Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Arctic Tank - Skypumpen

Omtale: Arctic Tank

IMG_1707

Oh happy day! Arctic Tank er her! Et stort skritt i riktig retning. Smartere konstruksjon og vanvittig dampproduksjon.

Kampen om den beste dampproduksjonen er i gang. Første kvartal av 2015 har hatt mer nyvinning enn hele 2014 hadde totalt. Tidligere denne måneden postet jeg en anmeldelse av SMOK Vct Pro som fikk 4,8 stjerner. Spørsmålet nå blir da: «Kan Arctic Tank nå like høyt eller få enda bedre score?» La oss ta en nærmere titt!

Jeg fikk tilsendt Arctic Tank uten vederlag fra Dampshop.no for testing. Den har derfor ingen verdi for meg, og omtalen er 100% oppriktig og personlig.

Solid konstruksjon

Kun 4 deler å skru sammen. Glasset sitter helt fast i chimney og selve konstruksjonen.

Glasset sitter meget godt på konstruksjonen og forhindrer lekkasje uten å ha synlige O-ringer. Da jeg publiserte artikkelen for første gang trodde jeg ikke at glasset kunne skrus ut, men etter å ha mottatt brukerkommentrer i NDS sitt forum på Facebook ble jeg gjort oppmerksom på at det var mulig.

Det er ingen synlige o-ringer som holder glasset på plass. Disse er plassert under selve metallet slik at den ser mer sammensatt ut.

Fordamperhode med massivt juiceopptak
Fordamperhodet til Arctic TankI ferdig-fordamperhodet er det en massiv åpning rett inn til bomullen. Dette resulterer i at coilen får direkte tilgang på store mengder juice som har stor innvirkning på dampproduksjon og aroma.

Det sitter en 0,5 ohm coil i tanken rett fra boksen. Den er merket med BTDC som står for Bottom Turbine Dual Coil, og skal fungere i et spenn fra 30w til 80w. Dette betyr selvsagt at du kan utelukke enkle spinnere og andre mods som ikke leverer MINST 30 watt.

Jeg liker ikke selve utviklingen med at man stadig trenger å oppgradere mods (batterier). Selv iStick 50w blir litt puslete. Acme iJoy har nok mer tatt et skritt i riktig retning og er første sub-ohm tank som kan fyre helt ned på 5 watt.

Det følger også med en coil på 0,2 ohm som skal opereres på en skala fra 20-100 watt. (0,2 ohm er det laveste man kan gå med flere typer boxmods inkludert iStick 50w)

Setter RDA’en på hylla
Når det kommer til dampproduksjon og aroma så kan Arctic Tank lett parkere RDA’ene dine. Dampproduksjonen og aromaen er helt overlegen, og sjansen for tørrbrenning er minimal da juicekanalene sørger for optimalt juiceopptak. Selv juice med høyt PG innhold yter meget bra og er fullt brukelig noe jeg ble svært overrasket over. Man kan riktignok ikke ta like lange trekk med høy PG juice som man kan gjøre med høy VG-basert juice.

Denne leveres ikke med en RBA base og jeg tror faktisk ikke at jeg kunne ha laget en bedre coil selv, så selv om muligheten kommer så er det trolig noe jeg bare vil legge fra meg. I likhet med Vct Pro så er denne generasjonen av fordamperhoder helt unike og setter en ny standard.

Jeg er ikke narkoman altså.. lover!

Meget smal juicepåfylling
Det er bunnpåfylling og du trenger ikke bekymre deg for at glasset løsner når du skal fylle på, dette er et ekstremt stort pluss som allerede nevnt. Men dette betyr også at det er særdeles mer knotete med påfylling i likhet med eGo ONE tanken. Du bør ha en opptrekkssprøyte eller en nåletube for å ikke få noe juice i luftehullet. De «runde» plasttutene som ofte sitter på juiceflaskene er bare å glemme og fjerne. De vil ikke gi deg en «trygg» metode å fylle på.

God luftkontroll
Den trinnløse luftkontrollen er meget god. Men det aller minste luftinntaket er likevel gjort gjennom 4 luftkanaler, så er du fan av veldig trangt trekk så er nok dette en liten nedtur. For de av oss som elsker lange lungedrag så er luftkontrollen helt fantastisk og gir deg et bedre trekk enn de aller fleste tanker kan levere.

Helt grei størrelse

FV. Kangertech Sub-Tank Nano, Aspire Nautilus med Webbed metalltank, Arctic Tank fra Horizon-Tech og SMOK Vct Pro

FV. Kangertech Sub-Tank Nano, Aspire Nautilus med Webbed metalltank, Arctic Tank fra Horizon-Tech og SMOK Vct Pro

Det ser ut til at 22mm er den nye standarden. Tanker med større diameter ser ut til å bli helt borte fra markedet. Selv har jeg aldri vært noe særlig fan av MEGA versjoner og tanker på 24mm+. 22 mm gjør at tanken passer på det aller meste av mods uten se dumt ut. Hele tanken inkludert driptip er produsert i 304 rustfritt stål og har en matt finish. Dette gjør fargenyansen noe annerledes enn f.eks Nautilus og Vct Pro.

Prisen hos Dampshop.no er kun 339 kr (!)

Dette er en langt billigere lanseringspris enn f.eks Delta 2 og Kanger Subtank hadde da de kom på markedet. Her får du altså da helt vannvittig mye tank for pengene.

Jeg har også prøvd Arctic Tank på en vanlig eGo ONE og ble svært overrasket over hvor godt de passet sammen. Størrelsesforskjellene til side så ytet den særdeles godt. Jeg gleder meg som en unge til eGo ONE Mega på 22mm som da vil gjøre overgangen helt sømløs.

For å svare på spørsmålet i ingressen: Med en total score på 4,9 kommer den faktisk enda bedre ut i test enn SMOK Vct Pro.

Stor takk til Dampshop.no som sendte meg denne flotte tanken!

Funksjoner og spesifikasjoner:

  • 510 gjenger
  • 22mm diameter
  • Kan brukes med effekt fra 10w til 100w
  • Produsert i 304 rustfritt stål
  • Glasstank (Pyrex)
  • 2,5ml kapasitet for dampvæske
  • 4 justerbare lufteventiler
  • Coil produsert med kanthal fra USA
  • Bruker 100% organisk bomull

Teknisk informasjon

Type Sub-ohm tank
Volum 2,5 ml
Standard 510
Materiale Stål, Pyrex glass
Fordamperhode 0,2 og 0,5 ohm

Pakkens innhold

1stk Arctictank fra Horizon
1stk 0,2 ohms coil
1stk 0,5 ohms coil
1stk Drip-tip
Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper