Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 Bomullstest: Firstprice vs Nakamichi vs Koh gen Do

Bomullstest: Firstprice vs Nakamichi vs Koh Gen Do

bomullstest

Tester 100% bomull. Uparfyrmert og ufarget. Men hvilken kommer best ut i test?


Vapegeek warning: 100 % bomull er vel 100% bomull er det ikke? Vi har kjørt test på bomull fra dyrt.. til nesten-gratis.

Når du driver med RBA og RDA, så er det et par utrolig viktige faktorer for at dampen blir akkurat som du vil, og det tar lang tid å finne frem til et build som funker for deg. Folk har forskjellige preferanser.

Denne testen er basert på følgende faktorer:
– Tetthet
– Fiberlengde
– Absorberingsevne
– Farge
– Smak
– Lukt

Testen er utført på en SMOK Tbh RDA, IGO-W, Airek RDA og SMOK RSBT 2 genesis. Her er det altså da flere forskjellige måter å trekke til seg juice, og krever ulike mengder. Jeg har brukt en Sigelei 150w som har kunnet måle ohm helt ned til 0,1 og for å bekrefte omtrentlig samme ohm så har jeg brukt en Xpro m80.

Jeg har prøvd flere variasjoner av kanthal, både i awg, diameter på omganger og selve antall omganger. Har prøvd meg frem både med VaporTech Coil Winder og ved hjelp av en coiljig.

Etter mye frem og tilbake, og for å ha et «fornuftig» sammenlignbart grunnlag så endte jeg opp med en 22 awg kanthal (FeCrAl) / 7 omganger 3mm /d x 2 som resulterte i 0,8 ohm.

Jeg kunne selvsagt ha testet med flere builds, men det er allerede for mange avgjørende faktorer i bildet og hvis man går enda mer avansert til verks, så koker alt ned til teori/praksis og filleting.

Nakamichi Cotton
100% Japansk økologisk bomull
Denne bomullen kommer i en oransj pakning med et japansk tradisjonelt motiv. Posen den kommer i ser veldig billig ut. Bomullen kommer i 3 flak noe som gjør den til testens helt klart dyreste. Den store fordelen når ting kommer i slike flak er at det er svært lite som skal til i målingen av selve mengden bomull. Man klipper rett og slett bare av ønsket lengde, tvinner og poff- ferdig.

Denne bomullen var særdeles porøs og med veldig korte fiberlengder. Dette gjorde tvinningen til væke noe vanskelig, men teller ekstremt positivt på andre ting. Dette er en presisjonsbomull på veldig mange måter. Selv godt fuktet med juice, så gikk denne faktisk opp i flammer på et visst tidspunkt. (!) Fargen er noe offwhite og den skal ikke inneholde noen kjemikalier. For meg og mine ikke-hardcore RDA evner, så fant jeg denne som den minst samarbeidsvillige å jobbe med.
49,- hos damping.no

YouDe Ko Gen Do Organic Cotton
100% Japansk økologisk bomull.
Inneholder 5 flak med egne «poser». Selve innpakningen ser meget proff ut. Fargen på bomullen er litt mørkere enn Nakamichi. Tykkelsen på flakene var også noe tynnere. Litt større fiberlengder, men fremdeles lett å håndtere. Når jeg klippet av en lengde av bomullen  og begynte å tvinne, så bevegde fiberne seg nesten ikke i det hele tatt. Dette gjør den til testens enkleste å håndtere og er den mest presise når det kommer til å gjenskape omtrentlig samme resultat flere ganger.
59,- hos damping.no

Firstprice
Firstprice kommer ikke i ferdigposjonerte tynne flak. Den kommer ei heller med noen slags indikasjon på at den skal kunne brukes til damping. Denne er bare rett og slett billig. Det kommer så enorme mengder bomull i dette produktet, så du har råd til å prøve og feile mange tusen ganger. Det har du ikke med Nakamichi og YouDe. FirstPrice har meget lange fibre, og den er betydelig mer «klumpete». Men på absorbering og smak, så er likevel Firstprice et utrolig bra alternativ, rett og slett fordi den er så billig og lett tilgjengelig.

Ingen av bomullene i testen hadde noen slags form for bismak, eller parfyme. I testen ble det brukt Snake Oil High VG (80% VG) fra TMAX.

Best ut kommer YouDE, på en andre plass Firstprice og på jumboplassen Nakamichi. Jeg måtte gå mange runder med meg selv, og fant ut at når alt kom til alt, så var det porsjoneringen og hvor enkel den var å jobbe med som ble det mest avgjørende.

Er du enig eller uenig i denne testen? Har du en annen bomull som du vil trekke frem? Skriv i kommentarfeltet under!

  • Pingback: Intro til RBA - Innkjøpsliste()

  • Jan Arild Gjemble

    Her går det i Chaddo’s Cotton til «finere» veking i tanker, Cotton Bacon v2 i drippere og ellers billig Muji-cotton til alt mulig masseveking :)

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper