Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Kommentar til VG's oppslag om røyk-abstinens - Skypumpen

Kommentar til VG’s oppslag om røyk-abstinens

Fordelene med å gå over til damping.
I dag kunne vi igjen lese at E-sigaretter ikke hjelper på røyk-abstinens i Verdens Gang. Slike artikler er ikke bare synsing og fjas, men også direkte uansvarlig.

Bare i Norge alene kan vi telle noe rundt 50 000 mennesker som har stumpet røyken og gått over på det svært mindre helseskadelige alternativet e-sigaretter. Når Verdens Gang hevder at alle disse folka gjør det feil og bør holde seg til røyken, så er det som et slag i trynet.

Å begynne med e-sigaretter bringer tilbake veldig mange av kroppens naturlige funksjoner etter røykeslutt. Bedre smak, bedre luktesans, sunnere tannkjøtt og generelt bedre helse.

Røykeslutt er ikke enkelt. Munnspray, tyggegummi og plaster har bevist gang på gang å ikke være effektive metoder. Dette måles veldig enkelt… folk fortsetter heller å røyke.

Noen klarer å stumpe røyken på dagen
Damperne vokser i tusentall hver eneste dag, og omvendingen kan skje momentant. Storrøykere som har prøvd absolutt alle andre mulige virkemidler uten håp klarer endelig å legge fra seg den livsfarlige røyken..

Å lese overskrifter som «Ikke lettere røykslutt med e-sigaretter» blir da fullstendig missvisende og nærmest oppfordrer alle disse menneskene å fortsette å røyke i stedet.

Røyksuget er ikke noe som bare «går over». Røyking er svært avhengighetsdannende på langt flere nivå enn kun nikotinen. For mange er røyken en slags «bestevenn» som har fulgt en gjennom hele livet. Vært med på oppturer og nedturer, og vært en trygghet. En skulder å lene seg på, og en premie for godt arbeid gjennomført.

Overgangen til dampen er et helsemessig bedre alternativ. Punktum.

IFLScience – So Your Teenager is Vaping E-Cigarettes. Should You Worry?
Aftenposten Viten – (Sett inn produkt her) er livsfarlig!Dagens Næringsliv – Ordet dampe (vape) er årets ord.

Vi trenger DIN historie.. Del din erfaring med overgang til dampen i kommentarfeltet under!

Skypumpen er en uavhengig nettside om damping. En slags blogg i et litt utvidet format. Skypumpen er foreløpig kun i et BETA-stadie, men en offisiell lansering er rett rundt hjørnet.

 • Kommentarfeltet er åpnet! Oppfordrer til saklig debatt.

 • Kristin Elisabeth Rosøy

  Jeg var en slik røyker som fikk panikk om jeg var fri for røyk. Jeg brukte alle friminuttene som lærer på å løpe ut for å rekke å ta noen trekk. Jeg hadde aldri tid å vente på bagasjen når jeg kom av flyet, måtte ut å røyke først.

  Helt ærlig så trodde jeg aldri jeg kom til å klare å legge røyken på hylla.

  For fire år siden bestilte jeg av ren nysgjerrighet noen cigalikes fra en kinesisk nettbutikk. De var ikke all verden, men de startet noen tankeprosesser hos meg om å slutte. Etterhvert oppgraderte jeg utstyret til noe litt bedre. 23 februar for over tre år siden kuttet jeg røyken fullt og helt.

  Jeg dampet 18 mg nikotin det første året, gikk ned til 12 og i dag damper jeg 6 mg. Det er ingen tvil i min sjel at det er dampen som hjalp meg til å slutte og som har hjulpet meg til å ikke begynne igjen.

  Jeg slet med langvarig hoste, årlige halsbetennelser og elendig lungekapasitet. Disse plagene forsvant på dagen da jeg sluttet og har ikke kommet tilbake.

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper