Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Hva er en RDA eller Dripper? - Skypumpen

Hva er en RDA eller Dripper?

Yep RDA 2
Noe av det første du legger merke til når du begynner å dampe og blir oppmerksom på ny informasjon, er ordet Dripper eller RDA-forkortelsen. Men hva er det?

En av de tingene som irriterte meg mest da jeg begynte å dampe var hvor utrolig tekniske folk måtte bli når de forklarte ting. Forkortelsene ble slengt ut i hytt og gevær og det dukket ofte opp diskusjoner frem og tilbake  som bare forvirret meg enda mer.

Hvis folk ikke klarer å forklare noe slik at selv bestemor forstår, så kan de det ikke godt nok.

En dripper er en veldig liten tank hvor man selv lager varmeelementet. De finnes i veldig mange størrelser og variasjoner. Drippere er først og fremst egnet for de som har tatt damping til et helt nytt nivå og er interessert i hobby-aspekteret.

«Grei måte å teste nye smaker»
FREAK_SS-3Grunnen til at folk sier at det er enkelt å teste nye smaker på en dripper er fordi at den ikke kaster bort store mengder juice når du tester. På en dripper så kan du dryppe noen få dråper rett i bomullen i varmelementet og få en helt klar følelse av aromaen til juicen. Når du vil teste en ny juice, så tar du bare bort bomullen og trer i en ny. Det anbefales å tørrbrenne selve varmeelementet / coilen / kanthalen uten at bomullen er i, for å fjerne eventuelle juicerester. Noen avanserte typer bomull kan tørrbrennes i prosessen, men billig og bra bomull er ikke veldig vanskelig å få tak i. Selv foretrekker jeg ofte FirstPrice sin bomull siden den er helt fri for parfyme og ikke minst; Billig.

Selv om ordet er Dripper, så betyr det ikke at det f.eks er en automatisk «drypp-funksjon» i tanken. Det finnes, men det er ikke en standardfunksjon. Selve ordet «drip» referrerer mer til at man manuelt drypper i akkurat nok juice til å fukte bomullen i stedet for å fylle på en hel tank.

Nå blir det litt mer teknisk..

(Hvis du har skjønt poenget, så ikke les resten av guiden da det kan forvirre deg. Har du ordentlig lest teksten over dette avsnittet så vet du allerede hva en dripper er. )

RDA står for Rebuildable Dripping Atomizer
Men du kan tolke det på flere andre måter også. Rebuildable; Lage eget varmeelement Rewickable; Bytte bomullen ReUsable: Kan brukes flere ganger til forskjellig formål.

Hvordan bruke en Dripper?
En dripper må praktisk talt fylles på for hver dampesesjon du har. For nybegynnere så er dette en totalt unødvendig prosess og vil bare komplisere til det punkt at man kanskje totalt mister interessen. Hvis du bare er interresert i å dampe, få ut litt damp og ha en helt grei smak så sjekk ut vår guide til nybegynnerutstyr.

En dripper har som regel minst 3 deler. Base, tankseksjon, toppseksjon og en driptip/munnstykke. I mange tilfeller er toppseksjonen og tankseksjonen i én form. Du kan få kjøpt ferdiglagde coils som forenkler prosessen med en RDA betraktelig. Det er ingen skam i å velge lettvinte løsninger, og du velger selv hvor engasjert du blir. Hvis formålet er kun å teste smaker på en enkel måte, så er det ikke nødvendig å lage coiler selv.

En avansert guide til RDA vil bli postet litt senere. Jeg ser ingen grunn til å bli mer teknisk i denne artikkelen, da formålet er å bare enkelt forklare hva en Dripper er og hva det er godt for.

 • Paul Vollen

  Jeg ser helt klart fordelen ved dripper om man skal smake på nye juicer. :) Men når verken smak eller nikotininnhold kan sammenlignes med det man får i en ‘vanlig’ tank, , er vel noe av hensikten borte?
  Mener; hvis man tester en smak med 3 mg nikotin i en dripper og liker den så godt at man vil ha den i en tank, hvilken tank og hvilken nikotinstyrke skal man da velge for å finne igjen smaken fra dripperen?
  Eller blir alternativet å fortsette med dripper?

  Jeg har ennå, etter over et år med damp ikke funnet ‘min’ smak. Men har to ulike som jeg foretrekker i mangel av en god. Jeg kjører kun på store Kangertanker da jeg ikke ‘gidder’ å fylle tanken ofte, men skjønner at jeg nok bør coile opp dripperen jeg har liggende nesten ny og ubrukt. :)

 • Pingback: RDA Cloudchasing for viderekomne()

 • Pingback: Intro til RBA - Innkjøpsliste()

 • Pingback: Omtale: EhPro Revel RDTA()

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper