Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Paypal_Donation_For_WordPress_Admin_Widget has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/paypal-donation-buttons/admin/partials/paypal-donation-for-wordpress-admin-widget.php on line 10 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/quiz-master-next/mlw_quizmaster2.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WGGXML has a deprecated constructor in /customers/0/0/5/skypumpen.no/httpd.www/wp-content/plugins/wangguard/wangguard-xml.php on line 51 1 juice 4 tanker - Hvor mye koster smaken?

1 Juice, 4 tanker – Hvor mye koster smaken?

Smaksforskjeller fra tank til tank..

Produktene i denne testen er mine egne. Ingen av produktene har derfor noen annonseverdi og mine uttalelser er basert på mine personlige preferanser og erfaringer.

Når man sammenligner smak på en juice fra en tank til en annen, er det ofte enighet om at smaken blir bedre, fyldigere, rundere og det blir «mer» smak. Blir det egentlig det og hvor mye betaler man for den nye smaken?

Jeg har fylt 4 ulike tanker med min dagligjuice, Colonel Custard 6 mg. 50/50 VG/PG levert av en lokal giftblander.  Alle tankene har original coil og er nyvasket før de alle fikk samme juice fra samme flaske.

  1. Atlantis V2 på Sigelei 100+ på 40 Watt 0.3 Ohm
  2. Billow på XPro M80 Plus på30 Watt 0.4 Ohm  (byttet ut underveis med Arctic med 0.5 Ohm)
  3. Kanger Subtank på smy 60 på 15 Watt 1.2 Ohm
  4. Nautilus Mini på iStick 20 på 7 Watt 1,6 Ohm

Fab fourJeg damper vanligvis min CC på 0.7 – 1.0 Ohm med recoilede fordamperhoder på Subtank, men har investert i lav-Ohmtanker for å overbevise meg selv og andre ferskinger om det er nødvendig å jakte på den nyeste, dyreste tanken og den moden med mest Watt.

Jeg begynte med iStick med Nautet på. Dette er med denne jeg hadde min første opplevelse med Colonel Custard.

Nautilus Mini på iStick 20 på 7 Watt 1,6 Ohm
iStick 20
Mininautet har 4 reguleringer på luftmengde og passer best for folk som ikke vil eller ikke klarer lungetrekk. En tank som nok er laget for å minne mye om måten man røyker på; trekker dampen inn i munnen og derfra ned i lungene og ut via nese eller munn. Vaniljesmaken er ikke påtrengende. Det smaker egentlig ikke, det bare er en smak der.

Med lungetrekk og største åpningen blir smaken noe annerledes; smaken minner om vaniljekakao med en anelse halsrøsk. Dette er det jeg husker fra min tid med tobakk. Jeg kjenner også at den kribler i nesen.

I og med lite luft er det ikke store skyene man lager med denne tanken.

Kjøp Nautilus Mini hos Dampshop.no 240 kroner

Kanger Subtank på smy 60 på 15 Watt 1.2 Ohm
smy 60Dette er egentlig en urettferdig konkurrent med sin utrolig mye større luftgjennomstrømming. Her er det tre store hull som kan åpnes enkeltvis eller sammen. Jeg tester først med kun et åpent hull og forsøker meg på røykerens munn til lungetrekk. Lettere å suge, det kommer mer luft og litt mer smak av vaniljekakaoen og omtrent samme halsrøsket som i nautet med lungetrekk.

Lungetrekk med full åpning forsterker smaken og jeg kjenner også en kanelkakaolingende smak på utpusten. Den river heller ikke så mye i nesen.  (Mine lungetrekk er på 6 sekunder.)

Kjøp Kanger Subtank fra dampshop 389 kroner

Kangerfordamperen er det mulig å coile om sjøl. Du finner manual her.  Om det er lønnsomt å coile om er en smaksak. Økonomisk, nei. Det er utelukkende gøyalt fordi man lærer seg bedre hvordan en fordamper virker og man forstår litt mer om Watt, Volt, Ohm og de greiene der.

Billow på XPro M80 Plus på30 Watt 0.4 Ohm
XPro M80Jeg har den ‘gamle’ Billow, ikke V2.  Når du skal fylle juice i den forrige utgaven av Billow må du finne et lite stjerneskrujern og skru ut en liten skrue under tanken. Pakningen føler ikke alltid med skruen ut og du må derfor passe på som en hauk at du har full kontroll på både skrue og pakning. Det er minst like knotete å regulere luftmengden. Du må ta av tanken og finne den lille blå flate skrutrekkeren. To skruer, en til hvert hull på hver sin side av tanken. Om du er kresen på sugeeffekt kan det bli mange ganger av og på med tanken før du finner den rette innstillingen.

På munn til lungetrekk er det liten endring i smak fra de andre. Den er en smule mer framtreden, litt fyldigere på en måte.

Ved lungetrekk må du ta av tanken og skru de to små skruene ut. Litt styrete med av og på med tanken før du finner rett innstilling. Pass godt på at de små skruene ikke stikker ut fra bunnplaten. Da kan de lage riper i moden. Denne tanken har også en tendens til å produsere en vislelyd som kan bli nesten helt borte om du freser av kantene på de to luftehullene på hver side av tanken. Vil du ha mer luft, kan du ta skruene helt ut. Da blir du også kvitt resten av vislingen. Tanken gir litt ‘mer smak’ på dampen sammenlignet med Kanger Sub på utpust, men ikke noe forskjell på innpust.

Jeg regner med at Billow V2 gir samme smaksopplevelse selv om det er en helt ny tank. Både juicepåfylling og luftregulering er flyttet vekk fra under tanken.

Kjøp Billow V2 fra dampshop.no 375 kroner

Atlantis V2 på Sigelei 100+ på 40 Watt 0.3 Ohm

Sigelei 100En utrolig luftig tank med et munnstykke som er nesten det dobbelte i tykkelse av både Kanger og Billow sine. Det er uvant i begynnelsen og krever tilvenning. Det er to ovale hull i justeringsringen for luft og du kan regulere akkurat som du vil, fra full åpning til helt strupt. Det er mulig å stille den så trang at du kan ta munn til lungetrekk.  Med 40 Watt blir dampen varmere og det river også mer i hals og nese enn det gjør med de andre tankene.  Smaken er omtrent den samme som i Billow.

Ved lungetrekk merkes også at dampen er varmere og får derfor en litt annen smak. Min CC har har nå en anelse kanelsmak på utpust i tillegg til de før nevnte. Det er ikke antydning til verken hals- eller nesekribling.

Kjøp Atlantis V2 fra nosmoke 375 kr og fordampere 35 kroner

Arctic Sub på XPro M80 Plus på 30 Watt 0.5 OhmArctic

Den etteranmeldte Arctic stille i samme klasse som Atlantis V2. Ved struping av luftmengde har den en klarere, renere smak uten antydning til kribling i nese eller hals.

Med fire ovale åpninger er det ikke vanskelig å få nok luft. Den har fortsatt en ren, klar smak uten antydning til kriblinger selv på 40 Watt. Ettersmaken (på utpust) er mindre fremtredende enn på Atlantis.

Kjøp Arctic Sub fra dampshop 375 kroner og fordampere  39 kroner

Som avslutning på alle tester må disse også få en rangering.

Nautlius Mini er et utmerket tank for dampere som vil ha mye smak og en trangpustet tank. Løp og kjøp. Glem alt du hører om at subohm er mye bedre og at du får mere smak og bedre hårvekst. Nautilus er den beste begynnertanken fordi den har en luftmengde som er tilnærmet den du fikk den gang du fortsatt røkte. Når du har funnet den juicen med den smaken du liker best kan du fundere på en annen type tank. Tenk lenge på det før du kjøper noe annet.

  • Kanger Subtank Plus har en enorm tank på 7 ml og gir mer smak både på inn og utpust med det medfølgende fordamperhodet på 0.5 Ohm. Dampen blir også varmere. Kanger Subtank Mini er samme innmat, men med ‘normal’ tankstørrelse; 4 ml.
  • Den forrige utgaven av Billow trekker jeg ganske mye på grunn av knotete påfylling av juice og krøkkete regulering av luftmengde. Når du først har funnet rette innstillinger er det en god tank som gir bra smak.
  • Atlantis V2 er en utrolig flott tank med enorm luftmengde for oss som vil ha ekte magadrag. Enkel påfylling av juice. Voksen størrelse på driptip som man venner seg til. Denne blir lett en favoritt hos meg. God tank som gir mye smak.
  • Arctic Sub er en fantastisk tank som gir deg utrolig bra smak på juicen. Her er det ikke stort å trekke. At både Arctic og Atlantis har en coil som er bygget på en annen måte er nok med på å trekke disse opp på smaksstigen. Coilen er bygget på høykant og det er utrolig mye bomull som kommer i kontakt med coiltråden.

Når det gjelder forbruk av juice stiller Nautilus i egen klasse og Kanger sterkt. De er gjerrige på forbruket i motsetning til de andre tankene. Om jeg utelukkende velger etter den beste smaken mener jeg at Arctic og Atlantis stiller likt, men de drikker dobbelt så mye juice som Nautilus og Kanger gjør. Derfor velger jeg Kanger til dagligdamping og tar heller med meg Arctic på fest. Billowen holder jeg utenfor da den nye V2 ikke er med i denne testen.

Min konklusjon av denne testen er at smak koster penger. Ikke bare i forbruk av juice, men også i forbruk av fordampere. Prisen på tanken er ikke avskrekkkende, det er prisen på forbruksvarene som teller. At Kangertanker ikke krever en så kraftig mod som Arctic og Atlantis er viktig ved innkjøp. Det er ikke noe problem å kjøre Kangeren på en iStick 20, mens de to andre krever mer. Forbruk av batteri kommer da også inn i bildet. Ser man bort fra kostnadene ved bruk er Arctic mitt valg som smaksvinner.

 

Vis delingsknapper
Skjul delingsknapper