Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 En ny opplevelse av en gammel mod - Skypumpen

En ny opplevelse av en gammel mod

Paul Vollen oppdager nye ting ved SMOK Xpro m80. De aller fleste kjenner m80 som en av de første masseproduserte moddene med mer enn 50 watt. Men hvor mange fikk egentlig med seg at den også har temp og mech mode?

Innlegget i sin helhet er skrevet av Paul Vollen som gjesteskribent på Skypumpen.no – Alle uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser.

Jeg innrømmer gjerne at jeg er lat..
Vel hjemme fra en to ukers ferie på en av Middelhavets fantastiske øyer, kommer jeg hjem og gidder hverken pakke ut eller vaske det jeg har brukt av dampeting i ferien.

Jeg bruker den modden og den tanken jeg hadde med meg i lomma da jeg startet hjemturen. Tilfeldigvis var det SMOK XPro M80. Tanken var innsausa og bomullen helt klart mørkesvart allerede før jeg reiste fra øya. Den trengte en vask og jeg studerte tankstativet mitt for å se om jeg kunne finne noe spennende som var reint.

2015-08-22 23.25.07
Valget falt på en Lemo2. Rein og ganske tom, men med nye coiler og ny veike. Der sto den, i bakerste rekke. Tindrende klar til å bli brukt.

Nå må det også nevnes at jeg har aldri lært meg å lese manualer eller å sette meg inn i hvordan ting skal brukes for å få best utnyttelse av ting. Jeg pakker det ut, ser på det og tar det i bruk. Det går som oftest bra. (Kjenner du deg igjen?)
Jeg hadde derfor aldri satt meg inn i de ulike modus som det viser seg at en M80 egentlig har og hvordan de virker. Men erfaringen har lært meg at 5 klikk er «PÅ.»

Som sagt, Lemoen sto der i stativet, klar til bruk og jeg fylte den med en mystisk juice jeg hadde kjøpt i en bakgate, en mørk kveld, på en øde øy langt fra alfarvei. Skrudde skruen i tanken og satte den på SMOKen og sjekket hvor mange Ohm den viste. – Ohm er det eneste jeg bryr meg om på mine tanker. Jeg regulerer alltid antall Watt etter antall Ohm.

«Antall Ohm» er kanskje en utrolig amatørmessig måte å bruke uttrykket på, men ok. Jeg er en dampeamatør. -Paul Vollen

2015-08-22 23.37.51

0.11 Ohm og 75 Watt ble heftig.

Lemoen fikk 1.1 Ohm på displayet og siden jeg visste at den møkkete tanken jeg hadde lagt til vask ga 1.2 Ohm og SMOKen sto på 20 Watt, fyrte jeg og tok et realt magadrag. Det skulle jeg ikke gjort. Dry Hit er bare fornavnet. Jeg visste at juicen var 50/50 og het caramel, men dette smakte mye annet enn karamell.

En kjapp kontrollsjekk på displayet viste meg at jeg trenger nye briller. Tanken viste ikke 1.1, men 0.11 Ohm og den godeste M80’en hadde stilt seg om og fyrte på Mech Modus. En test viste 75 Watt. Som damper er jeg delvis klar over at VG/PG gir ulik konsistens på juice og at en tjukk juice tåler mer watt enn en tynnere gjør. Min nyinnkjøpte bakgatejuice var 50/50, det visste jeg. Iallefall var den ganske så tynn som melk omtrent.  Jeg kommer trolig aldri til å finne ut av hvorfor det skjedde, men hva som egentlig hade skjedd er logisk. Jeg hadde ikke lest manualen. Åpenbart hadde SMOKen funnet ut at jeg trengte litt mere futt og byttet modus helt på egen hånd. Fantastisk at en mod veit bedre enn brukeren, ikke sant?

2015-08-22 23.53.25

0.4 Ohm er brukbart på det meste.

Manualer er vanligvis ikke akseptabelt lesestoff her i huset, men til tider må selv far sjøl krype til korset.

Litt leiting i skuffen med ymse etter at jeg ikke fant manualen i originalesken som står i hylla. Shit, ikke der heller. Men google fant litt.

Jeg fant fort ut at M80 er en knakanes bra mod etter at jeg har hatt den i noen måneder og kun brukt den i Watt-Mode. Hmm… Spennende. Jeg satte på en tank med 0.4 Ohms coil og i Mech-Mode ga den 32 Watt. Med coil på 1.1 Ohm ga den 12.5. Snedig. Jeg fikk plutselig en annen opplevelse av både smak på juicen, bruk av ulik coil og ikke minst en helt ny opplevelse av M80.

Mech-Mode er helt topp også de gangene jeg har en feit juice og en dripper og vil kjenne på en ny smak. Temp-Mode er garantert utrolig kjekt å ha når jeg en vakker dag investerer i en dertil egnet tank.

En liten sjekk på nettet forteller meg at jeg allerede har tanker som kan bygges om og brukes på Temp-Mode. Kanger sin Subtank Plus har faktisk ferdige coiler. Bare å dytte inn en og kjøre løs med samme smak og temperatur på hvert eneste drag. Helt til batteriene må lades.

Ifølge kommentarene gir Temp-Mode bedre smak og mindre sjanse for dry-hits. (Dry-hits er noe drit. – Egen erfaring.)

Men en nikkelcoil på 0.15 Ohm må da både drikke juice og spise batterier? Når en enkelt coil i tillegg koster rundt 150 kroner, har jeg en til visshet grensende mistanke til at jeg ikke bestiller noen slike før påske iallefall. Eller en titaniumcoil. Mine kunnskaper om materialers pris sier at titanium er dyrere enn nikkel. Derfor kommer jeg trolig ikke til å sjekke priser på titaniumcoiler i nærmeste framtid.

Jeg satt og trykket litt vilt mellom de ulike modus som finnes på min velbrukte, men nyoppdagede XPro og ble snart klar over at det jeg trodde var en ‘vanlig’ mod, faktisk er en ulv i fåreklær. Eller rettere; en Caddilac i Skoda-drakt.
Når dette er skrevet blir jeg sittende og bla litt på Skypumpen.no og finner en  Unboxing og omtale av XPro M80  Litt flaut å måtte innrømme at den hadde jeg faktisk ikke sett.

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper