Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: IPV4 Boxmod - Avansert high-end tempmod

Omtale: IPV4 fra Pioneer4You

IMG_1888
Stor og klønete, men etter å ha initiert den for bruk av forhåndsinnstillinger så fungerer den overraskende bra.

IPV4 ble levert av Dampoteket.no fritt for vederlag for å gjøre en omtale. Produktet har derfor ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på mine preferanser og personlige erfaringer.

Selve videoomtalen er under bearbeidelse. Jeg har fått et nytt kamera, men mangler noen veldig vesentlige deler for å kunne gjøre ting bra, som en ekstern mikrofon og et nytt stativ. Jeg vil oppdatere denne saken så fort den er ferdig. Jeg har en del produkter i kø, så det begynte å haste å få denne omtalen ut. Jeg har likevel hatt denne til testing i litt over en uke, så jeg mener at jeg har samlet nok informasjon til å kunne gjøre en grundig omtale.

>> Kjøp IPV4 fra Dampoteket.no for 919,- <<

Hva du finner i boksen
Forutenom selve modden så finner du en god brukermanal som forklarer de ulike modusene og forhåndsinnstillingene. Denne forklarer også hvordan temperaturkontrollen fungerer. Det kan ta litt tid å stille inn og sjansen er stor for at du vil trenge å dra den frem flere ganger. Videre finner vi en liten infoflyer fra Asmodus Distribution som tar for seg distribusjon og logistikk for IPV produktene, Sigelei og Snow Wolf.

Det følger også med en USB-Kabel, men denne kan kun brukes til oppgradering av firmware. Det står at denne kabelen skal kunne brukes til lading, men det ser ikke ut som at det faktisk fungerer. Jeg har sett litt på andre omtaler og det er flere som slår fast at den ikke kan lades gjennom en USB løsning. Den kan derimot lades med en 9v lader, men denne følger ikke med. (!) Den enkleste måten å lade denne på blir derfor å bare ta ut batteriene og lade i en ekstern løsning.

Design
IPV4 sizeDenne er veldig stor og klønete. Den sitter ganske løst i hånda, selv om det er et tynt silikonbelegg på batteridekselet. Jeg håpet egentlig at denne delen var av imitert skinn, eller et annet materiale som gjorde den «mykere» å holde. Effekten ble ganske motsatt og den «kiler» litt i hånda om man ikke holder den hardt nok. Den har noen litt rare og unødvendige design-elementer som ikke virker helt ferdigtenkt. Sømmene stikker litt ut og har noen mellomrom her og der. Min samboer syntes faktisk at denne var veldig fin, så det sier jo at smaken er som baken.

Den har luftehull til batteriet på undersiden av modden samt en usb-port. Denne kan foreløpig kun brukes til oppgradering av firmware. Ellers er det en 510 kobling i toppen som gjør den kompatibel med det aller meste. Fyringsknappen er rask og responsiv og + og – knappene er svært solide og fungerer godt.

Målene er:
108 mm høy, 5,8 mm bred og 26mm dyp. Den veier kun 125 gram uten batterier, noe som gjør den relativt lett.

>> Kjøp IPV4 fra Dampoteket.no for 919,- <<

Funksjonene
IPV sx330Denne modden bruker en Yihi sx330 v4s chip, noe som betyr at den har 5 forskjellige forhåndsinnstillinger som du kan stille inn. Du blar gjennom disse og stiller dem inn ved å klikke på fyringsknappen, så på + knappen for å bla gjennom de ulike forhåndsinnstillingene så på – for å endre. Så setter du opp watt med + knappen, og – for å senke. Akkurat dette kan virke litt tungvint, men det er faktisk en utrolig smart funksjon, som gjør at du slipper å endre innstillinger fra tank til tank for hver gang. Den store ulempen med akkurat dette er at det kan virke litt unødvendig og litt mindre «enkel og brukervennlig». Når det er sagt, så er denne modden kanskje mest beregnet for de som er ute etter noe litt mer avansert enn en iStick og Sigelei f.eks

Du finner også en tempkontroll, som kalles for «joule-mode». Denne finner du frem til ved å trykke på fyringsknappen 5 ganger, og så vil du kunne velge mellom Power (watt) og Joule (temp). Du kan velge om du vil vise gradene i Fahrenheit eller Celsius. Jeg vil faktisk anbefale å bruke Fahrenheit, siden den er litt mer presis enn Celsius, men dette er selvsagt en personlig preferanse fra min side.

Ytelse
IMG_2427Det er ikke noe negativt å si på selve ytelsen. Dette er en knallsolid mod når det kommer til ytelse. Justering fra 5-100 watt med mulighet for 5 forhåndsinnstillinger. Måler og fyrer av motstand fra 0.1 til 3 ohm. Magnetsikret batterideksel.

Hvis IPV4 hadde blitt lansert tidligere i år, så hadde den vært det beste du kunne fått tak i. Men med så mange high-end mods på markedet akkurat nå, så taper nok IPV4 kampen mot f.eks Evic VT, Sigelei 150w og Yihi SX Mini.

Generelt inntrykk
Det er aldri noe gøy å gi en negativ omtale, men når det er så mange elementer som trekker den ned, så har jeg ikke noe annet valg om jeg vil beholde statusen som en profesjonell damper og anmelder.

IPV4 virker rett og slett litt uferdig, og i sammenligning med IPV3 så virker denne som en nedgradering… Selv om den har noen åpenbare oppgraderinger som temperaturmodus og presets.

BatteriHvis det er noe jeg vil trekke frem som veldig positivt, så er det selve skjermen og chippen. Skjermen er utrolig crisp og forhåndsinnstillingene funker fjell. Den koster ca halvparten av hva en Yihi sx mini gjør, noe som gjør den langt mer rimelig, men i akkurat dette tilfellet så går det desverre på bekostning av kvalitet.

100 watt holder for de aller fleste, men med to 18650 batterier så burde det vært mulig å kjøre 150w slik som IPV3.. Høyere watt betyr nødendigvis ikke bedre, men det var likevel en snodig ting å begrense når det er snakk om et nyere produkt fra samme produsent.

Denne koster 919,- hos Dampoteket i skrivende stund, noe som er en helt grei pris når det er snakk om såpass høy kvalitet på selve ytelsen. For meg så havner denne litt i gråsonen og jeg er litt usikker på hva jeg egentlig kan bruke den til. Den er hendig å ta med seg på tur fordi at batterikapasiteten er såpass god og at skjermen er såpass crips at den er lett å se i selv dagslys. Men Størrelsen gjør den desverre litt for stor til å være hendig på farten.

Til å ligge på en omtrentlig samme pris som en Sigelei 150w og som en Evic VT så blir nok denne litt for spesielt interreserte og fans av SX3** chips.

>> Kjøp IPV4 fra Dampoteket.no for 919,- <<

 • Jan Arild Gjemble

  Syns det er viktig å nevne at det har vært noen eksemplarer som under gitte forutsetninger/hendelser har kortsluttet med det resultat at det har vært batteriventilasjon og brente chips. Nå skal det sies at det virker om dette skjer om man skrur opp for å komme til innmaten og at et lite filmdeksel på undersiden av lade-chip flytter på seg som i sin tur fører til kortslutning.

  Mange har også nevnt at display er vanskelig om ikke umulig å lese i dagslys/sollys pga. den mørke speilfilmen over displayet :)

  Ellers en flott presentasjon av IPV4 :)

  • Den speilfilmen tok de bort i v2 (eller endret fra første batch) Skjermen er nå utrolig crisp og synes veldig godt både ute som inne :)

 • Pingback: Leverandørlogg - Skypumpen()

 • Pingback: Omtale: SnowWolf 200w!()

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper