Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 De 10 Dampevettsreglene! - Skypumpen

De 10 Dampevettsreglene!


Dette er selvfølgelig en helt uhøytidelig liste, og er ikke tilknyttet til direkte lover og regler. Lista er laget med tanke på respekt for andre, ansvarlig damping og av sikkerhetshensyn.

I kampen for dampen, så ønsker vi minst mulig regulering av dampen, og friheten til å velge selv står høyest på lista. Å kjempe mot feilinformasjon og skremselspropaganda er kanskje noe av det viktigste. Damping er et klart bedre alternativ enn røyking og Skypumpen ønsker å bidra i kampen for å spre riktig budskap. Disse dampevettsreglene har et 100% velment budskap.

1. Det er helt ok å begjære naboens dampeutstyr
Man lærer noe nytt praktisk talt hver dag når man er en del av et aktivt dampe-community. Ikke vær redd for å spørre om ting som ser spennende ut. De aller fleste dampere er mer enn villige til å la deg prøve og fortelle om både fordelene og ulempene med hva de har.

2. Det ER fullt før det renner over
-05-17 kl. 15.41.07
Selv om en tank rommer 4,5 ml så trenger du ikke fylle helt opp.. I de aller fleste tilfeller, så er det bedre å fylle i 0,5 ml mindre for å unngå at det kommer noe væske inn i luftehullet og skape unødvendig mye kondens og vakum.

3. Ikke kjør opp watt bare fordi du kan
Det er ikke noen konkurranse i å dampe på høy watt. De aller fleste vanlige tanker klarer seg helt fint på 7-9 watt. Prøver du å fyre opp en Nautilus eller GS Air på 20 watt+ så er sjansen stor for at du får en særdeles ubehagelig opplevelse. Selv nyere Sub-Ohm tanker som Arctic Tank og VCT PRo kan helt fint putre og gå på 20 watt, selv om de tåler helt opp til 100w. Lavere watt er mer skånsomt for batteriet, sørger for at utstyret ditt får høyere levealder og minsker risikoen for overbelastning eller brente fordamperhoder.

4. Ikke lade uten oppsyn
Ladepose til batterierDette gjelder spesielt innebygde batterier. Å lade over natta uten ordentlige forhåndsregler kan potensielt være veldig farlig. Å kjøpe en Ladepose koster rundt 39,- og sørger for at du kan lade modden din sikkert. Dersom uhellet ordentlig er ute kan en ladepose sørge for at en evnt. brann ikke sprer seg og brenner huset til grunne. Sørg for at du har en ordentlig lader til løse batterier. Ikke gå for billige løsninger.. Du bør ha en lader som bruker uavhengige ladekretser og som automatisk oppdager ulike batterityper. Ladere som automatisk stopper ladingen når batteriet er fullt er også ekstremt viktig.

5. Unngå e-væske med lukt utenfor hjemmet.
Selv om damping er et helt klart bedre alternativ til røyking for helsa, så er det helt greit å ta hensyn til andre når det kommer til lukt også. For de som har sensitive neser så er det ikke nødvendig å forpeste lufta med en ekstrem sjokolade, vanilje og jordbærlukt. DU synes kanskje at dette er helt topp hjemme, men ute blant folk så er sjansen stor for at det er til sjenanse for andre.

6. Ikke ta deg til rette på trass
Vaper selfieHusk at kampen for dampen er et kollektivt mål. Det gjelder ikke bare deg. Hvis det er et «Røyking forbudt»-skilt, så bør du gå utifra at damping også er forbudt. Hvis du er usikker, så spør heller om det er ok. Og hvis du får et nei, så er det ikke nødvendig å lage noe oppstyr ut av det. Det siste vi trenger er negativ omtale av dampen fordi at noen bare tar seg til rette.

7. Ikke blås damp rett på andre mennesker eller dyr
Selv om dampen er praktisk talt ufarlig, så er likevel «skyen» til sjenanse for andre og kan være direkte plagsomt og frekt. Jeg husker folk på 90-tallet sa at dersom noen blåste røyk i ansiktet på deg, så betød det at de var forelsket i deg. Dette var totalt sprøyt da, og like sprøyt i dag med dampen. Det er rett og slett totalt unødvendig. Folk har rapportert om allergi om ulike aspekter rundt juice og damp, så det må da være mulig å ha litt normal folkeskikk.

8. Hold utstyret ditt rent og behandle med omhu
Sørg for at det ikke ligger juicerester rundt senterpinnen på modden din. Ikke kast den veggimellom og sørg for å rengjøre tanker med jevne mellomrom. For å få best mulig smak og effekt fra tanken din, så bør du rengjøre for hver gang du i det minste bytter smak. Det er ikke nødvendig å bruke kraftige rengjøringsmidler for å vaske utstyret. I de aller fleste tilfeller så holder det med varmt vann. Vil du være på den sikre siden så kan en ultralydvasker være noe for deg.

9. Barn og unge er et Nei Nei.

Husk at damping er en kollektiv kamp. Vi vil helst unngå at utstyret vårt blir ulovlig.

Det er 18 års aldersgrense på alle produkter som inneholder nikotin. Selv om damping er mye bedre enn røyk og snus, så er det ikke ok å promotere damping til barn og unge. Hvis de allerede har begynt å røyke eller snuse, så er første målet å bruke dine erfaringer for å få dem til å slutte med de lastene.

10. Ha det moro!
Damping bør være moro. Synes du prosessen med påfylling er kinkig, eller juicen smaker no drit.. så SPØR OM RÅD! Sjansen er enorm for at det finnes dampere og juice som er mer appelerende til deg. Hvis du kun ser på dampen som et røykesubstitutt så er sjansen overhengende for at du faller tilbake på røyken. Når du finner ordentlig brukerutstyr og en juice du liker, så er sjansen mye større for at du klarer å kutte røyken totalt, gå kraftig ned på nikotin og bli kvitt nikotinavhengigheten fullstendig.

Hva synes du om disse dampevettsreglene? Er dette noe som de fleste bør kunne forholde seg til? Skriv en kommentar i feltet under! Du kan logge inn og kommentere med Facebook og Twitter bla. Klikk på «logg inn» Eller «kommenter som», så får du muligheten til å kommentere med ønsket metode!

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper