Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Joyetech eGrip OLED 30w

Omtale: Joyetech eGrip OLED 30w

eGrip OLED colors

eGrip OLED er en alt-i-ett damper som er både diskré og brukervennlig.

Selv om jeg ser på meg selv som en godt avansert og viderekommen damper, så er det veldig deilig å bare ha noe helt enkelt en gang i blant eller bare bytte til et produkt som varierer dampeopplevelsen.

eGrip OLED eller v2 som noen kaller den, er rett og slett genial om man bare er klar over hvilke begrensninger og problemstillinger den kan ha.

eGrip er først og fremst laget med tanke på brukervennlighet og at den er såpass hendig å ta med seg overalt. Fordi den ikke har en større regulerbar luftventil så egner den seg mest i situasjoner hvor man trenger et trangt trekk og bruke munn-til-lungedrag. Hvis jeg er utendørs så foretrekker jeg absolutt trekk av denne typen fordi at det kan bli litt «for luftig» å ta i bruk noe med vid åpen lufting. Eller så er det såpass diskrét at jeg ikke behøver å bekymre meg for å sjenere mine omgivelser.

Produktet i denne testen ble levert av MyVapors Europe fritt for vederlag for å skrive en omtale. MyVapors er en offisiell distributør av Joyetech og eLeaf produkter for det europeiske markedet.

Den har ikke den største tanken i verden, men det er mer enn nok når man er på farten og har muligheten til å bare fylle på når man sitter stille. Ferdigcoilene CS og CL er ganske så sparsommelige på juice uansett at sjansen er stor for at man kun trenger å fylle på en gang om dagen.

eGrip påfylling

Enkelt påfyllingslokk
Påfyllingen er såpass enkel at det i seg selv blir en meget fornøyelig oppgave. I likhet med den første utgaven så er det et lite lokk på siden som man rett og slett bare vipper opp, og så har man to små hull som kan brukes til påfylling. Jeg vil absolutt anbefale å bruke en nåletube eller opptrekkssprøyte når man skal fylle på e-væske sånn at det ikke blir masse gris. Det er to hull av den enkle grunnen at det ikke skal oppstå et vakuum eller en luftboble som gjør påfyllingen grisete. Selve luken har fått en magnetsikring og en tetningspakke som holder den tett nok til å trygt kunne ha den i lomma.

eGrip_Oled_06

Multifunksjonshjul
Det er et multifunksjonshjul på siden av modden som fungerer både som fyringsknapp og som justeringshjul. Så lenge man trykker den «rett inn» så fungerer den helt utmerket, men jeg har lagt merke til at dersom man trykker litt på «skrå» så kan man aktivere justeringen av watt/volt ved et uhell. Så dette er noe som man er nødt til å være klar over.

Justeringen er forsåvidt utrolig selvforklarende. Du vrir den mot venstre for å senke, og mot høyre for å høyne. Veldig enkelt. Du kan velge mellom volt og watt ved å trykke 3 ganger på fyringsknappen. Watten kan justeres fra 5-30 watt. Sjansen for at du kommer til å bruke noe mer enn 15 watt med ferdigfordamperhodene er særdeles liten, men har du RBA-basen så har du faktisk muligheten til å kunne kjøre denne på full effekt uten problemer.

Fordamperhoder
Det finnes 3 typer baser/fordamperhoder til denne. Hvis du har kjøpt CL eller CS versjonen så vil også CLR fordamperhodene til eGo ONE passe!

CS har et ganske godt juiceopptak og er på 1.5 ohm noe som gjør at egner seg godt for de som tar munn-til-lunge. Denne coilen egner seg best med juice som har et relativt høyt PG-innhold. Jeg vil ikke anbefale å bruke juice med veldig høyt VG-innhold til denne. Du bør holde deg mellom 8-20 watt eller 3.5-5.5 volt. Får du nok futt av 12 watt, så ikke gå høyere bare for moro skyld.

CL er den nyeste versjonen og denne er på 1.0 ohm. Juicekanalene er veldig små og dette gjør selve juiceopptaket ganske dårlig. Selve effekten kan minne litt om eGo ONE tankene, og har også derfor omtrentlig samme begrensninger. Juice med høyt PG innhold er nok mest egnet, men lange trekk kan også føre til at coilen tørrbrenner seg. Jeg vil nok anbefale CS versjonen over CL utgaven for de aller fleste. CL kan brukes mellom 8-20 watt, men jeg vil nok si at sweetspot er på 15w. Du kan også kjøre ren volt-output mellom 2.9 og 4.5 Volt.

RBA-base er også tilgjengelig for de som foretrekker å vikle egen coil og veke etter egne preferanser. Denne anbefales kun til viderekomne brukere som har grunnleggende kunnskaper om strøm og hvordan damping fungerer rent teknisk. RBA-basen er nok også mest interresant for de som tar direkte lungedrag. eGrip OLED 30w er ikke spesielt godt egnet for sub-ohm, men den vil fyre av coiler ned til 0,4 ohm og er sannsynligvis eneste gang man kan få behov for 25-30 watt.

OLED skjermen
Skjermen viser veldig grei informasjon. Du vil til enhver tid se hvilken watt den er stilt inn på, volt-output og motstanden på fordamperhodet. Om du foretrekker volt-output fremfor watt, så kan du endre dette ved å trykke 3 ganger på fyringsknappen / multifunksjonshjulet. Du vil også se at innstillingene endrer seg øyeblikkelig når du vrir på hjulet.

Generelt inntrykk
eGrip_Oled_04
eGrip OLED 30w er en utrolig hendig liten sak, og den er en veldig fin erstatter for de enkle lange sylinderformede startsettene. Den krever litt mer teknisk innsikt enn startsettene fordi man kan justere effekten. Når det er sagt så har jeg ingen betenkeligheter med å anbefale denne til viderekomne-nybegynnere som leser seg godt opp på informasjon.

Luftgjennomførselsen er veldig begrenset noe som trekker det generelle inntrykket litt ned. Luftventilen sitter på bunnne av modden, noe som gjør at dersom man holder den litt «feil» så tetter man luftventilen noe som kan føre til et ganske ubehagelig tørrtrekk. Jeg pleier f.eks alltid å ha en lillefinger under modden for å ha et stødigere grep. Dette kan jeg ikke på denne og jeg blir nødt til å holde den på en litt annen måte. Du kan justere luftventilen fra «trangt» til «veldig trangt» ved å justere skruen som sitter i bunn.

Som nevnt i starten av denne artikkelen så er eGrip OLED 30w perfekt om man bare er klar over hvilke begrensninger som den har.

Spesifikasjoner

  • 5-30W Variabel Effekt
  • Innebygd 1500mAh oppladbart batteri
  • Airflow kontroll (liten skrue)
  • Utskiftbare fordamperhoder
  • Kompakt
  • Størrelse: 46.4mm x20.4mm x99.5mm
  • 3,6 ml Kapasitet Tank
  • Kan brukes under lading
Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper