Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Fremtidens damping - Hva kan vi forvente?

Fremtidens damping – Hva kan vi forvente?

futureogvaping
Nei. Jeg skal ikke synse noe om lovreguleringer, full legalisering eller forslag til en politisk retning. I dag skal jeg heller rette et lite blikk mot hva jeg tror vi vil se i løpet av 2015 når det kommer til utstyr.

Her er min spådom for hva vi kan forvente oss i nærmeste fremtid.

Tankseksjon

RBA – Festehull, smartere deck og sluse?
Rba kommer aldri til å forsvinne. Vi har allerede sett at de tankene som har mulighet for RBA er de mest populære blant viderekomne dampere. Det vil trolig bli enda bedre byggedeck og smartere måter å feste selve wiren. Festehull med skruer fungerer fint, men jeg tror nok vi vil se smartere løsninger. Lemo 2 f.eks har en fin løsning. Ellers vil det nok bli mer og mer fokus på selve juicekanalene som pr. dd er for sære når det kommer til mulig lekkasje eller tetning. Jeg ser for meg en slags form for «sluseløsning» som automatisk stenges når den ikke er i bruk.

Vifte i selve tanken?
Det har kommet mange gode løsninger på «varmekontroll» når det kommer til selve dampen. Som kjøleribben på UD Zephyrus, «spiralen» som sitter i munnstykket på den, og luftventilen som finnes på VCT Pro.. Men hvorfor er det ingen som har puttet en fysisk vifte inni luftrøret til nå? En vifte som rett og slett har som eneste funksjon å dra mer luft gjennom ventilene og produsere enda mer damp på korte trekk. Turbo RDA er en dripper som har gjort nettopp dette, og den fungerer best når det er små luftehull. Så at vi kommer til å se dette på vanlige tanker blir derfor ganske sannsynlig.

Smartere påfylling
Lemo 2 og Zephyrus har forstått det. Muligheten for å fylle på tanken uten å demontere den er noe vi trenger mer av. Men begge disse har likevel faren for å skru fra hverandre hele tanken, eller løsne glasset og dermed forårsake lekkasje når man fyller på om man ikke er forsiktig. Dette er en fare jeg ikke tror vi kommer utenom med det første, men et «lokk» man kan vippe av og på i topp-cappen er noe jeg er helt sikker på at vi vil se mer av, og i smartere løsninger. En fysisk ribbet «knapp» f.eks som man kan vri på og åpner påfyllingshullet..Hvorfor ikke?

Smartere «vanlige» tanker
Jeg skal ikke si at det ikke finnes mange «vanlige» tanker. For det gjør det… i drøssevis, du har bare aldri hørt om dem fordi at det er få av dem som egentlig er «bra». Det beste vi kommer akkurat nå er Aspire Nautilus og GS Air, og selv de fungerer «så som så». De er kjempefine for de som tar munn til lungetrekk, men for de av oss som helst vil ha litt mer damp og smak, så er det lungedrag som gjelder og da blir disse vanlige tankene for dårlige. Så hvorfor kommer det ingen revolusjonære ting på dette markedet? Hvorfor kommer det ikke flere tanker med fordamperhoder som finnes godt på pluss siden OG i sub-ohm variant? Luftventilen er jo allerede der for å bestemme selve trekket.

Mods og batterier

Lengre batterilevetid
Batterilevetid er alltid noe som stadig vekk kommer opp til diskusjon. Problemet er at avanserte løsninger trenger mer strøm, og batterier går raskere tomt for strøm. Dette er noe vi har sett med aboslutt all annen teknologi. Bare se på mobiltelefonene vi har. Likevel forventer jeg at vi ser en eller annen slags form for «sparemodus» snart. Det finnes mods med «dvalemodus», men dette er ikke det jeg tenker på.

Touchscreen
Touch og juicefingre fungerer dårlig. Det vet jeg godt fordi jeg har iPad :P Men at vi kommer til å se smartere chips og bedre skjermer er helt sikkert. Mange av batteriene på dagens marked har f.eks puffcounter, klokke, tempkontroll osv. Men hva om det ble mulig å laste ned «apps» til modden? Apps som kunne håndtere disse tingene på en grafisk penere måte? Ikke umulig, men da tror jeg vi kommer til å se en helt ny prisklasse som ikke egner seg for hvermannsen. Det blir i hvetfall ikke like aktuelt å gå til innkjøp av 2-3 stk i måneden. Men at det dukker opp en «iPhone» og en «Samsung» snart ser jeg ikke på som umulig. Altså en absolutt førsteklasses mod med «alt» forberedt på fremtidens tanker, som kanskje koster 5-6000 kr, men også vil kunne vare i et års tid eller mer.

Bedre temperaturkontroll
At det går an å regulere temperaturen, uansett hvilken wire som brukes er rimelig å anta blir «normalt». Hvis vi skal tro ryktene så er Innokin ITC den første til å kunne gjøre nettopp dette. Men at dette blir en standard på alle nye generasjoner av boxmods er veldig sannsynlig.

100% støyfrie
Så og si alle mods på dagens marked har en eller annen slags irriterende lyd om man bare lytter godt nok. Om det så er pipelyden til en spole eller rattlesnake-lyden når man kjører på høy watt. Dette er noe jeg tror det kommer bedre løsninger på og som blir helt lydløse. Den slags teknologi finnes allerede i praktisk talt alle andre tekniske duppeditter, så her er det et stort rom for forbedring.

Bedre skjermer generelt
LCD og OLED fungerer helt fint, men høyoppløselige skjermer behøver ikke koste for mye med dagens teknologi. At vi snart får skjermer hvor vi kan sette et bakgrunnsbilde eller se andre animerte visuelle elementer er ikke for mye å be om. Det finnes et lite knippe med mods som lar oss endre grafikken til nå, og det er særdeles begrenset på hva som støttes.

Bluetooth, WIFI og Apps
Jeg tror vi kommer til å se noe «standardisert» programvare eller chips som kan kobles sammen med en PC eller Mac. Joyetech sitt MyVapors program er en god pekepinn, men på langt nær godt nok. Jeg håper også på en enklere måte å oppgradere firmwaren på utstyret sitt selv. Rent teknisk så er det mer enn nok strøm i to 18650 batterier til å kunne drifte et langt mer avansert operativsystem. Alt som trengs er smartere chips og bedre skjermer.

Hva tror du? Hvilke ting skulle du likt å se på fremtidens utstyr?

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper