Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: eLeaf iStick TC100W - Skypumpen

Omtale: eLeaf iStick TC100W

iStick TC100W

eLeaf imponerer stort med sitt nyeste tilslag til iStick serien. Låseknapp, fyringspanel, ekstra knapp for menystyring og mere til.

Produktet i denne omtalen ble levert direkte fra Joyetech France / MyVapors Europe for å lage en omtale. Produktet i seg selv har derfor ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler må anses som subjektivt, kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet eller være rettet opp i nyere utgaver.

INTRODUKSJON
iStick-serien har blitt enormt populær verden over og solgt i ekstreme antall. De første iStickene hadde et innebygget batteri og også hatt noe flauser her og der, men som har blitt rettet opp i nyere utgaver. Det siste halvåret så har de satset på produkter som bruker løse batterier i stedet, noe som både er tryggere og billigere i produksjon. eLeaf er et søsterselskap til Joyetech, som også produserer chips til andre velkjente merker, i tillegg til å ha egne produkter.

iStick serien inkluderer: iStick 20w, iStick 30w, iStick 50w, iStick TC40w, iStick 100w og iStick TC60w i den rekkefølgen, og det sier seg selv at med 7 utgaver i samme produktserie så er det mange som har knyttet iStick til sitt bryst. Vil også legge til at det også finnes en iStick Basic, men som fungerer litt annerledes enn resten av serien.

100W er et veldig godt kompromiss, og med denne modellen så har de heller valgt å satse på batterikapasitet enn å pushe 200w bare fordi det er mulig.

NYHET: iStick TC100W har nå en firmwareoppgradering som pusher modden opp til 120w.

P1000901_fixed

DESIGN OG UTFORMING
iStick TC100W er veldig annerledes fra resten av gjengen. Den har den klassiske «stripa» av glass, men det er egentlig det eneste som bærer en viss likhet. Den er litt mindre enn iStick 100w, men har samme type utforming, altså med godt avrundede kanter. Denne har to batterideksler, ett til hvert batteri og det går også an å få kjøpt løse batterideksler for å gi modden et annerledes utseende.

Den ene siden, eller den venstre for å være eksakt, fungerer også som et fyringspanel. Den er betraktelig smartere laget enn X-Cube 2 og man kan kun trykke inn den øverste delen. Jeg har aldri opplevd at den henger seg opp heller noe som jeg opplevde som et problem på X-Cube 2.

Jeg elsker at det har kommet en egen dedikert låsefunksjon for fyringspanelet/knappen. Dette øker sikkerheten betraktelig og man slipper å holde styr på eventuelle tastetrykkskombinasjoner fra mod til mod. Låsemekanismen er godt markert med to selvforklarende symboler.

Meny og -justeringsknappene finner man «nederst» på «racerstripa» hvor justeringsknappene er runde, mens menyknappen er avlang.

iStick Serien er de eneste moddene jeg har i samlingen min som har denne ekstra menyknappen, og jeg synes det er utrolig rart at ikke flere produsenter har tatt dette steget. Det er ingen tvil om at det er enklere å ha en egen knapp for menystyring enn å forholde seg til x-antall klikk på ditt, for så å trykke inn datt innen så og så lang tid.

På brukervennlighet så ligger eLeaf godt foran de aller fleste og rent ytelsesmessig så har de absolutt karret seg opp på et svært høyt nivå.

Modden har ellers en Micro-USB port i bunnen som kan brukes både til klattlading og oppgradering av firmware. Det er også noen luftventiler direkte til batteriene og til innmaten for å skape en viss luftgjennomførsel. Disse luftventilene er meget pent innlemmet i designet og blir nærmest en liten dekorasjon i seg selv.

P1000903_fixed

FUNKSJONER
Som jeg startet med innledningsvis så er 100w makseffekt noe som bør være nok for de aller fleste. Selv ligger jeg et sted mellom 45 og 80w med mine krevende RDA/dripper-bygg, og synes at det er mer enn nok. Selv om det finnes tanker som tåler effekter opp til 160w som f.eks SMOK TFV4. UWELL Crown eller Steam Engine.. så er det mye mer behagelig å dampe på under 100w, enn over. Dette er selvsagt litt en smakssak, men for å forlenge levetiden så er det smartere å legge seg så lavt som mulig, enn å kjøre høy watt bare fordi man kan.

For de som liker temperaturkontroll så kan denne modden skilte med absolutt nyeste teknologi og har støtte for Nikkel, Titanium, Stainless Steel. Den har også 3 memory TCR moduser for de som liker å fintilpasse dampeopplevelsen. Temperaturkontrollen er meget god og har fått et godt løft fra TC40 eller TC60.

I tillegg til TC-modusene så kan man også bytte til Bypass/Mech-mode om man ønsker å basere dampeopplevelsen på den naturlige volt-outputten som batteriene kan gi.

Batteriene er paralellkoblet noe som betyr at den har en lavere makseffekt, men til gjengjeld mye bedre batterikapasitet. Det er likevel en del feiloppfatninger når det kommer til serie og paralellkoblede batterier. Hvis man ser på det fra et rent mech/rå-teknisk synspunkt så er det svart hvitt hvor paralellkoblede batterier dobler batterikapasiteten, mens seriekoblede «forlenger» maks volt-output. Men det er også her folk begynner å blande kortene. På highend elektriske mods, så er det også en step up step down teknologi som fordeler belastningen på hvert batteri uansett om det er paralell eller seriekoblet og gir dermed også høyere batterikapasitet.

En fiffig detalj mens man er inne på batteriene, så kan man faktisk velge om man vil sette inn ett batteri (maks 75w) eller to batteriet (maks 100w). Modden bruker to batterier av typen 18650 og man bør ha et batteri som yter mer enn 25a.

P1000902_fixed

BRUK OG YTELSE
For de av oss som foretrekker full kontroll i form av Watt så egner den seg utmerket om man stort sett holder seg på under 100w. Batteriene varer lenge og på f.eks 80w så holder den fint gjennom et helt døgn med «normal» bruk. Har man enda enklere behov, altså med noe som f.eks GS Air eller Aspire Nautilus så vil den trolig vare i rundt 3 døgn før man må lade batteriene.

Den fungerer helt utmerket i de ulike TC-modusene, men jeg vil nå kanskje si at temp på Stainless Steel er det beste alternativet om man liker temperaturkontroll. TCR modusene er kjekke på tvers av hvilken wire som brukes, men er nok godt myntet på «nerdene».

Selve temperaturkontrollen er likevel fremdeles av 2. generasjon og ikke en «ekte» temperaturkontroll. Dvs. at den egentlig kontrollerer hvor fort coilen blir varm, og måler dette utifra mengden væske som befinner seg i absorberingsmaterialet. På 3.generasjons TC så er det en egen dedikert chip, hvis eneste oppgave er å lese av og regulere temperaturen. Som f.eks på en Asmodus Helve eller Minikin.

På grunn av menyknappen og låsemekanismen så er denne så enkel og trygg å bruke at jeg fint kan anbefale den også til nye boxmod-brukere. Som nybegynner så er det ekstremt viktig at man bruker tilsvarende modus til fordamperhodene som sitter i tanken. Nikkel og Titanium MÅ brukes hvert sitt respektive modus (Temp Ni, eller Temp Ti) og må ikke under noen omstendigheter fyres av på ren watt da det kan forårsake at metallet «smelter» og avgir farlige gasser.  Det tryggeste man kan gjøre er å forholde seg til tanker og fordamperhoder som er laget for bruk med ren watt. Å unngå dryhits er egentlig veldig enkelt, og man trenger egentlig ingen temp-modus for å unngå dette.

iStick-TC100W_09

KONKLUSJON
Etter min personlige oppfatning så er dette den peneste iSticken til nå. Den finnes i 3 forskjellige farger: Sort, Grått og Hvitt foreløpig og det at man kan bytte ut batteridekslene gjør at man kan skape mange spennende variasjoner.

Det jeg likevel er mest imponert over er hvor utrolig enkel den er å ta i bruk. Menystyringen fungerer utmerket, låseknappen er genial og fyringspanelet fungerer perfekt.

Batterikapasiteten er meget bra, men i likhet med veldig mange andre ting så gir batteriene seg omtrentlig på 36-40% noe jeg egentlig synes er litt høyt. På en annen side så er det ikke trygt at batteriene tømmes helt.

Som med alle andre mods med utskiftbare batterier så anbefaler jeg at man alltid bruker parrede batterier (Batterier kjøpt på samme tidspunkt av samme produsent og merke), og lader disse i en ekstern lader med skjerm som viser batterihelsen i form av strømstyrke eller spenning.

Det er absolutt null ulyder eller rasling fra noe som helst.

Dette er uten tvil den billigste og beste modden med to 18650 batterier akkurat nå.

Veiledende pris 485,-

Teknisk informasjon

Batteri 2 x 18650 25a (Medfølger ikke)
Fordamper Medfølger ikke
Standard 510
Materiale Rustfritt stål
Størrelse 52mm x 94mm x 23mm

Pakkens innhold

1stk eLeaf iStick TC100W
1stk Micro USB kabel
1stk Gaveeske
1stk Brukermanual
  • Kenneth Svensen

    Har bestilt meg en, kun $30 hos fasttech.com hvis man kjøper hvit. Sort og grå er $3-5 dyrere.

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper