Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Omtale: Freemax Starre

Omtale: Freemax Starre!

FreeMax Starre

På jakt etter en høyeffekts sub-ohm tank som rett og slett bare «virker»? Utrolig at noe så bra har gått såpass stille i korridorene..

Denne tanken har vært på markedet i 3-4 måneder allerede, og den har også kommet i en v3 utgave som har et litt annerledes topplokk og ny ventilert driptip, men er ellers helt klin lik og fungerer på nøyaktig samme måte. Det har også kommet en Starre Pro versjon som har luftventiler og ni200 fordamperhoder.

Produktet i denne omtalen ble levert fritt for vederlag av Dampshop.no. Produktet har derfor ingen annonseverdi og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser.

Sjekk ut Skypumpens offisielle videoomtale her:

«Alle» har hørt om sub-ohm tankene til Horizon, Smoktech og Aspire.. men Freemax Starre? Nope. Denne har gått utrolig stille i korridorene og den er på ingen måte en «vanlig» ting å se folk poste bilder av. Årsaken er trolig at den ser ganske anonym ut og er helt gimmick-fri.. Den bruker hvite gjennomsiktige o-ringer så rent fargemessig så er den ei heller noe gjør den til et ordentlig blikkfang.

Jeg er faktisk ganske sikker på at dersom den hadde tatt i bruk røde eller sorte o-ringer så hadde den solgt mye bedre. Så hvem sin skyld er det egentlig at den ikke har «tatt helt av»?

Først og fremst så er Freemax et veldig lite selskap, og de har ikke hatt noen produkter fra tidligere av som har slått spesielt godt an, så markedsføringsbudsjettet er trolig på et absolutt minimum. Det som overrasker meg er at dette faktisk var verdens første tank som tok i bruk dual vertical coils i en sub-ohm løsning.. og likevel så er den ikke mer annerkjent.

Enda en forklaring er trolig at den ble lansert på omtrentlig samme tidspunkt som Arctic Tank, VCT Pro og Sense Herakles. Disse tre tankene har fått utrolig mye omtale både før og etter lansering, og de druknet trolig en håndfull med andre tanker som var minst like gode om ikke bedre. Denne tanken har blitt omtalt av hele stjernelaget på YouTube og fått svært gode karrakterer, så sånn sett så burde den ha vært en ekstremsuksess.

Men la meg nå bli ferdig med å unnskylde for at i hvertfall ikke jeg har lagt merke til denne før.. La oss ta en titt på hva denne tanken faktisk har å tilby.

>> Kjøp Freemax Starre hos dampshop.no for 329,– <<

Utseendet
Freemax Starre Snowwolf
Som nevnt så har denne et ganske anonymt utseende. Driptip, topcap og tankseksjon er veldig anonymt og BAAAM.. så kommer den massive basen med en gigantisk luftventil med små nagler over hele. Etter en ukes tid i bruk så er dette noe jeg har blitt utrolig glad for. Luftventilene er utrolig enkle å justere og når den trenger en påfylling så bidrar disse naglene og stoppfunksjonen i luftventilen til at man får et særdeles godt tak. Demonteringen kunne rett og slett ikke vært enklere. Selv om den ikke har doble synlige teningspakninger så sitter den utrolig godt sammen der den skal gjøre det, men er samtidig meget enkel å demontere.

Noe kinkig påfylling
Den kan være noe kinkig å påfylle på grunn av hvordan «skorsteinen» er plassert. Dette gjør påfylling uten en nåletube eller opptrekkssprøyte relativt umulig. Men å demontere tanken for påfylling kunne ikke vært enklere takket være stoppfunksjonen i luftventilen og naglene i basen.

Et ekstremt tørst fordamperhode
Freemax Starre DVC Coilhead
Dette er muligens den tanken jeg har som sluker mest juice. Juicekanalene er regelrett massive og selve formen minner veldig om Atlantiscoilene. Det er 4 store juicekanaler som sørger for et absolutt optimalt juiceopptak. Atlantis og Triton har et lignende type juiceopptak, men jeg synes ikke at hverken Atlantis eller Triton utnytter dette til det fulle. Selve fordamperhodet er av typen Dual Vertical Coil og var verdens første av sitt slag.

Fordamperhodet er plassert slik i tanken at den får direkte tilgang på all juicen som er i tanken uten å bli forhindret av «slusesløsninger» eller annen måte å «regulere» juiceopptaket på. Sånn sett så er den veldig oldschool, og det er ikke mulig å endre på selve juicetilførselen. Men etter å ha testet 20-30 sub-ohm tanker det siste halvåret så er regulerbar juicetilførsel egentlig noe som bare har irriteret meg.

>> Kjøp Freemax Starre hos dampshop.no for 329,– <<

God og fyldig smak
Man skulle tro at det ikke var så mye forskjell fra tank til tank når det kommer til smak, men det stemmer rett og slett ikke. For å få en riktig og god smak, så trenger tanken å:

  1. Ha et kraftig fordamperhode med et uforhindret rikelig juiceopptak
  2. Ha en skorstein som tar fullt utbytte av kondensen
  3. Ha en luftgjennomførsel som går gjennom coilen og ikke tar omveier til munnstykket

Denne tanken har alle disse tingene… og det forundrer meg stadig at ikke flere produsenter har skjønt dette. Men dette kan ha sine ulemper også. Denne tanken produserer særdeles varm damp, og det er ikke noe som passer for alle. Det er ingen kjølesystemer plassert noe som helst sted, hverken i selve driptippen eller i topcappen, men det skal ikke mer til enn en kjøleribbe eller bare bytte ut munnstykket for de som ønsker å få en litt kjøligere damp. Freemax Starre Pro Tank har forøvrig disse tingene, så den er verdt å holde utkikk etter for de som foretrekker muligheten til å kunne kjøle ned dampen litt mer.

Freemax starre Snowwolf

20-100 watt
Fordamperhodet som allerede var fastmontert var på 0.25 ohm og jeg har kunne kjøre den helt opp til 80 watt uten å merke noen brentsmak. Dette har selvfølgelig vært litt varierende ettersom hvilken juice jeg har hatt i.. for utfordringen med sub-ohm tanker er å finne en juice som både er tykk nok til å ikke brenne seg, men være tynn nok til komme gjennom juicekanalene. Siden juiceopptaket på denne er What-You-See-Is-What-You-Get så gjør det ting utrolig enkelt. Jeg er egentlig litt overrasket over at jeg ikke har opplevd noe lekkasje what-so-ever på denne fordi den er konstruert på denne måten.

Med 0.25 fordamperhodet så skal den i hvertfall takle helt opp til 100w dersom man finner en juice som er vennlig på en slik temperatur. 0.5 ohms fordamperhodet som følger med skal helst holde seg innenfor 20-60 watt. Jeg har funnet en sweetspot på 0.25 på 60 watt og 36 på 0.5.

Jeg anbefaler likevel som en regel å alltid starte lavt på effekten og så heller øke om det ikke føles «nok». Aldri start i toppen av skalaen bare fordi man «kan». Juicen har også utrolig mye å si og det er ikke veldig mye ferdigjuice på markedet som takler veldig mye høyere enn 70-80 watt på det høyeste.

Starre Pro Tank
Freemax har nylig lansert en slags oppgradert utgave med luftventil i topcappen og mulighet for ni200 fordamperhoder som da også skal gjøre denne kompatibel med tempkontroll. Pro utgaven er utvilsomt en penere tank, men jeg er samtidig litt redd for at de «ødelegger» det gode de har gående med Starre.

Konklusjon
Sannsynligvis en av de beste rene sub-ohm tankene på markedet etter min smak. Dampen blir fryktelig varm, og det er ingen måte å kjøle denne ned med mindre du mikser og trikser litt med deler som du enten må plukke fra andre tanker, eller kjøpe eksternt.

Den er ikke veldig pen, men den gjør jobben sin utrolig godt. Påfyllingen er sånn akkurat passe kinkig, men dersom man bare har en god opptrekksprøyte eller en nåletube så er det absolutt problemfritt.

Hvis jeg skal sammenligne denne med min topp 5 kåring medio Juni, så vil jeg trolig flytte denne til en andreplass etter Zephyrus.. Den utkonkurrerer lett Arctic Tank, Sense Herakles og VCT Pro når det kommer til ren ytelse, men pga. den klønete påfyllingen og anonyme utseende så mister den noen små poeng.

Dampproduksjonen er helt massiv og utkonkurrerer de fleste.

>> Kjøp Freemax Starre hos dampshop.no for 329,– <<

Freemax Starre

Teknisk informasjon

Type Sub-Ohm tank
Volum 5 ml
Standard 510
Materiale Stål, Pyrex glass
Fordamperhode Utskiftbar, sub-ohm

Pakkens innhold

1stk Freemax Starre sub-ohm tank
1stk Fordamperhoder 0,25 ohm
1stk Fordamperhoder 0,5 ohm
1stk Reserve glass
Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper