Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Skypumpen tester DanSmoke!

Skypumpen tester: DanSmoke!

 

B10yiMOCIAAFKOqLitt overraskende så fikk jeg tilsendt en startpakke fra DanSmoke for å gjøre en omtale. Resultatet overrasket meg litt.

Produktet i denne omtalen fikk jeg tilsendt fra DanSmoke fritt for vederlag. Produktet har derfor ingen annonseverdi, og mine uttalelser er basert på personlige erfaringer og preferanser.

Som hardcore profesjonell damper, så går man normaltvis «aldri» tilbake et skritt. Man jakter alltid større og bedre utstyr, som på en eller annen måte overgår det man har fra før. DanSmoke ble riktignok et skritt tilbake, men det er helt urettferdig å skulle sammenligne slike cigalikes med mer avansert utstyr.

«Skypumpen innrømmer å ha vært for kritisk til DanSmoke og Cigalikes generelt. DanSmoke og Cigalikes har så absolutt et marked og det er hverken bedre eller dårligere enn andre løsninger, bare annerledes. Det er ikke alle som er klare for skrittet mot mer avansert utstyr, og det er man nødt til å akseptere».
Les Skypumpens VLOG med mer informasjon om cigalikes og hvorfor også de må kjempes for å beholde.

De siste undersøkelsene fra SSB sier at så mange som 500 000 nordmenn har prøvd e-sigaretter, hvorav 100 000 er ukentlige dampere, mens bare 50 000 er daglige brukere. Dette forteller meg at inngangsporten for noen har vært et dårlig alternativ eller at de har fått mangelfull informasjon.

NB!. Oppdatert 4. Januar 2016 – Sjekk Skypumpens videoomtale her:

 

Men la oss ta en nærmere titt på DanSmoke
IMG_1814Selve innpakningen er er ganske stilig og jeg fikk et slags silikonfutteral med ett batteri og tre forskjellige smaker. Utenpå boksen står det at dette skal tilsvare ca 75 sigaretter. Hvis jeg akkurat hadde gått over fra røyk til dette produktet så hadde jeg trolig blitt ganske imponert fordi at det faktisk fungerer.. (fungerer betyr ikke at det er kjempebra, men at selve konstruksjonen holder og gjør det den sier). Det er ingen fyringsknapp på en DanSmoke. Du tar den enkelt opp til munnen og tar et trekk rett fra «filteret», deretter vil den selv produsere damp mens et blått tøfft lys tennes i den andre enden. Akkurat dette gjør at det kan føles ganske likt som å ta et trekk av en vanlig sigarett, noe som kan være veldig positivt for «vane og kjede-røykerne».

Man må ta DanSmoke og en Cigalike for hva det er. Det er én av mange forskjellige typer damputstyr og det er svært subjektivt hva man selv foretrekker.

Oppbygningen til en DanSmoke
Den har omtrentlig samme størrelse som en vanlig sigarett. Dette er en utelukkende en «Cartomizer» variant, og du kan kjøpe ekstra ampuller med et ganske godt utvalg av smaker. Disse bytter du ganske enkelt ut ved å skru den tomme ampullen/munnstykket av «batteriet» og så bare skrur på en ny en. Ampullen fungerer også som et munnstykke, så her får du et helt nytt munnstykke for hver bytting, noe som kan være praktisk av ulike årsaker.

images

Én ampull varer i drøyt en times tid med kjede-damping. Men batteriet går omtrentlig like fort og det er ingen mulighet for å lade denne på farten med mindre du har med deg medfølgende kabel og har tilgang til en stikkontakt. I en lignende løsning ( E-Roll C) så får du f.eks med en ladeboks som du enkelt og greit kan lade den i, og varer i ca et halvt døgn.

Oppdatering 4. Januar 2016 – Den nye ladeboksen har et innebygget batteri og vil derfor også kunne lade DanSmoke batteriene dine ute på farten selv om du ikke har en lader tilgjengelig.

Det er en «metallic»-glippe mellom batteriet og munnstykket.. dette er luftventilen så den må ikke tildekkes. Grunnen til at jeg spesifiserer dette er fordi at det sitter en justerbar gummistrikk rundt selve e-sigaretten. Denne kan du rett og slett flytte over luftventilene for så å stenge luftgjennomførselen. Dette er veldig praktisk når den ikke er i bruk, slik at den samler opp støv og bøss. Du kan ikke ta et trekk om denne gummistrikken er plassert over luftventilen.

Det kommer snart en v2 av DanSmoke sitt batteri som hever kapasiteten fra 150 mah (Ca 150 trekk) til 180mAh og dermed også flere trekk.

IMG_1812

Smaken
En ting som er veldig positivt er at smakene er rene og ganske presise. De har konsekvent brukt de samme «fargene» på etiketter som «originalene» , slik at det blir en viss gjenkjenningseffekt uten å nevne et spesifikt beskyttet varemerke. Jeg har ikke noe negativt å si om smaken og ampullene. De virker rett ut fra boksen uten noe søl eller styr. Smaken er ganske lik tradisjonell tobakk og har et godt halsrøsk på de «sterkere» variantene. Dampproduksjonen er ganske lav, men samtidig usjenerende.

Det finnes også en rekke andre smaker, og jeg er svært imponert sånn rent generelt på smakene de har i sitt utvalg.

Nikotin
Ampullene finnes i et spekter fra 0-24mg nikotin noe som er et ganske godt spenn. Denne nikotinmengden må ikke sammenlignes med mengden i Nicorette sine røykeavvenningsløsninger som plaster, inhalator eller Spray. Nicorette sine løsninger tilfører kroppen MYE mer nikotin. Men det er samtidig ikke direkte nikotinen som er farlig i hverken tobakk eller e-sigaretter. Nikotin finnes i veldig mange grønnsaker bla. aubergine, paprika og poteter. Les mer om nikotin her.

Generelt inntrykk
DanSmoke er enkelt å ta i bruk, og den gjør alt for å etterligne tradisjonelle stinkaretter. Dette kan være veldig positivt for de som ikke bare er avhengig av nikotinen, men også for de som er avhengig av selve formen, og hvordan den sitter i hånda og føles mot leppene. Ulempen er at det er relativt dyrt, og for samme prisen så får du tak i ordentlig utstyr som har lengre battterilevetid, produserer mer damp og mer smak hvor du selv kan fylle på juice.

Jeg foretrekker faktisk DanSmoke over produkter som E-Roll C fordi det er betraktelig enklere, men man må nok ha minst 2-3 dansmoke batterier for at man skal klare seg gjennom en hel dag uten å lade..

DanSmoke og abonnement
Ingen av produktene til DanSmoke skal føre til et automatisk abonnement, men de har noe som kalles et lojalitetsprogram, men som i all hovedsak er snakk om et abonnement. Hvis du noen gang får spørsmålet enten ved bestilling eller i etterkant om du vil være medlem av lojalitetsprogrammet, så vær forsiktig med hva du svarer!

Ønsker du å lære mer om damping og se hvilke andre erfaringer som folk har?
Meld deg inn i Norsk Dampselskap sin brukergruppe på Facebook!

Leter du etter et alternativ til DanSmoke? I såfall har Skypumpen også testet:

Ta en titt rundt på Skypumpens omtaler av andre produkter!

Les også:
Introduksjon til damping,
Min personlige overgang fra røyken til dampen.

Her er noen alternativer til DanSmoke med samme konsept:
http://www.smokerelief.co.uk/starter-kits/
http://www.xsmoke.com/no/

http://www.vapour2.eu/
http://www.greensmoke.co.uk/ (litt klundrete påfylling, men bra kundeservice)

Og hvis du ikke ønsker noe som må lades, men vil ha ferdigladet (engangsbruk), er dette en løsning:
http://smokesmart-no.com/

Hvis det er noe du lurer på eller savner informasjon om, så ta kontakt!

Hva er dine erfaringer med DanSmoke? Bruk kommentarfeltet under.

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper