Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Asmodus Helve! - Skypumpen

Omtale: Asmodus Helve!

IMG_1906

Leken og kraftig testosteronbombe fra utviklerne bak Snowwolf.

Asmodus er skikkelig i vinden om dagen. Etter storsuksessen Snowwolf, så har de ordentlig gitt gass, og pushet ut mod etter mod i imponerende hastighet. I tillegg til å produsere egne produkter så har de en omfattende distribusjonskanal som også inkluderer Sigelei, Pioneer4You, Playboy, Laisimo og BMI Beastmode.

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for vederlag fra Asmodus Distribution for å lage en omtale. Produktet i seg selv er derfor uten annonseverdi, og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser. Ting jeg påpeker som feil eller mangler kan være produksjonsfeil på akkurat min enhet og være rettet opp i nyere utgaver.

The Helve drives av en WEHE GX 120 chip og er den samme vi finner i Asmodus Minikin (Omtale følger). Utviklerne bak chippen har valgt å lytte til brukerne og i stedet for å prøve å pushe unødvendige 200 watt, så har de valgt å satse på batterilevetid og brukervennlighet. Jeg har sett svært få tilfeller hvor man egentlig MÅ over 120w. SMOK TFV4 triple coil kan fint kjøres oppi der eller over, men det er strengt tatt ikke nødvendig.

120w er et fint kompromiss. Man oppnår en sann effekt fra start til slutt og har et topp-punkt som er mulig å kjøre uten å stresse batteriene. Takket være denne nye tankegangen så økes batterikapasiteten med opptil hele 30%, noe som utgjør en god del ekstra timer. OLED skjermen er nydelig og svært crisp. Det er mulig å justere lysstyrken på skjermen om man skulle finne den for sterk/svak. I likhet med YIHI SX Chippene så er det et 5-trykks-kontrollpanel. Det er ingen presets noe som passer meg helt utmerket. Det er én fullstendig unødvendig funksjon endog, og det er å reversere kontrasten fra hvitt på sort, til sort på hvitt.

IMG_1903

Verdens første av sitt slag
.. og så begynner ting å bli interresant.. For det sitter faktisk enda en chip inni denne som har som hovedoppgave å lese av temperatur. Dette blir derfor verdens første mod som tar i bruk et Hyper Dual Chip -system. Batterikapasiteten er vesentlig forbedret, og i tillegg så har den et helt nytt system for temperaturkontroll.

Jeg sitter på svært lite informasjon om nøyaktig hvordan temperaturkontrollen fungerer. Men fungerer den slik som jeg tror, så endrer det hele gamet. Jeg frastår fra å kommentere dette noe ytterligere frem til jeg har litt mer konkret informasjon fra Asmodus. The Helve er fremdeles kun listet som en prototype under utvikling på Asmodus sine nettsider, og så langt har den kun blitt sendt ut for forhåndsomtale til et lite knippe med anmeldere. – 18. Jan. 2016

Jeg vil komme tilbake til nøyaktig hvordan temperaturkontrollen fungerer så fort jeg har litt mer informasjon. Foreløpig så tolker jeg det slik: Det er en helt ny type universal temperaturkontroll som faktisk tar utgangspunkt i temperaturen på wiren uansett hvilket metall som blir brukt. Det er en annen tilnærming enn den vi så i iJoy Asolo eller Dicodes. Men igjen.. jeg tør ikke påstå noe med sikkerhet før jeg har litt mer informasjon.

Ergonomisk formet for maksimal komfort
Det første man legger merke til er det spesielle utseendet. Å trekke paralleller til en joystick eller et lekevåpen-skjefte gjøres i et blunk. Den leveres sammen med et hylster som åpenbart er inspirert av hylstere til våpen. Det er også en versjon i kamuflasje-mønster noe som forsterker dette inntrykket ytterligere. Uansett hva man tenker den ligner på så vil jeg nok ikke anbefale å faktisk ha den i beltet, da det KAN oppfattes som et kamuflert våpen under genseren eller t-skjorta. Ting som minner om et kamuflert våpen er ulovlig i visse deler av verden, og har medført at uskyldige barn og voksne har blitt utsatt for skyteulykker.

Nok digresjon.. The Helve har en unik passform og føles utrolig godt i hånda. Den er kanskje litt stor, og personer med små hender vil nok føle at den er litt for stor. En annen ulempe er at skjerm og knapper sitter på den ene siden, så om man holder den i venstre hånd så vil man hverken se skjermen eller knappene. Det er et slags gummieloksert belegg som gjør den «myk og god». Man slipper følelsen av «kald metallboks» og ubehagelige kanter.

Formen gjør desverre at man må sette den på et flatt underlag når man setter den fra seg. Jeg kan ikke sette den i sofaen lent mot armlenet f.eks uten at den detter overende.

Et veldig stort minus er at det ikke er noen USB-port. Med en såpass god chip så burde det vært mulig å oppdatere firmware. Spesielt siden den tar i bruk en helt ny teknologi som garantert har et par ting som kunne vært forbedret.

Det generelle inntrykket
The Helve er en utrolig spennende mod, og at den har det lille ekstra er det ingen som helst tvil om. Det mest imponerene er hvor lenge batteriene varer. Temperaturkontrollen, uten å si noe mer sikkerhet, er trolig en av de mest avanserte og revolusjonerende løsningene til dags dato. The Helve er verdens første mod som har en dedikert chip hvis eneste funksjon er å lese av og regulere temperaturen.

Hvis du ikke liker utseendet eller utformingen av The Helve så kan jeg røpe at en langt mer tradisjonell mod kalt «Minikin» også fra Asmodus på vei som bruker nøyaktig samme chip. Minikin vet jeg med sikkerhet kommer til norske forhandlere. The Helve er nok litt mer usikkert, men i likhet med alle andre lønnsomme bedrifter så styres markedet av etterspørsel.

Jeg sitter igjen med et inntrykk av at vi har noe helt unikt og enestående på vei. Det er ikke nødvendigvis akkurat denne modden, men chip-systemet er noe som trolig vil revolusjonere industrien og sette nye standarder.

Følgende spesifikasjoner har jeg klippet og limt inn fra Asmodus.com. Så lenge The Helve er merket som protoype-stadie så kan og vil disse spesifikasjonene endre seg fortløpende.

Product Specifications:

 •  Chip mode: GX120
 • Battery: 2*18650 high rate flat battery
 • Wattage Range (VW MODE with support for SS wire): 5.0 Watt-120.0 Watts
 • Wattage Range (TC MODE): 5.0 Watt-60.0 Watts
 • Zinc alloy body construction with comfortable rubberized coating
 • Atomizer Ohm Range: 0.1 Ohm-2.5 Ohm
 • Temperature Control Range: 212℉-572℉/100℃-300℃
 • Max Output Voltage: 7.5 Volts
 • Output Peak Current: 35.0 Amps
 • Output Voltage Range: 6.4 Volts-9.0 Volts
 • Input Peak Current: 35.0 Amps
 • Display Operating Current: 25mA
 • Standby Current: <350uA
 • Standby Time: 10S
 • Vaping Time: 10S
 • Work Efficiency: 94%
 • Will include a high quality protective holster for keeping this beauty safe when you are on the go.
Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper