Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: iJoy Asolo

Omtale: iJoy Asolo 200w TC

iJoy Asolo

Ett nytt og annerledes forsøk på å gjøre damping tryggere. iJoy Asolo er sannsynligvis den boxmodden med flest sikringer til dags dato, men kan det bli irriterende?

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for vederlag fra Dampoteket.no for å lage en omtale. Produktet har derfor ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler må anses som subjektivt og kan også være endret på i nyere utgaver.

Sikkerhet er stadig et tema når det kommer til selve moddene. Sjansen for alvorlige uhell er ganske liten, men det betyr ikke at det ikke skjer. Jeg har sett flere tilfeller hvor ventileringen er laget på en uansvarlig måte, og løsninger hvor det er ekstremt lav feilmargin på å kunne få støt, eller kortslutte modden. Dette er på ingen måte et problem som bare gjelder damputstyr, men som også gjelder alt som bruker batterier. Den store utfordringen som bransjen står ovenfor er å lage produkter som minimaliserer risikoen for uhell, men som samtidig blir brukervennlige.

Nå ser jeg helt bortifra krisemaksimering og de ytterst få tilfellene hvor ting eksploderer. Dette er ærlig talt ikke et problem som er utbredt nok til å være verdt å forsikre seg mot. Det lureste man kan gjøre for å forsikre seg mot slike ting er å sette seg litt mer inn i hvordan batterier fungerer. Det finnes et hav av usikre batterier der ute, men som til gjengjeld er billigere. Jeg har selv gått i den fella i begynnelsen av min «dampekarriære» og tenkt at høyest mulig mAh er best for varighet, mens det som egentlig teller for dampen sin del er hvor høy stabil ampere som kan leveres. Stort sett så bør man høyere enn 20a, spesielt i løsninger som bruker 2 x 18650 batterier.

Kjøp iJoy Asolo for 1199,- hos dampoteket.no

Tilbake til iJoy Asolo.. Denne er proppet med ulike sikringer med et overordnet formål om å gjøre dampingen tryggere. I tillegg til alle «standardsikringene» som temperatur, kortslutning, høy/lav motstand, feilmontert batteri osv… så har denne en veldig fiffig kontroll på hvor mye watt som leveres til selve coilen basert på motstanden. Jeg trodde først at det var noe galt med modden fordi jeg ikke fikk justert watten stort høyere enn 60-70w. Som alltid så tester jeg produkter helt uten å lese manualer eller se omtaler for å se hvor intuitivt ting er.

Denne modden vil faktisk begrense max wattage basert på motstanden til coilen. Setter du i en coil/fordamperhode på 1.8 ohm så vil max wattage settes til 27w. Du vil faktisk ikke kunne justere watten opp til 200 før du går under 0.25 ohm. Dette begrenser sjansen for totalødelagt fordamperhode betraktelig. På andre løsninger så kan det f.eks være døden å skifte fra et eksperimentelt bygg på en RDA til det å plutselig sette på en annen tank som overhode ikke bør brukes på noe over 20w.. Jeg har ikke tall på hvor mange fordamperhoder jeg har ødelagt nettopp i slike tilfeller.

Et annet sikkerhetstiltak er også at den spør om det er en ny eller gammel coil om motstanden varierer med 0.05 ohm. Akkurat dette tallet synes jeg er litt for lavt, og gjør at denne «feilmeldingsdialogen» dukker opp litt for ofte. På en RDA eller RTA, så er sjansen stor for at man må trykke seg forbi denne feilmeldingen så og si hvert 5. minutt eller etter at skjermen går i svart. Det er bare ett trykk så er feilmeldingen borte, men det kan likevel oppleves som noe irriterende.

Merk at her er det T-knappen som skal brukes for å stille inn forskjellige modus. Du må ikke forveksle det med ulike type trykk på fyringsknappen. Trykker man f.eks 5 ganger på fyringsknappen så skrus modden av, men det kan være en skikkelig utfordring å få den på igjen. Jeg havnet i en slags usynlig stealth-modus da jeg prøvde å skru den på igjen som var et mareritt å komme seg ut av. Jeg tror egentlig ikke at modden skal ha stealth-modus, så her er det åpenbar feil. Om dette bare gjelder min, vet jeg ikke, så her vil jeg komme med et lite forbehold om at det er mulig at mitt eksemplar kan ha vært defekt.

iJoy Asolo

Læringsfunksjonen kan være helt genial for «nerdene» som øker nøyaktigheten når der kommer til motstand og «dryhit» prevention. Det denne funksjonen hovedsaklig går ut på er at modden tester grensene på hvor høy watt/volt den kan levere før coilen når smeltepunkt/brenner bomullen med væske i seg. Man går inn i læringsfunksjonen ved å trykke «nedover» på T-knappen. Da vil man få opp grader i prosenter. Man kan justere den fra 100-110% noe som antyder sånn omtrentlig utgangseffekt. Man holder deretter bare fyringsknappen inne i et par sekunder, gjerne 2-3 ganger på rad og så skal den huske et omtrentlig punkt på når wiren når et punkt hvorden brenner bomullen. For å komme seg ut av læringsmodus så trykker man bare nedover igjen og så skal den vise watt igjen.. men nå med dryhit prevention innlemmet.

Skjermbilde 2015-11-15 19.31.33Dryhit-prevention.. er den absolutte styrken til Asolo. Nøyaktig hvordan det fungerer er jeg litt usikker på. Men at de har tatt temperaturkontroll til et «annet» nivå er det ingen tvil om. Det er et bilde av en liten dråpe i displayet som fungerer som en indikasjon på om bomullen har nok juice i seg. Hvis den begynner å blinke eller blir borte så vil den kutte strømmen og forhindre deg fra å ta et trekk til, før bomullen har rikelig med væske i seg til å kunne forsyne neste trekk smertefritt. Etter mye knoting frem og tilbake så forstod jeg at dette fungerer veldig mye bedre om coilen har en motstand som er høyere enn 0.5 og med relativt små omganger. Man får likevel opp meldingen om «new coil», så om det skulle bli noen avvik så vil også det forhindre en fra å fyre av.

Det store spørsmålet blir om dette egentlig er nyttig, eller om det oppleves som et hinder. Akkurat det vil jeg ikke uttale meg om, og lar det heller være opp til hver enkelte leser / titter å vurdere selv.

Nikkel og titanium blir forøvrig regulert på «vanlig måte». Dvs. at du må selv sette modden i Ni ell TI modus og deretter justere temperaturen til kjente grader i celsius eller fahrenheit. Man kan regulere og sette modden i Ni og Ti modus ved å trykke 3 ganger nedover på T-knappen ETTER at man har skrudd tanken på plass. Hvis det ikke er noen tank montert så vil den bare vise «No Atomizer».

Designet på modden er veldig klassisk og pent. Veldig ryddige og pene overflater. Fyringsknappen er rund og har et søkk innover, noe som gjør at tommelen får hvilt seg på en veldig naturlig måte. T-knappen er veldig hendig og selvforklarende. En ting man er nødt til å merke seg er hvilken vei skjermen er plassert, for det er ikke slik at høyre tilsvarer + og venstre minus. Her er det mer «opp eller ned» hvor venstre tilsvarer opp og høyre blir ned.

Modden er utrolig liten og lett. Til å bruke to 18650 batterier så måler den bare 90mm x 50mm x 24mm. De har også valgt et veldig pent sted å ha 510 koblingen slik at man får god plass til selv en SMOK Tfv4. Ikke helt senterjustert, og ei heller plassert helt på kanten slik at alt over 22mm får et overheng.

Årsaken til at modden er så lett er at den er laget i en svært lett aluminiumslegering. Selve følelsen kan minne litt om hardplast, men det er absolutt lyden av metall om man tapper litt på den med neglen eller en skrutrekker. (ikke at det er noe man egentlig bør gjøre).

Kjøp iJoy Asolo for 1199,- hos dampoteket.no

iJoy Asolo

Det er ingen USB-port.. så her er det hverken mulighet for å lade eller å oppgradere firmware. Batteriene må derfor tas ut og lades i en ekstern løsning, noe som jeg også anbefaler for alt som bruker utskiftbare batterier. Et aldri så lite minus er at det er et «slide on» batterideksel som kan skrape opp wrappingen på kantene av batteriene. Selve dekselet er forøvrig laget i samme materiale som resten av modden så det skal være liten sjanse for at den lille tappen på dekselet skal brekke. Aluminium er likevel et ganske mykt materiale så jeg vil nok ikke anbefale å «teste» det, og heller behandle den som at den KAN brekke av.

Det fulgte også med noen side-stickers som gjør at modden får et veldig tøfft utseende og blir betraktelig mer behagelig å holde. Uten disse stickerne så er modden særdeles glatt og «kiler» litt på fingertuppene. Et veldig stort pluss er at det også fulgte med et silikonfutteral som beskytter modden mot utvendig stress som f.eks fukt eller støt/fall i bakken.

Videre i pakken så finner man en omfattende brukermanual som mer eller mindre er et ordentlig must å lese grundig. Om og om igjen. Å sette opp modden for initielt bruk kan ta litt tid, men dette er laget for å øke sikkerheten, så det er verdt å sette seg litt inn i.

Alt i alt så er dette en svært intelligent mod. Den er nesten så smart at jeg blir litt irritert. Om det er modden jeg blir irritert på eller meg selv vet jeg ærlig talt ikke. Det store spørsmålet jeg sitter igjen med er: «Hvem er denne myntet på?». For det krever en ganske høy teknisk innsikt, samtidig med  at den har et par «fail-safes» som gjør at det er umulig å gjøre noe dumt. Bare at den begrenser max watt basert på motstand er utrolig smart.. og når man har gått gjennom «læringsmodus» et par ganger så skal det godt gjøres å brenne en coil. Sannsynligvis den mest fornuftige tilnærmingen på temperaturkontroll eller «dryhit prevention» til dags dato. Dette er absolutt et skritt i riktig retning om man ønsker denne slags type sikkerhet.

Prisen tatt i betraktning så får man mye mod for pengene.

Kjøp iJoy Asolo for 1199,- hos dampoteket.no

Spesifikasjoner:

  • Type skjerm: OLED
  • Størrelse: 90*50*24mm
  • Watt-range: 5-200w
  • Volt output: 1.0-8.0v
  • Strømstyrke: 1.0a-35a
  • Temp range: 300-600f / 150-315 c
  • Type temp kontroll: Nikkel og titanium: 0.1-2.5 ohm
  • Type temp kontroll: Kanthal 0.5-2.5 ohm
  • Nichrome / stainless steel / øvrig kanthal: 0.1-2.5 ohm

 

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper