Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: FreeMax Starre Pro og Give Away!

Omtale: FreeMax Starre Pro + Giveaway!

FreeMax Starre Pro 2

FreeMax Starre Pro er nyeste tilskudd på FreeMax stammen. Denne bruker primært ni200 coiler for bruk med temperaturkontroll.

Jeg mottok 3 av disse tankene for nøyaktig 1 uke siden. Som alt annet så tester jeg først intuitivt bruk.. dvs hverken leser hverken manual eller sjekker omtaler. Det usedvanlig mye hodebry og jeg opplevde full lekkasje tvers gjennom. Dette fortsatte med 3 coilbytter så jeg så ingen utvei enn å åpne opp pakke nr 2 og se om det var samme «problem». Det var det.

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for vederlag fra FreeMax. Produktet har derfor ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser.

FreeMax Starre ON OFFMEN.. det viste seg at dette kunne vært forhindret ved å bare lese manualen. Jeg tolket nemlig en «on / off funksjon» i topcappen helt feil, og jeg trodde at Off betød «Av» på samme måte som Aspire Triton, men nei. Her betyr «OFF» at du låser en springfjær funksjon mellom forampderhode og skorstein som hindrer full lekkasje. Har du den på «ON» bevisst eller ubevisst så vil den ha full gjennomstrømming og først drukne fordamperhodet og lage surklelyder til tanken tømmer seg fullstendig ut gjennom luftventilene..

Et klassisk eksempel på at det er lurt å sjekke manualen med andre ord.

Etter å ha lest brukermanualen og google meg litt frem så måtte jeg krype til korset og innse at mitt intuitive bruk var helt på bærtur. Jeg fikk så fyllt opp tankene med forskjellige fordamperhoder i, og testet dem på to aktuelle tempmods. X Cube 2 og Koopor Mini.

Sjekk ut videoomtalen her:

Utseende
Freemax Starre ProJeg er litt skuffet over at den ikke hadde samme sinnsyke utseende på lik linje med den første FreeMax Starre tanken, altså med en naglet bunnseksjon. Denne ser rett og slett helt annerledes ut uten at det egentlig er noe negativt. Den har noen smarte luftventiler i munnstykket, men eksperimentere man med disse for mye så kan man ved et uhell sette låsemekanismen på «ON» noe som resulterer i fullstendig gjennomstrømming og lekkasje. Bare et par sekunder på feil modus, så kan og vil dette føre til komplikasjoner.

Luftventilene og reguleringen av denne er like smart som FreeMax Starre. Man får et veldig godt tak og får full kontroll på selve trekket.

Resten av tanken er laget av Pyrexglass og rustfritt stål. Selve tanken er veldig forseggjort og ser bra ut på det aller meste med sine 22mm i diameter. Tanken rommer 4 ml med væske og er 76mm i høyden.

Toppfylling
Starre Pro TopfillingDet er en veldig grei toppfylling i toppen. Man tar rett og slett tak i øverste delen av topcappen / nederste del munnstykket og vrir det mot klokka. Sørg for at du holder godt fast i den øvrige toppcappen slik at du ikke skrur den løs fra glass-seksjonen. Her er det også ekstremt viktig at du skrur på løsemekanismen ved å twiste den nedre delen av munnstykket mot klokka til den står på «OFF» etter en påfylling.

Meget god tempkontroll tank
Dette er sannsynligvis den beste temperaturkontroll-tanken som jeg har testet. På en god andreplass finner jeg da SMOK TCT som også var veldig grei, men den taper kampen mot denne når det kommer til smartere påfylling, enklere montering/demontering og dampproduksjon og smak. Smaken kan riktignok bli litt tam om man har luftventilene i driptippen åpne, men lukker du dem så kan du fint få både varm og god damp med massvis av smak. Personlig så finner jeg en god sweetspot på ca 580-600 grader Fahrenheit eller 305-310 grader celsius. Du bør ikke bruke denne med ni200 fordamperhoder på vanlig watt.

Det er også mulig å bruke fordamperhodene til en vanlig FreeMax Starre (DVC) så dersom du vil bruke den uten ni200 og temperaturkontroll så er det en mulighet.

God damp og smaksproduksjon
Jeg regelrett elsket den første Starre-tanken og jeg var redd for at damp og smaks -produksjon kom til å bli forhindret når de endret selve skorsteinen i PRO -utgaven. Men det var ikke et hinder som ødela noe som helst. Det er en helt ny patentert løsning når det kommer til å holde fast fordamperhodet, så det ble ikke noe problem og juiceopptaket skjer helt optimalt.

Det generelle inntrykket og konklusjon
Utvilsomt den beste temperaturkontroll-tanken pr. dd. Dette er faktisk første gang at jeg har vært fornøyd med å bruke noe med temperaturkontroll. Jeg har prøvde den med vanlige fordamperhoder også, og den er fremdeles helt rå, men når den først har en såpass velfungerende ni200 løsning så er det litt synd å hindre dens originale funksjon. Denne klatrer da over SMOK TCT og erstatter den som den beste temp-tanken akkurat nå.

Er det den beste sub-ohm tanken? Nei. Det er en gigantisk konge på haugen som kalles SMOK TFV4 så akkurat der kan ikke denne måle seg. Men som tempkontroll tank, så er denne utvilsomt den beste investeringen man kan gjøre akkurat nå.

Eneste man må være ekstremt påpasselig med er låsemekanismen som MÅ stå på OFF til enhver tid under bruk.

Veiledende pris: 340-380 kr

GiveAway!!
Oi.. Like før jeg glemte.. Vil du ha en? Bare skriv i kommentarfeltet under her din erfaring med temperaturkontroll så langt. Om du har en passende mod og hvorfor du kunne tenke deg en. Jeg trekker en vinner om 14 dager :)

Kommentering på Skypumpen er egentlig veldig enkelt. Klikk på «logg på som» -knappen og velg enten Facebook, Twitter eller Google f.eks så vil du automatisk få opprettet en bruker for Skypumpens diskusjonsfelter.

Spesifikasjoner

 • Laget i glass og rustfritt stål
 • Toppfylling
 • Låsemekanisme for skorstein
 • 22 mm bred og 76mm høy
 • Trinnløs enkel luftventil
 • Ni200 fordamperhoder (0.25 og 0.15

Pakkens innhold

 • Tank
 • 0.25 ni200 fordamperhoder (20-80w)
 • 0.15 ni200 fordamperhoder (20-100w)
 • Ekstra tetningspakker
 • Brukermanual
 • Atle Moen

  Ikke prøvd tempcontroll ennå, mest fordi jeg lurer om den er så bra som de sier. Gir den så mye mer smak enn vanlige subohmtanker?

  • Godt spørsmål! Og svaret er «nei/kanskje». Jeg foretrekker vanlig kanthal uten å bruke temperaturkontroll. Men hvos man kun sammenligner med andre tanker som tar i bruk ni200 så er denne så langt veldig god på både dampprodukson og smak.

   • Atle Moen

    Så med andre ord er det noe man må prøve selv for å finne ut om man liker det. ? Takk

 • Morten Haugerud

  Har ikke vært noe særlig stor fan av fordamperhoder/tanker.. men begynner å komme en del gode produkter de siste mnd at tror denne hadde vært gøy å få testet også :) liker ganske godt smoke tfv4 med TI hodene

  • Det er en spennende og utrolig rask utvikling. For bare 7-8 mnd siden så MÅTTE man drive med RDA og RBA for å komme i nærheten av hva disse nye tankene yter. Men nå så er jo du også helt sinnsykt rå på RDA, så da må man opp til TFV4 for å komme i nærheten av ytelse også hehe.

 • Magnus Holmedal

  Jeg kunne gjerne tenke meg en!
  Jeg har en passende mod, men har ikke fått testet temp kontroll noe enda.
  Toppfylling så ut som noe jeg kunne like.

  Btw… Syntes det var litt kult å se den uredigerte videoen og jeg ;)

  • Hehe! Jeg syntes den tok litt lang tid å laste opp til youtube. Men tenkte det bare var treigt nett :P Som om ikke det var nok så klarte jeg også å laste opp tabbefilmen til feil youtube konto etterpå.. Ikke helt min dag med andre ord lol.

 • Marit Hamborg

  Jeg har kun prøvd en tempcoil til kanger subtank minien. Har kontakt allergi til nikkel, så jeg har ikke turt å bygge med nikkel selv. Merker heldigvis ikke noe til allergien når jeg damper med nikkel. Synes det er behagelig å slippe å tenke på om det svir seg, noe som ofte kan skje med vanlig coil. Men nå vurderer jeg en dedikert tank til nikkel så slipper jeg å trippelsjekke ved bruk. Kjedelig å kjøre nikkel på watt…
  Ellers så må jeg få skryte av en flott blogg og gode videoer. Er så bra å ha en som er på norsk der ute. Jeg skjønner at det er mye jobb og hardt arbeid, men jeg håper du har tenkt å fortsette?

  • Takk for det! :) Og ja, ferdigfordamperhoder med nikkel fungerer helt greit, selv om man har ganske kraftig nikkelallergi. Eneste man må være ordentlig påpasselig med er å ikke tørrbrenne coilen. Nå skal det i utgangspunktet ikke være mulig om man har i rikelig med væske, men om det feilrapporteres ohm f.eks mellom tank og mod så kan det bli et problem. Selve giftstoffene avgis på ca 1468 grader celsius hvor den går over til gassform. Nikkel i seg seg smelter på nøyaktig 1440 grader celsius, men det er kun mulig om fordamperhodet er helt tørt.

 • Dan-Egil Skrikrud

  Jeg har nå brukt tempkontroll i ca 2.5 mnd,og er fornøyd med smak,damp og ingen svidde coil’er. Jeg bruker til daglig 2 stk Atlantis 2 med ni200 og en smok VCT med ni200,og av mod’er så bruker jeg The Foggin Sailor sin Blunderbuss,smok X cube 2 og IPV4S som alle er tempkontrollerte. Og kommer nok til og fortsette med tempkontroll??

 • Tor_Arne

  Mitt første møte med dampeverden var med en Evod fra Kangertech. Det varte ikke lenge før man fant ut at man ikke ble fornøyd og man følte at man sugde og sugde men det skjedde heller lite. Så en dag fant jeg Joyetech eVic VT 60W Startsett. Nå har jeg bare prøvd nikkel fordamperhodet som var med så jeg kan ikke uttale meg om hvordan den er med titan. I starten så ble jeg mektig overrasket hvor effektiv den var, men det er kanskje ikke rart når man tenker på hva jeg brukte før jeg fikk den. Etter en tids bruk, så føler jeg at den er litt slapp, batteri osv er helt greit, men ville gjerne hatt litt mere damp. Det er ikke noe jeg sier for at jeg liker og lage skyer, men jeg føler at det roer røyk suget mere da man får en større følelse på at man røyker. Har brukt alt fra høy PG til høy VG. Damper nå på rundt 290-300 C for og få litt damp. Hadde fordamperhodet vært litt mere effektivt så ville man kunne senke tempen og fått like mye damp. Jeg synes også at jeg får en metal smak etter at jeg har brukt den. Kan ikke forklare det på noen måte. Har også en eleaf istick 50w med Triton tank, som jeg kjører på watt mode og den har ikke den metal smaken og jeg vil vel også si at jeg synes at den har en renere og bedre smak en tanken på Evic. Det hadde vært veldig moro og prøvd en annen tank på eVic, for og se om det ville blitt mere futt i den og kanskje fått en bedre smak opplevelse. Noe jeg kommer til og gjøre bare jeg finner ut hvilken tank jeg burde teste. Til slutt vil jeg si at jeg elsker temp styrt mod, for meg er det den beste måten og dampe på, selv om smaken på den andre er bedre, noe som jeg håper jeg kan fikse med en bedre tank på eVic.

  • Den som fulgte med til evic vt var en mega-nedtur for min del. Det tok meg under et døgn å brenne fordamperhodet ad undas. Fordamperhodene har mye å si, og da tenker jeg spesielt på juicekanalene. Når det er så trangt i de CL coilene så skaper de problemer for seg selv. Små juicekanaler liker ikke veldig tykk juice, og samtidig så er det sub-ohm så man kan ikke bruke høy pg juice heller.. damned if you do, damned if you dont :/

 • Robert Lunde

  Har brukt TC på kanger sub mini, men syntes ikke det var så bra. Håper jeg vinner så jeg kan teste en bra TC tank ;)

  • Denne er i en helt annen klasse hvis man sammenligner med Kanger Sub tank. :D

 • Bjørnar Berntsen

  Har enda ikke fått testet ut TC, håper jeg er heldg å kan vinne en nå slik at jeg får testet det nå :)

 • Cid_TheOne

  Jeg må selv si at jeg har hatt blandet erfaringer med TC. Jeg har en eVic VT og Xcube 2 og en del tanker som er «kompatible» med TC. Min minst likte tank er nokk eGo One Mega (spesielt under tc),jeg vet mange liker tankene men selv ser jeg ikke helt sjarmen i de,og de har mye spit back. Jeg har 2 stk liggende i skuffa og der tror jeg nokk at de kommer til og bli. Mine to favoritt tanker med tc blir nokk TCT og Uwell Crown tanken,jeg har bare hatt crown tanken i en ukes tid men den vokser mer og mer på meg.Og jeg synes den har en fantastisk kvalitet til prisen. Jeg venter også spent på at de nye NI 200 coilene til TFV4 tanken blir sluppet. Så får vi se når Titan og resten av tfv4 coilene blir sluppet. Alt som står på siden til SMOK er bare «in the future» så hva det betyr må vi nokk bare vente å se :) Men med tempoet ting utvikler seg i nå blir det vell forhåpentligvis ikke alt for lenge til ;)

 • Jan Fredrik Kvam

  Kommentar vedr. TC (Temperature Control)….

  Rømte omtrent huset for å få tak i en Smok X-Cube II, av to grunner: Mer futt, og TEMPERATURE CONTROL featuren… Futt fikk jeg (så til gangs!), og TC fikk jeg også.
  (Tanken som skulle til pers var en splitter ny Kangertech Subtank Mini (versjon 2) – min 2. av den typen).
  Den første TC-coilen (Ni200 – nickelcoil) ble svartsvidd før 5. trekket var tatt. De første 3 trekkene var WOW! Så kom innstillings-fanden og tok meg, og sørget for at min nyervervede super-avanserte high-power-mod tok skikkelig – SKIKKELIG – kål på min nyinnkjøpte første erfaring med en Ni200 ferdigcoil til min nye Kanger subtank. Rart jeg ikke fikk blemmer i halve kjeften, egentlig!
  Men – heldigvis – jeg hadde kjøpt med Nickel-tråd fra tank-leverandøren, så – tiden tilbake til Toten gikk fortere enn den ville gjort med en intakt Ni200-ferdigcoil :P Her skulle den nye RBA-delen til pers, asap, med nickel-tråd…!

  Så, vel hjemme, var det eneste jeg hadde at dugandes materiale for Temperatur Kontroll (TC, på engelsk? ;-) ) – Nickeltråd, RDAer (drippere) og etpar RBAer (ReBuildable Atomizer?). Så – «selvsagt» gikk RDAene først ut – med katastrofalt resultat. Lite smak, «umulig» å få til en fungerende RDA med 2 coiler på decket. Lang story kort: Det prosjektet ble skrinlagt, da.
  Så: Ni200 coil på Kayfun V4en min – SELVSAGT :-) Joda, ble greit. Funket greit, men – verken mer/mindre/bedre/vondere smak enn på kanthal-coilene jeg har laget på samme tank.
  Til slutt: Kangertech Subtank mini RBAen (den jeg kjøpte – V2’en):
  BINGO! Har bare gått 2-3 uker, men – så langt, mht. TC:
  Kangeren funker gull for MEG – med MITT oppsett. Det sagt, så sitter det nå en Triton på X-Cube II’en min – med kanthal ferdigcoil. Mini’en står ved siden, som en god #2. For meg.
  Men – Temp.Control – til mitt bruk; God smak, nok damp, lang levetid på coils (ved riktig oppsett :P )

  X-cuben har blitt min nye følgesvenn, i dampeverdenen – INNOMHUS. Pga. fleksibiliteten, vekten. Utomhus: Mech eller en iStick 30 m/Kayfun4 (kanthal) :-)

  Neste moden jeg kjøper, er antakeligvis en iStick 40-TC (kun pga. omtaler). TC, om man vil, og nok effekt (mAh) til å greie seg gjennom en (kort) dag.

  Konklusjon: Dersom en nybegynner får GOD opplæring/veiledning hos leverandør, så tror jeg TC kan være way-to-go – og en måte å få god smak/damp på, uten å måtte sette seg inn i en elektrikers pensum (ohm/watt/volt).
  Om en nybegynner starter på «avanserte startsett» med Nicker-coiler, og beveger seg til coiler av andre typer (Kanthal eller NiChrome?) senere, tror jeg det blir en skikkelig a-ha opplevelse – både i positiv og negativ forstand :-)

  Jøsses så enkelt vi hadde det det, da vi gikk på butikken og kjøpte en 20-pakning og en fyrstikkeske…..
  Men herregud så mye bedre form man blir, og så spennende ny hobby man kan få, av å dampe i stedet :-D

 • Alexander Christensen

  Bruker tempkontroll per dags dato.
  Er fornøyd sålangt med min evic vt med mega tanke, men har virkelig lyst å prøve selvbygg med nikkel etter å ha lært angående rda og rta.

  Tempkontroll er sikkert framtida nå?

  • Vil kalle det en slags ny standard i hvertfall! Nøyaktig hvor nyttig det er, er jeg litt usikker på. Men sånn i utgangspunktet så er temperatur en veldig mye enklere innstilling enn både watt og volt. Utfordringen ligger i å finne en mod som er såpass enkel å ta i bruk med TC at det blir «enklere» og ikke bare mer komplisert.

   • Alexander Christensen

    Vil si meg bra enig i det siste har jeg falt tilbake for vw mye lettere å finne en sweet spot spør du meg :)

 • Inge Andreas Bunes

  har ingen erfaringer enda men har bestilt meg en vtev vt 60. ble litt skepist til den etter sin omtale om bla den lyden. men hørte den hos noen bekjente og måtte da le litt for meg selv. håper på å teste teme kontroll snart. helst med denne som du gir vekk.supre tester og blogg du har iallefall.

 • Sebastian Lipko

  Absolutt ingen erfaring med tc, men har bestilt dna200 så man får begynne et sted. Skal bestille litt ni200 og Ti. Er litt skeptisk om den blir bedre enn noen av mine builds, men får se

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper