mellom 0.4-3.5 ohm, men jeg vil nok si at den egner seg bedre for høyere motstander enn lavere.

Jeg ønsker ikke å bli for teknisk i denne omtalen, rett og slett fordi at dette, uten tvil, er et produkt myntet på relativt nybegynnere. Jeg legger likevel med tekniske data nederst i omtalen.

KONKLUSJON
Ijust Start havner i en mellom-kategori, og er som fullt kit, perfekt for de som ønsker noe «mer» enn en vaping-pen (Evod, VCat eller andre eGo baserte løsninger) , GS Air eller Nautilus. Den blir riktignok levert med et fordamperhode på 0.75 ohm så den er rent teknisk sett en «sub-ohm», men dette har mer med juice/dampvæske å gjøre siden juicen stadig blir tykkere.

Jeg har ikke opplevd et eneste dryhit på denne, selv med svært tykk juice.

Ret og slett et knallbra produkt som er veldig trygt å anbefale nybegynnere som ønsker å holde ting enkelt.

Det er svært viktig at man KUN bruker fordamperhoder av enten Kanthal eller Stainless Steel på denne. Denne har ikke temperaturkontroll og det må ikke under noen omstendigheter brukes fordamperhoder med nikkel eller titanium wire.

Veiledende pris: 345,-

P1000906_fixed

SPESIFIKASJONER
iJust start / iJust start Plus
Diameter: 16.5mm/19mm
Lengde: 141.3mm/120.5mm
Batterikapasitet: 1300mAh/1600mAh
Dampvæske volum: 2.3ml/2.5ml
Motstand: 0.4ohm-3.5ohm
Gjenger: 510 gjenger
Farge: sort, hvit, sølv, rød, rose gull

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper