Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Hva er et dampetreff?

Hva er et dampetreff?

dampetreff
Jeg har vært på mitt første dampetreff i dag. Helt ærlig så var jeg veldig nervøs og usikker på om jeg skulle dra. Heldigvis ble jeg beroliget av flere i NDS sin brukergruppe på Facebook, men nervene var likevel der.

Jeg er en gammel Twitter-veteran og har vært på en del «tweetups» hvor folk på Twitter møtes i virkeligheten. Slike tweetups har ofte innebært veldig mye alkohol og sterke personligheter. I begynnelsen syntes jeg det var helt ok fordi jeg sørget for å være sørpe full selv ganske tidlig på kvelden.. Etterhvert så ble dette et element jeg ikke lenger ble så glad i og trakk meg mer eller mindre vekk fra Twittersfæren selv om jeg hadde over 7000 følgere.

Et dampetreff var heldigvis en helt annen opplevelse..
Damping, og lidenskapen rundt selve hobbyen og livsstilen kvalifiserer mer til et slags «kreativt forum» eller «nisjetreff». Folk er interreserte i å lære og dele kunnskap. Jeg har vært med madammen på strikketreff, og det er nok litt mer i den duren. Folk deler oppsett, juice og betrakter hverandres utsyr.. uten at det blir en tissekonkurranse.

Vi møttes ganske tidlig på GrapeVine Bekkestua. Noen tok en pils, andre drakk kaffe og tok seg en matbit. Selve atmosfæren ble derfor veldig intim, men likevel inkluderende. Nå er vel kanskje ikke selve konseptet med et dampetreff den direkte årsaken, det er vel mer folka som denne hobbyen og livsstilen drar med seg. Dette er godt voksne folk som alle har noe til felles. Vi har alle sluttet å røyke og funnet et alternativ som fikk oss til å stumpe røyken så og si på dagen. Når man er godt inni dampeverdenen og tatt det til seg som en livsstil så er man stadig ute etter å lære noe nytt og utvide horisonten littegrann.

Så til dere som sitter litt på gjerdet og er litt skeptiske til å treffe folk dere aldri har møtt, så har jeg bare én ting å si; Bare gjør det.. Du vil treffe folk med ulikt kunnskapsnivå, og det er en genuin lærerik opplevelse. Alle har den samme interessen, og selv om vi har forskjellig utstyr og meninger om hva som er best, så utfordrer det deg til å steppe litt ut av komfortsonen og prøve andre løsninger som fungerer veldig bra for andre.

Følg med på hvor det arrangeres dampetreff her:
Dampetreff i Norge (Facebook gruppe)
Norsk Dampselskap (Facebook gruppe)

Sjekk hvor det er tillatt å dampe her: Denne listen kan være utdatert og vi (Dampshop og jeg) prøver å holde denne relativt oppdatert, men det kan ta litt tid å få gjort endringer. Denne tjenesten er i et super-Beta-stadie og det er enda ikke sikkert om det vil bli en tjeneste som blir tatt i bruk og tilgjengelig.
–  DampOK

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper